Despre site

Dragi tovarăși și pretini!

Noiembrie 2008

Mă numesc Cătălin Pînzaru și pe când eram student mi-am propus să public un ghid pentru cei absolut începători în ale calculatoarelor. În anii 2000 (tehnic – secolul XX) multă lume era la prima interacțiune cu un PC, iar multe lucruri pe care azi le luam de-a gata: mouse, fisier, megabyte etc. erau la fel de familiare precum ne este astăzi noua alfabetul chinezesc. Din aceste motive sunt abordate multe aspecte care astazi ni se par mai mult decat evidente, de exemplu cum funcționează un mouse?

Primele capitole au fost scrise în vara anului 2001,  când mai toată planeta folosea Windows 98 si Windows 95. În următoarele vacanțe de vară, am continuat să lucrez la proiect dar, în anul 2003, Windows 98 devenise un sistem de operare oarecum depășit, căci se făcuse trecerea în masă la Windows XP. Cum cea mai mare parte din capitole trata punctual interfața din Windows 98, am renunțat la ideea de a mai publica ghidul în formă tipărită. Pentru ca munca de atunci să nu fi fost chiar în zadar, începând cu iulie 2008, diverse secțiuni ale ghidului (în special cele cu caracter general) au ajuns publicate on-line sub forma articolelor din arhiva site-ului.

baiti

Decembrie 2012, update

Am publicat prima carte! Nu este despre calculatoare, ci este un thriller Science Fiction intitulat „Primul Stagiu”. Mai multe detalii găsiți pe www.primulstagiu.ro

Noiembrie 2013, update

Am publicat și o a doua carte. Acesta se numește „Jamais Vu” și nu, nici aceasta nu este despre calculatoare.

Ianuarie 2016, update

În luna decembrie 2015, site-ul a picat pradă piraților, dar acum este din nou pe picioare, ba chiar într-o nouă prezentare. La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.