S-a ars… Se mai poate face ceva?

august 30, 2008

Intr-o vreme, auzeam ca „strainii” nu mai repara obiectele electronice, ci le arunca direct la gunoi. „Ai naibii strainii astia! Isi permit…”, ziceau unii cand auzeau povestea trista a electronicelor aruncate la gunoi. Dupa cum vom vedea in continuare, nu toate componentele electronice pot fi reparate, iar uneori reparatia se poate dovedi o alegere neinspirata si costisitoare. 

Cat despre partea cu aruncatul la gunoi, calculatoarele se bucura de o viata mai lipsita de griji. Riscul de a ajunge cu totul la gunoi este mic, asta daca tinem cont ca un calculator este altcatuit din mai multe componente standardizate, care se pot schimba la costuri rezonabile. Bineinteles, unii dintre noi se intreaba daca la randul lor aceste componente inlocuibile pot fi reparate.

De cele mai multe ori, raspunsul este unul negativ. Componentele fara parti in miscare (adica 100% electronice) nu se repara.  De ce? In primul rand, atunci cand defectiunea priveste chip-ul principal, trebuie să știm că acesta nu se gaseste de cumparat. Chiar daca am putea face rost de un chip identic (de la o alta componenta defecta) e nevoie de aparatura sofisticata pentru a putea opera inlocuirea. (chipurile sunt montate intr-un sistem de fabricatie robotizat)  Aici este o poveste mai lunga, căci unele chip-uri pot fi inlocuite, iar altele nu. În cazul componentelor scumpe, precum laptopurile, se practică dezlipirea și relipirea chipurilor principale, precum cel care tine de chipsetul plăcii de bază sau chipul video.

In al doilea rand, trebuie avute in vedere si costurile reparatiei, care ar putea depasi cu mult valoarea componentei defecte.

Componente comune

Mai sunt si cazuri fericite, atunci cand defectiunea s-a limitat la componente comune precum un condensator, tranzistor, rezistor etc. Condensatorii, de exemplu, pot fi inlocuiti cu altii cu aceleasi specificatii fara prea mare bataie de cap. Condensatorii se gasesc din abundenta pe placile de baza, dar si pe alte componente cum ar fi placile video, placile de sunet, tunerele TV etc.

Condensator umflat

Mai jos, in schimb, putem oberserva un caz irecuperabil unde chip-ul infierbantat a topit in jurul sau si circuitele din jur.

Placa video arsa

Garantia

Atunci când sunteţi într-o asemenea situaţie trebuie să returnaţi componenta firmei de unde aţi achiziţionat-o. De cele mai multe ori, specialiştii firmei o vor verifica şi în majoritatea cazurilor nu vor face altceva decât să constate decesul componentei.
Dacă componenta se află în garanţie şi defecţiunea s-a produs în timpul unei funcţionări normale, vanzatorul este obligat să vă înlocuiască componenta. Daca incercati sa returnati o placa cu urme de defecte fizice (crapaturi de exemplu) sau cu parti arse ca in imaginea de mai sus aceste nu vor fi primite in garantie.

Daca in cazul defectelor fizice  cauzate de utilizator, este de inteles de ce nu pot fi reperate in temeiul contractului de garantie, in cazul componentelor din care a iesit fum in timpul unei functionari normale  riscul  defectiunii este transferat cumparatorului fara sa existe vreo justificare rezonabila.

Atunci cand o componeta a fost victima unui scurt circuit care a lasat urme fizice atunci putem cataloga componenta ca fiind una „arsa” si ne putem gandi deja la alte lucruri si nu la repararea acesteia.

La aceasta categorie putem include:

Memoria RAM – un modul de memorie defect in 99,9% din cazuri ajunge la gunoi sau la centrele de reciclare.

Procesorul – daca a intevenit un defect intern este timpul sa va ganditi sa va alaturati clubului colectionarilor de procesoare. Un procesor defect este imposibil de reparat.

In schimb, daca defectul este unul extern, cum ar fi un pin rupt (in cazul procesoarelor echipate cu pini) – sunt sanse foarte bune de recuperare. 

Placa  de baza

Unele placi de baza arata ca tocmai scoase din cutie, dar nu functioneaza de fel. Placile de baza sunt componente complicate care contin o gramada de chipuri complexe interconectate prin circuite in mai multe straturi, la care se alatura si o sumedenie de condensatoare, tranzistoare, rezistoare si alte componente.  In cazul unei placi de baza  sunt foarte multi „suspecti de serviciu”.

Un caz fericit in care placa de baza se poate recupera 100% este in cazul in care defectul este unul software. O reprogramare a chip-ul care contine BIOS poate repune placa in functiune.

Sunt totuşi unele componente se pot repara…

Monitorul clasic cu tub catodic se numără pintre cele mai reparabile componente. Similitudinile dintre televizoare şi monitoare face ca aceste componente fie accesibile pentru specialiştii în domeniu. In momentul de fata devalorizarea dramatica a CRT-urilor pune problema rentabilitatii unei astfel de repatii avand in vedere ca manopera si piesele schimbate pot depasi usor valoarea monitorului

Imprimantele – in special daca defectiunea tine de partea mecanica. Datorita proceselor de frecare, imprimantele au anumite subansamble care necesita inlocuire după atingerea unui anumit numar de pagini. 

Monitorul LCD in special daca defectiunea tine partea de alimentare. Inlocuirea panoul de afisare cu cristale lichide pentru un monitor obisnuit nu este rentabilă, din moment ce costurile pot depăsi valoarea acestuia. Doar in cazul echipamentelor mobile (latop de exemplu) înlocuirea unui display-ului se poate dovdedi rentabilă.

Unitatea optica se poate de asemenea repara în măsura în care defecţiunea este una ce ţine de mecanica interioară. Spre deosebire de un monitor reparat, de la o unitate  optica reparata datorita vibratiilor mari  care  apar in timpul functionarii ne putem astepta în orice moment la surprize. Cea mai bună soluţie în acest caz fiind cumpararea uneai noi în cazul în care problemele recidivează.

Sursa de alimentare se poate repara de asemenea, aceasta fiind mai putin sofisticata din punct de vedere electronic.

Sursa ATX deschisa

Comentarii

Avem 593 comentarii la articolul “S-a ars… Se mai poate face ceva?”

 1. anotherescu on februarie 6th, 2009 6:16 pm

  Salut. Tocmai mi-a murit calculatorul si nu mai porneste orice as face. Totul cred ca a pornit de la o unitate optica un DVD-RW LG GH20NS10 cumparat de nou din UltraPro acum 2 zile.

  L-am montat si cand am pornit calculatorul ventilatoarele care le am cu led-uri albastre au inceput sa clipeasca si a iesit fum din unitatea optica. Am indepartat unitatea optica si mai rau e ca nu mai misca nimic. Ce ar trebui sa fac sa ma duc la Ultrapro si sa ma cert cu aia? Ce se mai poate recupera si cum imi dau seama daca s-a mai ars ceva sau nu ca totul pare ok pe placa de baza?

 2. admin on februarie 7th, 2009 12:54 am

  E posibil ca unitatea optica din care a iesit fum sa fi luat pe lumea cealaltă şi sursa de alimentare. Verifica mai intai sursa.

  Ca sa verifici sursa (probabil ca ai una mai noua pe 24 pin) indendepent de celelalte componente trebuie sa atingi doi pini cu o agrafa, ca in imaginea de mai jos:

  Ideal ar fi sa imprumuti de la cineva un tester de surse care se monteaza in mufa si verifica voltajele si tensiunile.
  Cum sa pornim o sursa atx de 24 de pini cu o agrafa

  Mai jos ai si specificatiile conectorului unei surse ATX 2.0 cu 24 de pini:

  Pin Name Color Description
  1 3.3V Orange +3.3 VDC
  2 3.3V Orange +3.3 VDC
  3 COM Black Ground
  4 5V Red +5 VDC
  5 COM Black Ground
  6 5V Red +5 VDC
  7 COM Black Ground
  8 PWR_OK Gray Power Ok is a status signal generated by the power supply to notify the computer that the DC operating voltages are within the ranges required for proper computer operation (+5 VDC when power is Ok)
  9 5VSB Purple +5 VDC Standby Voltage (max 10mA)
  10 12V Yellow +12 VDC
  11 12V Yellow +12 VDC
  12 3.3V Orange +3.3 VDC
  13 3.3V Orange +3.3 VDC
  14 -12V Blue -12 VDC
  15 COM Black Ground
  16 /PS_ON Green Power Supply On (active low). Short this pin to GND to switch power supply ON, disconnect from GND to switch OFF.
  17 COM Black Ground
  18 COM Black Ground
  19 COM Black Ground
  20 -5V White -5 VDC
  21 +5V Red +5 VDC
  22 +5V Red +5 VDC
  23 +5V Red +5 VDC
  24 COM Black Ground
 3. anotherescu on februarie 7th, 2009 11:43 pm

  Merge susrsa! Mi-a fost frica sa o probez cu o agrafa. 🙂 Am pornit un sistem mai vechi cu celeron la 800 pe socket 370 cu sursa. Alte componetente nu mai sunt compatibile cu sistemul asta antic ca sa probez. Cred ca s-a dus placa de baza? Ce as mai putea sa fac?

 4. daniel on mai 31st, 2009 8:55 pm

  Salut!

