Memoria RAM este volatila
septembrie 2, 2008
Datele din memoria RAM dispar atunci când închideţi calculatorul sau ori de câte ori acesta nu mai este alimentat cu curent electric. Dependenţa memoriei RAM de un flux constant de electricitate face ca aceasta să intre în categoria memoriilor volatile.
Volatilitatea memoriei RAM poate provoca nemulţumiri şi dureri de cap dacă se pierd şi date care nu mai pot fi recuperate. Atunci când redactaţi un document caracterele pe care le introduceţi de la tastatură sunt stocate temporar în memoria RAM. Dacă la un moment dat calculatorul a rămas fără curent electric sunt şanse ca ceea ce aţi scris să se fi pierdut.
Pentru a preveni astfel de evenimente, este necesar să salvaţi cât mai des munca depusă într-un fişier pe hard disk sau pe un alt mediu de stocare. În acest fel, pierderile pe care le puteţi suferi pot fi reduse doar la munca depusă după ultima salvare a datelor.
WordPad – programul de tehnoredactare inclus în Windows
Pentru a minimaliza pierderile de date ce pot apare, şi pentru a proteja în acelaşi timp nervii dumnevoastră, unele programe (cele din suita Microsoft Office: Word, Excel etc) folosesc un sistem automat de salvare a datelor pe hard disk, la intervale precise de timp. (de ex. din cinci în cinci minute). Nu este şi cazul programului WordPad.
Nu numai intreruperea curentului electric duce la pierderea de date. Următoarele două situaţii pot cauza la fel de bine pierderi de date:
- Blocarea calculatorului: dacă calculatorul nu mai răspunde la comenzi nu aveţi nici o posibilitate de a salva munca pe un mediu de stocare nevolatil. Blocarea calculatorului duce la pierderea tuturor datelor care nu au au fost salvate.
- Blocarea sau funcţionarea anormală a unui program: dacă un anumit program nu mai răspunde la comenzi sunt multe şanse să intervină piederi de date. Pierderea de date se limitează de regulă doar la datele create cu programul buclucaş.
Comentarii
Avem 2 comentarii la articolul “Memoria RAM este volatila”
Nelamuriri? Intrebari?
Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.
Am auzit multe povesti cum ca dupa ce au pus o placa de RAM mai buna pe un calculator s-a ars placa de baza . Acum intreb , exista posibilitatea de a dauna hardware-ului daca adaugam o placa de RAM noua in slot ?
Intreb pentru ca am degand sa imi imbuntatesc sitemul cu o placa noua de RAM , si vin cu alta intrebare . Cam decati rami este nevoie sa pun pentru un joc gen NFS:MW .
Cam asta e sitemul actual al meu : (http://img97.imageshack.us/img97/8224/catsbw.jpg%5D
Precizez ca placa de RAM actuala este una DDR2
Cumpara o placa noua si monteaz-o fara nici un stres. Placile de memorie RAM sunt gandite pentru a fi montate de catre utilizatorii obsinuiti, nu intra decat in pozitia corecta, nu ai cum sa dai gres.
Pe de alta parte, sunt sisteme care de dragul compatibilitatii suporta doua tipuri de memorie de exemplu si DDR1 si DDR2. Nu insa in acelasi timp! Asta inseamna ori un tip de memorie, ori altul. Atentie daca te afli in aceasta situatie.