  Am ars un HDD…
  I-am conectat mufa de alimentare in alta pozitie decat cea normala (am inversar 5V cu 12V). A scos niste sunete ciudate, ca si cum platanele s-ar fi invartit necontrolat (nu stiu daca de la ele era sunetul, dar cam cu asta semana). Fum nu a iesit doar miros de ars.
  HDD este un WD ATA 320 GB nou.
  Se mai poate repara?
  Multumesc!

 5. admin on mai 31st, 2009 9:22 pm

  Cel mai probabil s-a ars partea electronica, care consta intr-o placa detasabila exact ca in imaginea de mai jos. Acesta se scoate cu ajutorul unei surublenite in stea la hard disk-urile mai noi.

  Aceasta placa se poate inlocui cu una de la un hard disk identic.In functie de model e posibil sa fie compatibila si o placa nu neaparat de la un hard disk cu acceasi capacitate, dar musai din aceeasi serie.

  Cel putin poti ruga pe cineva foate binevoitor sa-ti imprumute placa de la hard disk-ul sau WD de 320 ca sa recuperezi datele, pentru ca e mai greu sa gasesti o parte electronica de cumparat. Doar de la un hard disk care are probleme mecanice mai poti gasi de cumparat partea electronica.

  Parte electronica hard disk

 6. parssu on iunie 9th, 2010 10:15 pm

  salut! am si eu o intrebare, ce ar putea sa aiba o placa video (7300gt 256m )daca se vede cu patratele albastre?(sa fie memoriile arse oare?)multumesc

 7. admin on iunie 9th, 2010 11:07 pm

  In general aceste patrele si linii denumite generic artefacte sunt cauzate de probleme hardware cum ar o supraincalzire a GPU-ului sau o frecventa prea ridicata a memoriilor.

  Poate fi si o cauza software – de exemplu un update nereusit de BIOS, dar aceasta ipoteza este exclusa in conditii normale de lucru. (daca nu ai incercat sa faci un update de BIOS – nu are cum sa se intample din senin)

  Solutii? Incearca sa ameliorezi racirea GPU-ului – pasta, ventilator suplimentar. Daca se mai intelege ceva pe ecran incearca sa scazi frecventele la GPU si memorii cu un soft gen RIVA TUNER.

 8. viorel dragut on iunie 10th, 2010 5:38 am

  SALUT AM SI EU O INTREBRE.Un hdd extern de 2.5 cazut pe jos,l-am conectat la laptop a pornit normal si in timp ce am vrut sa copiez ceva pe el,s-a blocat,l=am deconectat de la usb si dupa l-am reconectat si nu il mai vede sistemul de operare.pot sa-mi mai recuperez datele?Va rog daca pute-ti sa ma ajutati cu un sfat.

 9. admin on iunie 15th, 2010 1:34 pm

  Un HDD extern este alcatuit din asa zis-ul „rack” care are montat in interior un hard disk de 2.5 inch.

  HDD 2.5 inch intr-un rack USB

  Toate hard disk-urile externe din ultimii 2-3 ani apeleaza la serviciile unui hard disk de 2.5 inch obisnuit – care echipeaza si laptopuri, console Playstation 3 si care este pe interfata SATA. Partea buna e ca un asftel de hard disk se poate conecta pur si simplu la un sistem desktop – avem nevoie de un cablu SATA si o alimentare SATA. Nu trebuie nici un fel de adaptor, si nu exista nici un risc ca hard disk-ul sa se prajeasca. Hard disk-urile mai vechi de 2.5 inch pe interfata ATA/IDE se putea conecta doar prin intermediul unui adaptor la un PC.

  In concluzie daca defectiunea a intervenit la electronica rack-ului, il desfacem frumos scoatem hard disk-ul si il conectam la PC. Daca vedem ca hard disk-ului este in stare buna ii mutam intr-un alt rack. In prezent un rack de 2.5 costa in jur de 40-50 lei.

  Daca hard disk-ul in sine a suferit o problema lucrurile se complica. Daca s-a crapat, ars placa electronica se poate inlocui cu una identica dupa este explicat mai sus.

 10. liviu on iunie 19th, 2010 2:38 am

  salut am si eu o rugaminte foarte importanta la cei care ma pot ajuta am un stick de memorie kingston si nu mi se mai aprinde adica nu il mai vede lam incercat in trei calculatoare la fel va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns vreau sa il repar se mai poate pentru ca am pe el niste documente alei unei fetite de 2 ani bolnava de inima va rog inca o data daca ma puteti ajuta ude sa il duc ca sa il repa id:djliviutzu2008 multumesc

 11. admin on iunie 19th, 2010 3:26 am

  In interiorul stickului gasim un chip de memorie flash de diferite dimensiuni si restul electronicii necesare pentru accesarea/scrierea acestuia prin interfata USB. De regula in urma unei defectiuni chipul de memorie ramane intact, dar cedeaza acesta interfata mentionata mai sus ceea ce are ca rezultat un stick inutilizabil.

  Daca chipul de memorie flash nu s-a prajit acesta poate fi citit cu ajutorul unor echipamente speciale. In lipsa acestor echipamente un electronist priceput poate desprinde chipul de memorie (vezi imaginea de mai jos) si poate conecta pinii la interfata unui stick functional.
  Memory stick USB desfacut (chip de memorie flash)

 12. anonim on iulie 15th, 2010 9:43 am

  am deschis calculatorul azi dimineata si nu imi aparea nici o imagine pe monitor …monitorul merge l-am pus pe un laptop
  si merge..am scos placa video am pus-o la loc …am pus calculatorul pe on bord si nimic ..precizez ca mai scoate si un beep ..multumesc

 13. admin on iulie 15th, 2010 10:30 am

  Daca mai scoate beep-uri tot e bine.

  In functie de aceste beep-uri putem identifica problema daca e de la placa video sau de la memoria RAM, sau de la altceva. Beepurile lungi ne semnalizeaza ca e ceva in neregula cu memoria RAM, 2 beepuri scurte = placa video. Totusi aceste beep-uri nu mai sunt standardizate (erau pe vremea PC-urilor originale de la IBM) si difera in functie de tipul placii de baza, de BIOS, de anul fabricatiei etc.

  Incercati sa scoateti si memoria RAM si sa o infingeti mai bine in slot, eventual incercati cu un singur modul daca aveti mai multe. Daca aveti manualul placii de baza cautati pe la sfarsit semnificatia acestor beep-uri. (daca au avut grija sa specifice)

 14. Mihai on iulie 20th, 2010 10:04 pm

  Buna ziua.

  As avea 3 probleme si o intrebare:

  Incep cu intrebarea: Am un laptop, dell inspiron , care scoate uneori niste sunete ciudate, o combinatie de beepuri si sunet de zagrieturi care vin de la HDD. E pe duca?

  Acum cu problemele:

  1. Un calculator. La inceput se restarta.Dupa ce l-am resoftat, avea aceeasi problema. L-am curatat de praf, acum merge. Dar merge extrem de greu. Dureaza foarte mult pana incepe sa incarce sistemul de operare. se misca foarte greu cand incerci sa rulezi un program.(De exemplu: Nu pot folosii messanger, winamp si un browser in acelas timp pt ca muzica merge sacadat) Mentionez ca pe placa video sunt niste urme de arsuri(nu are ventilator). Problema poate veni de la HDD, de la procesor, de la sistemul de operare? (E un AMD sempron la 2800+ , 512mb Ram)

  2. Un calculator. Nu porneste. Cand apesi pe butonul de start, are un kick pornesc ventilatoarele, se aprind ledurile de pe placa, dar se stinge imediat. Am reusit sa gasesc o modalitatea sa il aprind dar apasand continuu pe butonul de restart, apasand scurt pe butonul de start,dar fara sa dau drumul la butonul de restart. Din pacate modalitatea am gasit-o dupa ce am scos firele care duc la placa de baaza…sper sa le fi pus la loc corect.Problema e din cazuza butonului?Nu se alimenteaza?

  3.Un laptop. Asus a3h. Mergea extrem de greu. 4 -5 ore sa instalez un XP pe el. Acum Hddul tocmai a crapat. Daca ii inlocuiesc HDDul as putea rezolva problema vitezei? (Mentionez ca a fost la reparat undeva pentru ca nu mai pornea, problema vitezei a interventi atunci.Cred ca a fost desfacut rediatorul de pe procesor. )Totodata nu am reusit sa gasesc un driver pentru sunet cu toate ca am cautat pe situl lor.

  Va multumesc.

 15. Alexu on iulie 23rd, 2010 4:23 pm

  Salut. Am si eu o problema. Monitorul se stinge si se reaprind din cand in cand…. si recent din ce in ce mai des… cauzeaza blocarea pc`ului si poate chiar stingerea lui. Am curatat placa video si slot`ul dar nu s`a vazut nici o diferentza. Din punctul meu de vedere as crede ca poate fi de la sursa. Cand ma uit la pinii care intra in placa de baza sunt catziva mai fumurii. E posibil sa fie de la asta ? Am observat ca daca am pus ventilatorul sa bata direct in placa de baza nu imi mai face figuri temporar. Din cate imi amintesc nu am nici destula pasta intre procesor si cooler. Dar la temperaturi ridicate nu ar trebui sa nu primeasca monitorul semnal si dupaia sa primeasca iar. Ar trebui sa se stinga nu? Astept raspuns.

  Va multumesc!

 16. mihai on august 1st, 2010 4:39 pm

  nu se aprinde monitorul de la ce poate fi am verificat ramul placa video si procesorul sunt bune toate am verificat si placa si nu pare nimik ars de pe ea ce poate avea

 17. mihai on august 1st, 2010 4:42 pm

  salut am un hdd ata de 80 de gb a fuctionat perfect pna intr-o zi cand lam montat la pc si a inceput sa tacane neintrerupt si pcul nul mai vede am incercat sa ii schim si jamperi dar tot nimik ce poate avea help me:((:((

 18. veronica on august 30th, 2010 2:05 pm

  Salut,am si eu un monitor AMW 19 Inch LCD X1910WDS Widescreen , si pana ieri foloseam boxele interne ale acestuia insa acum nu se mai aude sunetul decat daca introduc castile.Am verificat iesirile insa este totul in regula;am verificat de asemenea si in control panel VIA HD Audio Deck,si toate setarile sunetului insa nu am reusit sa-mi dau seama de ce nu mai functioneaza.
  Daca puteti sa ma ajutati si pe mine,va rog.Multumesc!:)

 19. Bebelo on septembrie 26th, 2010 6:19 am

  salutare am si eu o problema cu pc.dau sal aprind si da sa o ia dar se restarteaza in continu o perioada de timp il las oprit si dupa cate ore bune ii dau drumul si merge ..mia spus cineva ca este de la sura. poate cineva sa-ma ajute si pe mine cu detalii …de la ce poate fii.

 20. g.albu on octombrie 7th, 2010 3:13 pm

  Buna ziua! Am un laptop ibm thinkpad t21,care nu mai descarca windows-ul decit pina la min.35 Va rog sa-mi spuneti care ar fi cauzele posibile si eventuale remedii. Multumiri anticipate.

  G.G.ALBU

 21. george on octombrie 13th, 2010 2:12 pm

  Salut..am o problema cu un dell latitude d600…e cam vechiut el dar a mers pana aseara…a instalat cineva windows-ul pe el..l-am deschis a intrat in windows..a cerut activarea lui dupa care am dat ok si sa blocat..nimic grav pana aici..dupa am constatat ca nu mergea oprit de la buton asa ca am scos cablul de alimentare din spate..sa oprit..si dupa am bagat cablul la loc dar nu a mai pornit..l-am desfacut si m-am uitat pe placa de baza si pe fiecare piesa in parte dar nu se vede nimic ars..nu a iesit fum si nici miros de ars…ce pot sa-i fac?..ceva sfaturi?..de la ce poate fii?

 22. Bogdan on octombrie 25th, 2010 6:19 pm

  In seara aceasta am conectat un card reader intern la calculator la niste pini de pe placa de baza la baza carora scria usb231… (am facut un lucru de om foarte tamp) asa dupa ce am conectat dau drumu la calculator s-a auzit un sunet ca si cum s-ar fi spart un bec dar calculatorul de atunci nu se mai aprinde…RIP:))

 23. Ionica Steomlega on decembrie 10th, 2010 10:01 am

  Am si eu o problema.Nu mi-se mai aprinde monitorul,se aprinde doar ledul si scoate un tacanit scurt si constant.De la ce poate fi? Ce pot sa ii fac?

 24. admin on decembrie 10th, 2010 11:50 pm

  Am avut un monitor cu o problema identica, s-a intamplat dupa ce a fost scos afara la -5 grade si repornit la scurt timp dupa ce a dat de caldura. A trebuit inlocuit un circuit integrat destul de comun (a fost cumparat de la magazin din oras), nu mai retin codul se intampla acum mai multi ani. Apeleaza la un electronist.

 25. clau on decembrie 14th, 2010 8:30 pm

  Salut..am si eu o problema cu calculatorul…am scapat acum 2 zile castile pe placa de baza…nu am stricat nimic (vizibil vorbind)…a scos pe moment cateva bipuri ca si cum nu ai avea placa de rami sau oricealta placa la locul ei bine pusa…calculatorul mergea…doar ca se auzea bipuri in continuu…i-am dat restart…dupa restart..ce sa mai pornesca..bipurile se auzeau in continuare..si imi scria ceva de resetat frecventa la CPU si chestii..am intrat in bios..iam dat load defaults si a mers…De pornit porneste dar de fiecare data cand il aprind se aude 3-4-5 bipuri si apoi o ia din loc…sta mai mult si se incarca la Verify DMI Pool Data..care la un moment dat imi scria ca isi face nu stiu ce Update(a facut o singura data)…acuma toate bune si frumoase…dupa 2 zile…face acelasi bip…si mi se sacadeaza tot..muzica..cursoru cand il misc….daca ii dau restart..merge..dupa vreo 5 min iar face acelasi bip..si iar se sacadeaza tot…..Daca ai vreo solutie..sau vreu sfat….toate multumirile din lume..daca nu..calculatorul meu tocmai isi ia la revedere de la toata lumea si ii fac cunostiinta cu o bata de baseball.Multumesc anticipat

 26. admin on decembrie 14th, 2010 9:54 pm

  Iti recomand sa scoti placa de baza din calculator sa o cureti frumos, sa fii atent la suportii de montare de pe carcasa (sunt unii suporti de tip clema care se pot deplasa si face un scurt pe spatele placii). Dupa ce ai remontat placa, porneste calculatorul cu cat mai putine placi de extensie. Elimina daca exista: placa de sunet, tuner tv etc, si porneste calculatorul cu o singur placa de memorie daca ai mai multe. Daca ai video on board incearca sa rulezi cu placa incorporata.

  Prin eliminare poti vedea daca una din componente cauzeaza probleme.

  Daca problemele persista inseamna ca trebuie sa inlocuiesti, cel mai probabil, placa de baza.

 27. nor24o on ianuarie 4th, 2011 1:38 am

  salut am o placa de sunet c-media cmi8768 pe care nu se aude sunetu nu ma putin cand dau amplificatorul la maxim si nu e problema software ca l-am verificat si toate volumurile erau la maxim si era setat si playeru pe placa respectiva pote sa fi fost o problema cu condensatoarele dupa el?

 28. octavian on ianuarie 22nd, 2011 2:54 am

  am un dell d 600 si iam uitat parola de audentificare sistem si nu mai vrea sub nici o forma sa porneasca se mai poate face ceva va rog ajutatima

 29. codrut on februarie 22nd, 2011 7:36 pm

  salut,am o problema cu 2 pc-uri,primul e un amd athlon,vreau sa zic ca a functionat perfect,l-am scos din uz pentru ca am altul,de cand l-am scos din uz nu a mai umblat nimeni la el,acum am vrut sa il pornesc dar surpriza,nu merge,porneste cooler-ul pe procesor si atat,am schimbat sursa,rami,procesorul,si tot asa,nici macar ledurile nu se aprind,doar cooler-ul,ce poate sa fie?al doilea nu stiu exact ce e,porneste,scoate 8 beepuri(ceva cu memoria video)dar altceva nimic,nu imi arata nimic,la fel,am schimbat placa video,rami,dar nimic,tot asa,please help me

 30. george on februarie 23rd, 2011 2:49 pm

  mi sa ars sunetul mai pot face ceva

 31. viorel dragut on februarie 23rd, 2011 2:56 pm

  Un Imac dual core 2.8 ,mi s-a ars placa de baza .se poate repara.

 32. codrut on februarie 23rd, 2011 8:25 pm

  pentru sunet e simplu,iti pui o placa de sunet pe pci .http://www.sitax.ro/placi-de-sunet/?&product_id=13134

 33. Ionut on martie 28th, 2011 11:03 pm

  am o placa video asus 9800gt si in seara asta i-am schimbat sistemul de racire. erau 2 tipuri de distantiere si din greseala am pus setul de distantiere care nu fixa talpa sistemului de racire pe GPU. dupa ce am pornit sistemul am simtit un miros de ars iar pe monitor s-au afisat ca un fel de purici si apoi am oprit pc-ul
  apoi nu a mai aparut nimic pe ecran.
  crezi ca e posibil sa se mai repare ceva?

 34. AlexRussel on martie 29th, 2011 2:07 pm

  Salut,am o placa video ATI Radeon 3450,cand intru intr-un joc mai puternit [care cere mai multe resurse] jocul acela imi merge sacadat si cu probleme de texturi [ba imi dispare ba imi apare o cladire,un drum de exemplu],placa are ceva ars,cred ca e un tranzistor [puteti vedea in imagine]

  P.S: Pana acum nu am avut probleme,jocurile imi mergeau fara sacadare / probleme de texturi sau mai stiu eu ce,VREAU SA STIU DACA MAI CE SA II FAC,SE POATE INLOCUI ACEL TRANZISTOR DIN POZA POSTATA? Si mai vreau sa stiu cum se numeste tranzistorul ars!

  Parerea mea: Eu cred ca acel tranzistor ars ajuta la supraincalzire , adica sa nu se supraincalzeasca placa video , de asta cred ca fac texturile in jocuri ca naiba si apare sacadarea (texturile apar / dispar).

  Multumesc mult!

  POZE:

  ASA ARATA PLACA ACUM!
  [IMG]http://img849.imageshack.us/img849/7061/pic0329007.jpg[/IMG]

  ASA ARATA TRANZISTORUL ARS! [Scuzati calitatea imaginii dar am facut pozele cu un telefon cu o camera foarte proasta (1.3 MP) si de aproape!
  [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/1446/pic0329005.jpg[/IMG]

  TRANZISTOR ASEMANATOR CU CEL ARS!
  [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/2296/pic0329006.jpg[/IMG]

 35. florin on martie 30th, 2011 8:08 am

  Salut, si io` is` omu` cu o problema si anume..de curand am instalat o placa grafica noua, superioara celei anterioare. Merge bine dar au aparut ceva probleme.. Initial, la oprirea sistemului monitorul nu mai intra in stand-by, am rezolvat problema aceasta cu un adaptor DVI la cablul VGA la intrarea in placa grafica. Totusi persista o cu totul alta problema si anume la boot, ecranul se aprinde si se stinge intermitent pana cand ramane negru. Revenirea la normal se face prin apasarea de cateva ori a butonului pornit-oprit de pe monitor. Apoi totul merge fara probleme ca si cand nimic nu s-ar fi intalmplat. Am facut toate setarile soft atat ale placii grafice(instalare/dezinstalare drivere de cateva ori, power options si toate cele…) cat si ale monitorului, dar fara rezultate. Mentionez ca am o placa WinFast 9500GT cu iesiri VGA si HDMI iar monitorul este un Samsung SyncMaster 920N. Cablul video este cu mufe VGA la ambele capete. In rest pc-ul merge cat se poate de normal. Va rog respectuos daca imi puteti oferi ceva sfaturi…Multumesc anticipat.

 36. Ionut on martie 31st, 2011 1:50 am

  Florin eu zic ca monitorul e problema

 37. florin on martie 31st, 2011 10:52 am

  Multam de raspuns Ionut, dar intre timp am verificat si monitorul pe alt sistem si merge fara probleme, chiar si fara drivere instalate pe acel sistem, e o provocare totusi sa aflu cauza (am pus de asemenea si alta sursa dar tot aceleasi simptome). Curios e faptul ca dupa stabilizare, dupa cum am mai spus, totul merge normal…o fi ceva „paranormal” la mijloc????!!!!

 38. codrut on aprilie 1st, 2011 9:35 am

  salut florine,stai linistit ca fantomele nu bantuie prin calculatoare,mai degraba desfa unitatea si verifica daca placa vdeo e introdusa corect (sa nu fie putin scoasa),module de memorie etc….daca nu aici e problema atunci incearca sa schimbi cablul vga,poate acesta e incompatibil,verifica frecventa monitorului(nu din windows ci din setarile monitorului ,osd-ul)poate gasesti acolo ceva.si daca nici aici atunci incearca sa schibi iar placa video. bafta multa

 39. AlexRussel on aprilie 2nd, 2011 10:44 am

  LA MESAJUL MEU NU RASPUNDE NIMENI?

 40. codrut on aprilie 2nd, 2011 5:44 pm

  salut alexrussel,nici mie nu mi-a raspuns nimeni,asa ca m-am gandit ca nu stie nimeni,treaba e ca e destul de greu de spus datorita pozelor din care nu se intelege mai nimic,poti reveni cu o poza macar,mai clara?

 41. florin on aprilie 2nd, 2011 6:53 pm

  Multumesc si tie Codrut de sfaturi, treba cu paranormalu` era ceva figurativ….am desfacut si refacut cam tot de era posibil prin pc…incepand cu „ramii”, sursa (ma refer aici la schimbat cu alta), placa grafica (instalat si dezinstalat drivere de mai multe ori), cabluri (alimentare si video), probat monitorul la alt sistem si bietul de el merge ok, probat sistemul meu la alt monitor mai recent (chiar azi) si culmea merge fara probleme, dus cu el la cei de la care am cumparat placa grafica sa „vază” ei cu ochiul lor de „meseriasi” ca totul este ok si ei mi-au spus ca exista o incompatibilitate a monitorului cu performatele placii grafice, cu alte cuvinte cica sa-mi fac un upgrade de monitor…(de parca daca imi permiteam ma mai chinuiam atat). Am umblat si prin OSD si totul pare ok d.p.d.v. al frecventei. Oricum azi am mai gasit ceva, undeva prin setarile placii grafice, mai precis am creat eu un setup cu care sa porneasca sistemul si vad deocamdata ca ar merge..zic deocamdata pentru ca dupa cateva zile o sa fiu sigur…Oricum multumesc pentru sfaturi si apreciez interesul…numai da bine iti doresc…

 42. AlexRussel on aprilie 2nd, 2011 8:10 pm

  POZA SPUNE TOT!

  COPIATI LINK-UL SI SALVATI POZA SA PUTETI VEDEA CU ZOOM!

  http://img856.imageshack.us/img856/8853/atihd3450asusss.jpg

 43. codrut on aprilie 2nd, 2011 10:31 pm

  VESTILE NU SUNT GROZAVE ALEX,SE POATE SCHIMBA DAR NUMAI INTR-UN SERVICE PROFI,ACELA ARE LIPITURI DE LEVEL 3,CEEA CE NU SE PREA POATE FACE CU PISTOLUL DE LIPIT,TREBUIE STATIE DE LIPIRE CU AER CALD,O LUPA SI O PRECIZIE DE CHIRURG,ASTA CU CONDITIA SA GASESTI ACEL TRANZISTOR,ITI SPUN SIGUR CA NU MERGE CU ECHIVALENT….SORRY:(

 44. codrut on aprilie 2nd, 2011 10:34 pm

  cu placere florin,dar sti tu,asta e ca si la medic,e mai ok sa mai ceri parerea unora dintr-un service,treaba cu monitorul…..hmmm…nu prea imi vine sa cred,pentru ca monitorul tau nu e cel mai vechi din toate,intelegi?

 45. Ionut on aprilie 3rd, 2011 12:38 am

  mie nu imi poate raspunde nimeni?

 46. codrut on aprilie 3rd, 2011 1:40 am

  ionutz tata de reparat nu cred ca mai poti sa o repari,e foarte complicat,costa mult si nu se merita….parerea mea

 47. AlexRussel on aprilie 3rd, 2011 2:31 am

  Codrut,dau un exemplu de joc , cum ar fi San Andreas , probleme am in joc cand intru , incept sa dispara si sa apra cladiri , pomi , iarba si altele, dar dupa ce joc un timp apar la loc si asa raman mai mult timp, dupa iar incepe si tot asa,si inca ceva,inainte vedeam totul clar de la distanta dar acum trebuise sa ma apropi mai mult ca sa vad mai clar un pom sau iarba sau un munte,si masinile,daca se indeparteaza de mine le vad altfel.
  Eu cred ca face asa din cauza caldurii,e prea suprasolicitata!

 48. codrut on aprilie 3rd, 2011 10:34 am

  salut alex,ai verificat sa vezi daca iti merge coolerul de pe placa video?,si daca da sa iti mearga ok,poti incerca sa ii schimbi pasta,dar numai daca te pricepi cat de cat,poti incerca sa pui un cooler suplimentar,chiar daca nu il poti pune pe placa video,pune-l in asa forma incat sa bata pe placa video direct,chiar si din lateral,ar fi ok daca ai gasi un cooler mai mare,de genul celor de sursa,si sa il alimentezi din placa de baza sau direct din sursa,nicidecum din placa video(sa nu o suprsoliciti),o sa iti faca putin zgomot in plus dar zgomotul scuza mijloacele…

 49. AlexRussel on aprilie 3rd, 2011 12:13 pm

  Multumesc mult , Codrut o sa incerc!

 50. florin on aprilie 3rd, 2011 7:57 pm

  Codrut…s-ar parea ca am rezolvat definitiv „cearta” dintre monitor si placa grafica. Ai avut dreptate, monitorul inca e „potent”…Detaliez putin pentru a ajuta astfel si pe altii care pot intampina probleme asemanatoare. Deci in NVidia Control Panel, la Manage custom resolution am „creat” o setare a placii grafice care sa respecte rezolutia optima a monitorului (in cazul meu 1280×1024 as 60 hz, progressive), setare care este impusa placii la boot. Astfel „piesa” grafica e fortata sa mearga „nitel” sub nivelul ei dar MERGE. Probabil o sa-mi spuneti ca e destul de simplu, dar e ca in gluma aia vrand sa ajung la Bucuresti am luat-o prin Barcelona…..Satisfactia mea este ca am descoperit singur asta, fara a avea pretentia ca ma pricep prea bine in domeniu asta…Numai de bine…

 51. mihaela on mai 2nd, 2011 5:06 pm

  buna, am si eu o problema cu calculatorul care nu se mai deschide, ieri am curatat coolerul de praf pt ca facea foarte mult zgomot, l-am demontat si montat inapoi si surpriza cand sa il pornesc nu mai mai pornea, intra curent in el, coolerul functioneza si si aude la deschidere prima parte a beepului pe care il face in mod normal un pc la deschidere si cam atat…, nu apare nimic pe ecran …
  precizez ca am mai avut ceva probleme cu el acum vreo 2 ani cand dupa o reparatie facuta tot de mine :p, avea aceasi problema ca si acum, tot ce imi aduc aminte este ca am mai mufat si demufat diferite componente si si-a revenit…
  ce as putea sa fac?? multumesc anticipat

 52. codrut on mai 2nd, 2011 8:07 pm

  ciao,in primul rand scoate-l din priza si desfa-l iar,bucata cu bucata,curata tot ce se poate,rami,placa video,placa de retea ,tuner tv daca are etc,inclusiv procesorul,mai mult ca sigur acolo e buba,dar fi atenta cu el ca e foarte fragil,verifica sa fie pus bine radiatorul pe proc. si cooler-ul montat corect(sa traga aer din radiator,NU sa il sufle inauntru)apoi pune-le la loc toate cu mare atentie,sa nu iti ramana pe afara pini de la rami sau alta componenta si verifica si sursa,sa fie ok montata dar toate astea sa le faci cu el scos din priza,si daca poti foloseste niste manusi fine,de alea de vopsit parul daca altele nu ai pentr descarcarile electrostatice,ca doamne fereste incercand sa repari ceva minor se strica ceva pe mb si atunci e mai naspa.spor la treaba

 53. mihaela on mai 2nd, 2011 8:35 pm

  multumesc pentru raspuns, o sa il desfac din nou….dar mai am o dilema ….intre timp am mai studiat problema pe net si mi-am dat seama ca s-ar putea sa fi facut o mare greseala .. dupa curatare nu am pus pasta termo conductoare intre cooler si procesor ..este posibil sa se fi ars procesorul ? as avea vreo sansa sa pun pasta si sa se rezolve problema?

 54. codrut on mai 2nd, 2011 11:16 pm

  ops…….depinde de procesor,sansele sa il fi prajit sunt destul de mari,depinde insa cat de mult l-ai lasat pornit fara pasta,daca zici ca mai scoate un beep atunci mai e o sansa sa ai procesorul in viata,procesoarele nu se prajesc usor si nu exista sanse sa se prajeasca pe jumate ca sa zic asa,dar daca nu ai pus pasta atunci e o problema….ce procesor ai?

 55. mihaela on mai 3rd, 2011 10:42 am

  e din ce in ce mai bine … acum nu mai scoate nici un sunet …nu l-am lasat foarte mult timp aprins pentru ca nu mergea ..asa ca am tot incercat sa mai mufez diferite componente , il inchideam si il deschideam….procesorul cred ca este intel …….am cam ajuns intr-un dead end (bineinteles din cauza mea) asa ca o sa il duc la un service, alta solutie nu mai am…multumesc mult pentru raspunsuri codrut !

 56. codrut on mai 3rd, 2011 12:31 pm

  imi pare rau daca e asa,dupa cum spui pare procesorul,dar nu e exclus sa fie chiar sa fie placa de baza,sper sa revi cu vesti bune.bafta

 57. Dan on iunie 11th, 2011 7:36 pm

  A disparut administratorul…

 58. codrut on iunie 12th, 2011 10:51 am

  fa plangere la persoane disparute! 🙂

 59. mihaela on iunie 13th, 2011 9:02 am

  ai avut dreptate codrut , placa de baza era de vina la care se mai adauga si sursa , asa a fost diagnosticat pc-ul meu , nota de plata 370 lei …

 60. codrut on iunie 13th, 2011 10:12 am

  imi pare rau,la banii astia mai pui ceva si iti iei alta unitate,nu stiu ce configuratie ai dar nu cred ca se merita sa bagi banii in reparatie…..bafta

 61. sile on iunie 19th, 2011 8:11 am

  placa de baza ms-7633 msi . limiteaza curentul pe usb. un adaptor wireless ii da conect-disconect la 2 secunde. pe alta placa lucreza perfect . se poate face ceva avind in vedere ca lungimea cablului este de 5m?

 62. codrut on iunie 19th, 2011 9:32 am

  salut,
  pe toate porturile usb iti face la fel?

 63. sorin on iunie 29th, 2011 10:29 pm

  salut,
  am un laptop packard bell , care porneste mai greu, problema nu este aceasta, ci nu se vede nimic, nu am cu ce sa probez, imi faceau cu ochii ramii, doarece cand porneste , doar coolerul se-nvarte si HDD-ul. sunt nou in domeniul asta , asa ca nu stiu prea multe. Multumesc anticipat!

 64. cristi on iunie 30th, 2011 9:24 am

  salut
  problema la un hdd sata wd 500 gb suna cam asa:
  m-i la dat un prieten sa incerc daca pot sa il fac sau sa iau de pe el ceva,
  recunosc,a avut un tacait ,l-am pus pe alta unitate la vazut dar nu am reusit sa pornesc calcu,apoi am dat jos placa electronica fara sa il desfac,am curatat partea care face legatura cu pini din interior pentru ca era cam incinsa zic eu asa mi s-a parut,dupa care cand am facut legatura la sursa si la unitate a disparut acel tacanit,dar dupa multe incercari sa pornesc calcu,pt ca am un hdd pe IDE ca master pe asta cu belea nici macar nu il mai vede si oe deasupra a aparut iar tacait ce sa ii mai fac,nici nu stiu bine daca setarile in bios ca sa il fac sa booteze sunt corecte,stiu ca nu ii trebuie jumper la SATA

 65. Oana on iunie 30th, 2011 12:08 pm

  Hey! Problema mea este urmatoarea: calculatorul meu merge ok vreo 2-3 minute, apoi imaginea incepe sa devina sacadata, mouse-ul se misca aiurea, total diferit de cum il ghidez eu. Dupa toate astea, ecranul devine negru si apare „No signal detected”, ulterior, computerul restartandu-se. Daca nu se restarteaza si incerc sa-l restartez eu, uneori nu mai porneste, ca si cum ar fi obosit, insa daca reincerc dupa 10 minute, se aprinde, pot vedea imainea, totul e ok, pana cand urmeaza sa faca aceleasi lucruri. M-am gandit ca procesorul se incinge prea tare, i-am pus pasta. Acum tempertaura lui e ok, nici placa video nu e foarte fierbinte. Insa ma gandesc ca monitorul ar putea fi de vina, nu e unul excelent sau chiar placa video… Sunt nedumerita, probabil ar trebuii sa merg cu el la un service specializat cand voi avea timp. Insa pana atunci m-am gandit sa va impartasesc problema mea si sa vad opiniile dumneavoastra! Multumesc 🙂

 66. Alexandru on iulie 1st, 2011 7:06 pm

  Salutari, am si eu o problema, cand deschid calculatorul totul este ok insa dupa ce intru intr-un joc la cateva minute 10-20 ecranul parca se descompune… si desi se vede mousul cum il misc pe el nu mai reactioneaza la nici o comanda … daca las calculatorul inchis 10-20 minute si reincerc porneste normal apoi relundu-se problema. Are cineva idee care ar putea fi cauza?

 67. codrut on iulie 2nd, 2011 8:22 am

  ciao oana,da,te-ai gandit bine,incearca-l pe alt monitor si apoi imprumuta de undeva si o placa video,dar mai degraba inclin sa cred ca e sistemul de operare….

 68. codrut on iulie 2nd, 2011 8:24 am

  salut alex,ce fel de placa video ai?ai verificat sa fie bine introdusa in slot(asta daca nu e onboard)?schimba-ti placa video,daca are cooler pe ea verifica sa functioneze normal cooler-ul…

 69. Gabbe on iulie 2nd, 2011 9:15 am

  Salut! Azi am montat pc-ul intr-o alta camera si l-am pornit…totul a fost ok,mi-a aparut imaginea cu dektopul si toate cele apoi s-a facut black si nu a mai aparut nimic dintr-o data….Ledul de la monitor sta aprins ca si cum ar primi semnal de la sursa….am scos si mufa VGA ,care vine din monitor in pc si am aprins monitorul si nu imi arata mesajul de „NO SIGNAL…” cum arata de obicei….l-am conectat si la placa video incorporata si nimic….PC-ul porneste normal se aude si sunetul de la windows cand porneste si se stinge,si bipaitul obisnuit…nu cred ca e unitatea vinovata:|…ce ar putea avea monitorul????…..va rog sa ma ajutati!…multumesc anticipat!

 70. Gabbe on iulie 2nd, 2011 10:05 am

  Mentionez ca monitorul este un SAMSUNG LCD 19″

 71. Cry on iulie 24th, 2011 7:21 pm

  Buna! Cum pot remedia zgarieturile de pe un monitor LCD? Exista ceva pt asta?Multumesc!

 72. daniel on august 6th, 2011 3:27 pm

  salut am o intrebare daca se poate azi am deschis pc se aude bippu monitoru e deschis da nu merge dc puteti sami raspundeti ?

 73. daniel on august 6th, 2011 3:28 pm

  nu merge imaginea dar e deschis monitoru

 74. codrut on august 6th, 2011 6:47 pm

  salut,cand pornesti unitatea ,pana la incarcarea windows-ului,iti apare ceva pe monitor?daca da,atunci incearca sa intri in safe mod with last known good configuration ,pentru ca e posibil sa fi instalat vreun prohram „nedorit” care sa iti „ajute” calculatorul sa nu se mai incarce in windows,a dua varianta e sa intri in bios sa iti verifici setarile de la first boot device,dar daca nu iti apare nimic pe monitor de la apasarea pe butonul,verifica-ti unitatea,pentru ca la ea ai probleme,incepe cu placile de ram,procesor,placa video ,sursa,si orice alta componenta care nu iti face bine contact
  cand gasesti ceva da-ne un semn sa stim si noi.ciao

 75. daniel on august 7th, 2011 9:04 am

  codrut mie cand deschid pc nu se vede nik pe ercran azi o sa incerc cu un amic de al meu care se pricepe in pc-uri sa mil faca o sa incerc ca tn daca imi apare imaginea ms pt raspuns

 76. codrut on august 7th, 2011 10:30 am

  ok,sper sa reusesti,te rog doar sa ne spui si noua ce ai rezolvat

 77. daniel on august 7th, 2011 11:05 am

  da o sa va spun

 78. GoGu on august 7th, 2011 12:00 pm

  Salut am si eu o intrebare

  Am si eu un HDD cam de multicel 3-4 ani si nu am avut probleme cu el formatandu-l de cate ori am vrut fara vreo problema…toate bune si frumoase pana cand……..Avand o problema cu un virus sacaitor (trojan) am fost la un prieten sa-l formatez la el….Ajuns acasa am descoperit ca se bloca in Bios adik pur si simplu aprindeam pc si la un anumit moment fix se bloca insa Cursorul tot licarea………..Am cumparat alt HDD insa imi pare rau de celalat ca era de 160 si acum vine marea intrebare….Ce pot sa ii fac sa mearga pt ca tzin sa precizez ca la prietenul meu ii mergea si ca atuci cand a bagat hardu avea pc deschis….As putea sa incerc sa in conectez ca memorie suplimentara cand pc merge?

 79. codrut on august 7th, 2011 12:44 pm

  salut,pai formatarea excesiva ti-a distrus hdd-ul,din pacate nu cred ca se mai poate face ceva,in ideea ca,cat de curand nu-ti va mai merge de fel,si sfatul meu,decat sa il repari mai bine unul nou,oricum odata ce s-a dus nu iti mai poti recupera decat extrem de greu si costisitor,datele de pe el

 80. daniel on august 8th, 2011 1:40 pm

  gata mi l-am facut ieri nu avea nimik pc nici monitoru era de vina cablu de la monitor l-am indreptat si merge acum

 81. daniel on august 8th, 2011 2:01 pm

  gata mi l-am facut ieri nu avea nimik pc nici monitoru era de vina cablu de la monitor l-am indreptat si merge acum:D

 82. codrut on august 8th, 2011 2:35 pm

  ma bucur mult sa aud ca merge,multumim de informatie(e bine ca ai postat pt cei care in viitor vor avea vreo problema asemanatoare)ciao

 83. daniel on august 8th, 2011 2:48 pm

  NPC sper ca am fost de folos

 84. ionica on august 9th, 2011 11:51 am

  salutare am si eu o problema. Mi.am cumpart o pereche de boxe si nu merge una (mia exact nu se aude nimic in R)…nu este din cauza boxelor pt k am incercat cu altele si aceeasi problema.La balance se aude doar la L,dak dau la R nu se mi aude numic in nicio boxa. Puteti sa imi spuneti de ce nu merge? ce este de facut? multumesc

 85. codrut on august 9th, 2011 3:37 pm

  ciao ionica,problema ta e foarte simpla,vinovata e mufa jack de la boxe care fie e prea mica fie e prea mare,chiar daca se spune in specificatiile tehnice ca e de 3,5 sa sti ca nu mereu se si respecta asta,deci schimba-ti mufa sau boxele cu totul,banuiesc ca ai placa audio onboard,ori puneti alta placa,sper sa te descurci,ciao

 86. ionica on august 9th, 2011 9:48 pm

  multumesc mult pt sfaturi! :-*

 87. Boby on august 10th, 2011 10:58 am

  am un HDD pe care il conectez la pc si in bios imi apare 0 mb el e de 250gb western digital sau daca ii dau sa buteze nu instaleaza windowsul , am incercat sa il pun cu un alt HDD sa il formatez si imi incarca windowsul de pe celalalt HDD si pe la jumatate se restarteaza . ma poate ajuta cineva ?

 88. tibi on august 12th, 2011 11:33 am

  deci am un calculator windows XP PROFESIONAL deci uitati problema:il aprind si imi apare imaginea aceia cu STAR WINDOWS NORMALLY am dat pe ea se incarca mai merge putin si se aude un fel de zdrangaitura in unitate si se restarteaza calculatorul si ma duce tot la STAR WINDOWS NORMALLY
  credeti ca sa mai poate face? cum?

 89. Boby on august 12th, 2011 2:32 pm

  reinstaleaza Windowsul si eu asta zic ca e problrma sau e hddul defect

 90. Gabbe on august 14th, 2011 12:49 pm

  Monitorul este defect….l-am pus si pe alta unitate functionala….mi-am pus alt monitor si am rezolvat:D

 91. codrut on august 15th, 2011 12:10 pm

  tibi,problema ta nu e hdd-ul,ci sostemul de operare,reinstaleaza windows-ul si va functiona normal.pentru tine bobi inclin sa cred ca hdd-ul tau nu e setat bine,ai grija daca il conectezi impreuna cu alt hdd sau cd-rom,unul din el va trebui sa fie master iar celalat slave.dupa corectarea acestei erori,daca porneste si il poti vedea ok in windoes,iti recomand un low level format si apoi corectarea erorilor din windows,daca nu e foarte vechi si nici nu a suferit socuri de tensiune ori socuri fizice de orice natura,un hdd nu se defecteaza asa usor,si cand se defecteaza nu il mai vezi de loc,cand il conectezi verifica si biosul sa fie setat ok si sa il vada la dispozitive instalate,sa NU folosesti pe acelasi cablu doua dispozitive setate la fel(master cu master sau slave cu alt slave,)

 92. Boby on august 15th, 2011 7:14 pm

  multumesc codrut insa am fost cu el la un servis si a zis ca e mort desi ne e vechi are 2 ani si e prin sata II am incercat si eu cam tot ce se poate si din bios si singur si cu un alt hdd prin raid fara in toate felurile da e mort el baiatul de la swervis a zis ca nustie ce are da e bun de aruncat eu cred ca e arsa placa aia electrica de la hdd oricum multumesc pt atentia acordata codrut

 93. codrut on august 15th, 2011 7:42 pm

  ciao boby,ok,daca asa a zis baiatul de la service,dar sti si tu ca si la medic daca mergi e ok sa ceri si o a doua parere,iti recomand sa mergi la inca un service,poate ceva mai profi,nu te grabi sa il arunci pentru ca e oarecum nou si de capacitate mare,daca intr-adevar e placa electronica defecta,aia se poate schimba si nu vei pierde un hdd asa mare,eu inca inclin sa cred ca nu asta ar fi problema lui…..sper sa revii cu vesti bune.ciao

 94. Marian Matcas on august 26th, 2011 5:08 am

  O intrebare strict despre electronica sursei ATX: care este rolul si cum functioneaza grupul de componente atasat sursei de 5V SB: optocuplorul si TL431? Ce se intampla daca le elimin de tot? Pot inlocui sursa de SB in comutatie, cu un redresor clasic (transformator+ redresor stabilizat cu 7805)? V-as ruga daca se poate sa-mi raspundeti prin email. Va multumesc.

 95. Razvan on august 27th, 2011 8:34 am

  Salut. Am si eu o problema interesanta. Ce se poate intampla daca ventilatorul procesorului ramane blocat de cablul de alimentare? In timp ce functioneaza? Mai exact in timp ce formatez un HDD? timp de 10 minute?

  Am verificat toate componentele mai putin placa de baza (ECS p4m800 pro-m v2), acum cu procesor nou Intel Dual Core E5700. Sistemul porneste. Coolerele de la procesor si sursa functioneaza, ledurile se aprind, dar PB nu bipuie iar monitorul ramane in stand-by…

  Multumesc.

 96. Boby on august 28th, 2011 6:20 pm

  razvan ai verificat si procesorul? daca nu sar putea sa fie procesorul de vina sau placa de baza sa dus

 97. bogdan on august 31st, 2011 1:34 pm

  sall!am un leptop parket ball si am avut o boxa nush de ce ii cred ca ii de combina ii mai mare si am vrut sa o leg la leptop am facut o mare prostie am luat niste casti am scos alea ce ti le bagi in ureche si am bagat firele alea la boxa!asa am vz ca mere da foarte incet se auzea sunetu si tot am incercat sa le fac tot am scos firele si leam bagat!asa in fine am renuntat maine a 2 zi dis de dimineata aprind leptopu mergea foarte bine apoi dintro data dupa ce am intrat pe un site(wizzair)a inceput ca un fel de zumzait foarte tare! asa cand am auzit sunetu ala ce sa auzit am astins leptopu de la buton!apoi iar lam aprins si acum tot in continu se aude zgomotu ala ce so fi intamplat ca sunetul cand aprind leptopu se aaude ala de la windous da zumzaitul ala nu se opreste ce so fi intamplat?? va rog spunetimi repede

 98. codrut on august 31st, 2011 1:48 pm

  salut bogdane,i-a spune-ne un secret,boxa aia mare si frumoasa ce ai pus-o tu la laptop mai e conectata ?daca da scoate-o afara,apoi daca tot te apuci si tu de o chestie incearca sa ti cont de plus si minus,verifica sa fie jack mono pentru o boxa si stereo daca pui doua boxe,sa nu se atinga firele intre ele(plusul cu minusul sau daca ai doua boxe plusurile de la amandoua,)in general la o mufa jack stereo trebuie sa ai trei fire,doua plusuri si un minus,le recunosti simplu,plusurile sunt izolate iar minusul e neizolat.daca laptopul bazaie si fara boxa atunci e posibil sa fie de prin setarile de sunet a windows-ului iar daca nu e de acolo e posibil sa fi indoit lamele din mufa mama a laptopului si sa iti ceara o vizita la un service….

 99. bogdan on august 31st, 2011 2:02 pm

  codrut uitete pe pozlele astea is cu boxa
  http://i52.tinypic.com/2cxjhhw.jpg
  http://i55.tinypic.com/2dquexk.jpg
  http://i56.tinypic.com/f1ktp0.jpg
  http://i52.tinypic.com/25iytsx.jpg

  da am scoso de mult boxa auzi e posibil sa se fii ars ceva???

 100. bogdan on august 31st, 2011 2:21 pm

  si codrut daca se poate zimi si un site de unde pot sami iau o mufa care sa pot conecta boxa

 101. codrut on august 31st, 2011 3:51 pm

  pai mufa cu pricina nu o iei de pe site,este o mufa obisnuita,ca pentru orice altfel de casti,poti merge la cel mai apropiat magazin de electronice sa o cumperi,costa vreo 3l-4ei,dar neeaparat sa ceri mufa jack de 3,5. apoi un pistol de lipit si treaba e rezolvata!spor!

 102. bogdan on august 31st, 2011 3:55 pm

  codrut raspundemi si la intrebarea 2

 103. codrut on august 31st, 2011 4:07 pm

  care e intrebarea 2?

 104. bogdan on august 31st, 2011 4:16 pm

  codrut uitete pe pozlele astea is cu boxa
  http://i52.tinypic.com/2cxjhhw.jpg
  http://i55.tinypic.com/2dquexk.jpg
  http://i56.tinypic.com/f1ktp0.jpg
  http://i52.tinypic.com/25iytsx.jpg

  da am scoso de mult boxa auzi e posibil sa se fii ars ceva???

  asta e

 105. bogdan on august 31st, 2011 4:21 pm

  codrut uitate la boxa pe care o am

  http://i52.tinypic.com/2cxjhhw.jpg
  http://i55.tinypic.com/2dquexk.jpg
  http://i56.tinypic.com/f1ktp0.jpg
  http://i52.tinypic.com/25iytsx.jpg

  daca am folosit asa cum tiam zis se poade sa se arda ceva la leptop

 106. mihai on august 31st, 2011 5:19 pm

  Salut ! Am si eu o nelamurire : m-am pus sa fac update-uri la calculatorul meu, (acesta neavand update-uri de vreo 6 ani, ), si am observat ca nu-mi mai recunoaste microfonul, pur si simplu nu mai pot vorbi pe mess (am incercat sa-l conectez si in spate (pe placa) si in fata… nimic. Acelasi lucru s-a intamplat si cu o alta pereche de casti (nu merge mic).

  Sunetul pe boxe merge (am incercat toate combinatiile posibile in setarile placii audio). Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi.

 107. codrut on august 31st, 2011 5:26 pm

  hmmm………banuiesc ca nu ai un windows cu licenta,in cazul asta cam de pe la update-uri t-i se trage….in primul rand dezinstaleaza-le,sau poti incerca sa dezinstalezi,sa rulezi un ccleaner si sa reinstalezi driverul audio,in ultima instanta…..alt windows!

 108. codrut on septembrie 2nd, 2011 7:04 pm

  ciao bogdane,scuze ca nu am mai apucat sa iti raspund,serviciul de…. in fine,boxa e ok,principiul e acelasi ,borna rosie e plusul iar negrul minusul,ai grija sa nu le incurci,singura problema ar fi ca e foarte probabil ca boxa asta sa iti arda finalul de la laptop si atunci nu ramane decat varianta unui service,eu nu iti recomand sub nicio forma sa o conectezi pe laptop fara sa o treci printr-o statie de amplificare,dupa cum o vad eu impedanta e de 8 ohmi daca nu chiar mai mare(e o boxa ce facea parte candva dintr-un sistem de genul home cinema,nu?) si sansele sa iti arzi placa audio sunt destul de mari….

 109. bogdan on septembrie 4th, 2011 10:00 pm

  auzi codrut daca numi apare nimik pe deskop cand aprind leptopu numa imaginea si cu sunetu ala ciudat care ar fi problema

 110. codrut on septembrie 5th, 2011 11:54 am

  offff………bogdane…..sistemul de operare….cere altul…….cel mai simplu ca sa iti rezolvi problema.asta se poate intampla de la un virus colectionat de pe net,la la o componenta la care i s-a stricat driverul(gen placa video) etc….dar cel mai bine pune-ti alt sistem de operare si vezi cum se comporta,daca,doamne fereste,face la fel,atunci trebuie sa il vada un specialist!e posibil sa fie chiar procul ,rami ori bateria…..

 111. Boby on septembrie 7th, 2011 9:27 am

  codrut ce poate sa aiba un laptop care nu se mai incarca da ledul de la mufa se aprinde ?!

 112. codrut on septembrie 7th, 2011 11:54 am

  ciao bobi,cel mai la indemana in cazul asta e sa schimbi bateria,de regula ea e de vina,dar pana acolo incearca sa incarci cu alt incarcator,daca nu reusesti atunci ,in cel mai rau caz(putin probabil…dar probabil) este modulul de incarcare al laptopului,care poate a suferit vreun soc de tensiune

 113. Boby on septembrie 8th, 2011 10:54 am

  multumesc codrut

 114. Razvan on septembrie 10th, 2011 3:03 pm

  Revin cu solutia problemei postate acum cateva zile. Se pare ca placa de baza nu mai suporta DDR 2 de 533mhz… CURIOS?! Am aflat asta de-abia dupa ce am schimbat si placa de baza si procesorul…

 115. robert on septembrie 10th, 2011 3:07 pm

  salut! am o problema cu o placa video WinFast PX7200 GS THD (probabil a crapat).
  la pornirea pc-ului dupa boot la intrarea an windows imaginea/monitorul se anchide si deschide aiurea iar din desktop nu anteleg nimik an cele cateva fractiuni de secunda cat e aprins.k. am intrat an bios-ul pc-ului crezand ca e ceva modificat pe acolo(pc-ul e al unui prieten) dar tot ce tine de scris e parca an limba extraterestra cu caractere gen. ‘,! #$%^&* toate cele pe care le stim. unele cuvinte le mai anteleg doar cu un caracter doua modificate dar an rest e jale. bun. am dat un reset bios din jumper si la fel aceasi poveste. mi-a venit ideea sa pun alta placa video si surpriza totul a mers struna din prima. am montat placa cu buba pe pc-ul meu an paralel cu un 9600gs, am intrat an windows si am asteptat sa o vada pc-ul. „new harware found” bun! „display” „instal driver hardware” iar bun! dar face asa ancontinuu, cere restat si dupa iar „display” „new harware found” … am examinat-o vizual pare an regula nu are condensatori umflati, nu miroase a ars, pare k.
  asta e placa: http://www.mvkc.jp/product/leadtek/vga/img/px72gs_image01_1.jpg
  ceva idei? multumesc! bafta tuturor!

 116. laur on septembrie 12th, 2011 7:14 am

  Salut.Probabil va fi prima oara cand ti se va adresa intrebarea asta.banuiesc ca is printre putinii din lume care au facut asta:
  dupa ce am scos din priza unitatea ,am mers cu ea la dush,si am spalat-o bine cu dusul,inclusiv in sursa,singurele neatinse fiind hard diskul si cd romul.dupa vreo 15-20 zile de uscare,am bagat-o in priza si nu mai da semnal in monitor.sursa porneste,pare totul in regula,dar nu imi da semnal.bipuri la inceput scoatea,acum nici dinalea.banuiesc ca a facut un scurt,vreo piesa care retine o anumita tensiune si atat ia trebuit.bateria de pe placa de baza nu am scos-o(am uitat de ea).care ar fi buba?
  ms anticipat

 117. admin on septembrie 12th, 2011 9:30 am

  Atunci cand unitatea porneste dar nu scoate semnal video pot fi de vina urmatoarele componente:

  – memoria RAM
  -placa de baza
  -placa video
  -procesorul
  -sursa
  -alte componente care cauzeaza un conflict (unitatate optica, hdd, placi pe PCI gen TV Tunere, placi de sunet etc)

  Oridinea de mai sus nu este intamplatoare. Din experienta mea este si ordinea in care ar trebuie sa verifici componentele. Mai intai scoti modulele de memorie RAM dupa care le introduci in diferite sloturi, cu cat mai multe sloturi cu atat mai multe variante. Daca memoriile sunt bune (pentru a te asigura imprumuta o memorie de la cineva ca e cea mai simpla componenta de procurat), urmatorul si principalul suspect e placa de baza. Cum probabil nu ai alta placa de baza ala indemana, treci la urmatoarele componente – scoate placa video, incearca pe on board daca este disponibil. Daca nu si nu… sunt 75% sanse sa se fi stricat placa de baza.

 118. laur on septembrie 13th, 2011 12:28 pm

  salut.am scos toate componenetele si le-am pus la loc pe rand.acum pc ul porneste,un pic mai greu,dar macar se deschide.in timpul rularii lui mi se pare mai lent.Care ar fi cauza?
  ms anticipat

 119. Boby on septembrie 14th, 2011 3:54 pm

  stie cineva cum se instaleaza windows 6.0 pe un netbook? multumesc!

 120. Boby on septembrie 14th, 2011 5:25 pm

  imi apare direct windows nu bios nimic direct windows si da o eroare zice sa il sting! ?? are cineva vreo idee ?

 121. cesar on septembrie 19th, 2011 6:09 pm

  Cand umblii in unitate sau cand nu se mai arata imaginea in urma unei curatari sa pur si simplu al unui restart va sfatuiesc sa faceti un reset de bios.Eu asa am patit aseara.Mi s-a blocat pc-ul,din cauza unui driver la placa video,in fine nu inteleg legatura dintre ele,imi spunea ceva de kernel si la mai multe sisteme de operare windows 7 de vreo luna incoace.Daca tot s-a blocat m-am gandit s-o curat si de praf.Am curatat-o,am montat componentele,mufele in sloturile lor si surpriza,ba scoate beep-ul,dar imagine nu aveam,ba nu mai scoate beep.M-am documentat in cartea placii de baza si am vazut ca s-ar putea sa fii fost overclockat(presupun ca procesorul ca l-am dust la 3.0 in loc de 2.8 GHZ un i5 760).Curios lucru deoarece asa l-am avut si zilele trecute.Am scos mufa de alimentare,am scos bateria de bios,am atins cu surubelnita cei doi pini ai c-mos-ul pentru a reseta biosul si ce credeti?Supriza,s-a aprins.Mentionez ca am zis ca s-a dus ceva si vroiam sa-l duc la garantie dupa ce am scos si verificat vreo 2 ore piesele si nu-mi iesea nimic in calcul.

 122. casim on octombrie 7th, 2011 7:01 pm

  daca nu imi merge un slot de rami ce pot sa fac????

 123. robert on octombrie 7th, 2011 8:49 pm

  cu multa rabdare si cu ceva lumina, analizezi toate lamelele acelea mici din slot care intra an contact cu placuta ram, sa nu fie cumva andoite. am avut problema asta si spre norocul meu aveam doar una andoita de la capatul slotului pe care am reusit sa o aduc la locul ei. atentie! trebuie sa-ti iasa din prima altfel se va rupe.
  toate astea an cazul an care ai ce am avut si eu dar pentru alte cauze asteptam cu totii si alte solutii.
  multa bafta, lumina si… rabdare!

 124. alin on octombrie 8th, 2011 1:26 pm

  salut . am si eu o intrebare

 125. alin on octombrie 8th, 2011 1:29 pm

  dintr`o data mi-a iesit din cs si se vedea in patratele albastre si ramase-se si o pata mare pe desktop , am reinstalat windows`ul crezand ca asta e cauza dar la fel se vedea. acum cand dau drumu la pc se aprinde unitatea monitorul dar nu se vede nimic ramane monitoru ca si cum ar fi stins. sa fie oare placa video? multumesc

 126. Ovidiu on octombrie 8th, 2011 8:52 pm

  Salut. Am o placa video gigabyte 7600gt 256 mb .Cand intru in jocuri , se opreste monitorul si intra in stand-by . Daca pornesc pc cu un alt hdd fara drivele placii video apare multe lini rosii verticale. ce poate avea? Multumesc anticipat !

 127. Boby on octombrie 13th, 2011 7:43 pm

  stie cineva daca pot sa pun pe placa asta de baza (matsonic ms8308ep) un amd athlon de 1.8ghz ?multumesc!

 128. Daniela on octombrie 13th, 2011 8:59 pm

  buna seara
  am si eu o problema, aseara in timp ce cautam ceva pe internet mi s-a inchis brusc calculatorl si nu a mai vrut sa porneasca , ce poate fii?eu am UPS deci nu am avut caderi de tensiune, va rog sa imi spuneti cam ce ar putea avea?va multumesc

 129. codrut on octombrie 14th, 2011 10:48 am

  boby,cauta pe net manualul placi si acolo specifica ce fel de procesoare suporta,daniela,cum adica nu iti mai porneste?ai incercat alta priza si fara ups?daca da,primul lucru incearca alta sursa!daca insa porneste,(ledurile se aprind si nu face numic) sau scoate niste sunete e alta poveste si e mai bine sa ne spui mai detaliat ce se intampla ca sa te putem ajuta in vreun fel.

 130. codrut on octombrie 14th, 2011 10:54 am

  bobi intra aici http://www.rom.by/bios/Matsonic/8308EP/MS8308EP_manual.zip .m-am uitat putin si da,se poate monta.dar mai bine studiaza manualul.bafta

 131. Boby on octombrie 14th, 2011 4:06 pm

  multumesc mult codrut

 132. minca nicolae on octombrie 17th, 2011 7:47 pm

  cum pot sa verific daca un pc are ceva ars?

 133. codrut on octombrie 17th, 2011 10:11 pm

  PAI PRIMUL LUCRU DESCRIE UN PIC MOTIVELE PENTRU CARE CREZI CA E CEVA ARS LA EL!

 134. TheS on octombrie 18th, 2011 12:54 am

  Am cateva probleme cu sunetul. M-am trezit ca nu mai am sunet…A mers foarte bine pana intr-o zi cand m-am trezit ca se aude in valuri. Am crezut ca e de la drivere aveam windows 7, gandeam ca de la update-urile sistemului poate nu mai functioneaza driverul bine. Am reinstalat driverele, nu a mers, am bagat XP sp 2 si drivere de Xp…nimic…Am trecut inapoi la windows 7 am dat update la drivere, imi spuneam sa o incerc si pe asta. Dupa un timp s-au dus valurile, incepuse sa se auda intrerupt, mai ales cand ridicam volumul in player. Intr-un final a cedat de tot si nu mai am sunet. Banuiesc ca s-a ars placa de sunet, pentru ca valurile, baraiturile si toate figurile ce le face le pateam cand mi se ardeau castile (in general cam aceleasi simptome inainte sa raman fara casti, dar se intamplau pe un alt pc). Cele spuse mai sus s-au intamplat in decursul a 2-3 zile…Ma intreb acum este vreo sansa sa o mai repar. Daca da ce piese trebuiesc verificate pentru inceput?
  Placa de sunet incorporata, placa de baza AsRock ConRoe 945G sunet 7.1 .
  Orice sfaturi, idei de depistare a problemei si solutionare a acesteia sunt binevenite. Multumesc.

 135. cisty on octombrie 18th, 2011 7:14 pm

  am si eu un tv la care se aude dar nu se vede.sa fie oare tubul?

 136. codrut on octombrie 19th, 2011 5:20 pm

  cisty ,la tv nu ma pricep foarte bine,dat ce iti spun e din experienta proprie,deschide televizorul,adica da capacul din spate jos,pe ecran ai sa vezi montata o placuta,porneste televizorul si misca acea placuta stanga dreapta in sistem rotativ,dar fi foarte atent sa nu atingi nicio piesa!TENSIUNEA E FOARTE MARE SI SA NU TE CURENTEZI!,incearca sa prinzi doar de muchiile placutei,daca intr-o anumita pozitie se aprinde ecranul,atunci e ok,scoate-l din priza,trage acea placuta afara usor,iar pe ecran vei gasi niste pini in forma de cerc,curatai cu putin smirghel,apoi incearca sa ii indoi un pic inspre exterior,nu foarte mult ca nu mai poti pune mufa la loc si nu brutal ca ii rupi si adoi tv! dupa operatiunea asta monteaza placa la loc si porneste tv-ul,acum ar trebui sa mearga

 137. iero on octombrie 22nd, 2011 12:39 pm

  Salut!.Ieri ma uitat pe internet si dintr-o data sa opit pc si led-ul de la mnitor palpaia…credeam ca s-a luat curentul…si cand il pornesc numai merge….l-am desfacut si m-am uitat la butonul power avea contactul putin slabit…a pornti si imaginea de la monitor neagra si mirosea a ars.L-am oprit si l-am lasat vro 10 minute si apoi l-am pornit si mi-a aparut imaginea aia cu energy star…..s-a blocat iarasi mirosea a ars.Coolerul de la sursa merge si ala de la procesor un condesator e putin umflat.Ce poate fi ?
  Multumesc,

  Iero

 138. luci on octombrie 22nd, 2011 12:50 pm

  problema cu un desktop porneste dar nu se mai aprinde monitorul si nici beep uri nu mai scoate ram ul miroase a ars, daca e ars nu se mai aprinde monitorul? please help

 139. minca nicolae on octombrie 22nd, 2011 9:19 pm

  il aprind,dar nu se aprinde monitorul,nu face niciun beep ledul de la monitor ramine rosu.monitorul merge l-am probat la alt sistem.am scos ramul,placa video si le-am pus inapoi si tot degeaba

 140. codrut on octombrie 22nd, 2011 10:14 pm

  iero,luci si cu nicolae….sunteti cumva vecini?! aveti cam aceeasi problema…. pai primul lucru verificati-va sursa,de regula e prima care moare,apoi verificati placa de baza,daca nu scoate nici un sunet aveti o problema la procesor,nu trece de el,recomandat e sa o desfaceti bucati si sa o curatati(placa de baza)inclusiv procesorul,eventual sa schimbati pasta conductoare,apoi verificati placutele ram,placa video si placa de retea,incercati sa porniti sistemul fara placa video(daca nu e onboard),apoi fara placa de retea si tot asa pana reusiti sa il porniti,in cazul in care descoperiti condensatori umflati e indicat sa vizitati un specialist sa ii schimbe,e posibil ca unul sa fie dus si atunci nu mai fuctioneaza nimic.bafta,sa ne spuneti si noua ce a-ti reusit,poate mai sunt si alti cu probleme asemanatoare si astfel ii puteti ajuta cu o informatie….

 141. Ovidiu on octombrie 23rd, 2011 3:03 pm

  Salut. Am o placa video gigabyte 7600gt 256 mb .Cand intru in jocuri , se opreste monitorul si intra in stand-by . Daca pornesc pc cu un alt hdd fara drivele placii video apare multe lini rosii verticale. ce poate avea? ASTEPT RASPUNS!

 142. george on octombrie 23rd, 2011 8:20 pm

  Salut . Am si eu o problema cateodata cand pornesc pc pornesc ventilatoarele si cand imi arata desktop ramane blocat fara sigle si bara de jos este maro si ledul rosu de la butonul de pornire nu mai clipeste cand ma joc ma scoate din joc in desktop si trebuie sa intru iar . Am suflat pc cu aspiratorul si a inceput sa imi fara probleme . Am windows 7 ultimate 64 biti . La cateva zile am scos placuta ram am suflat socketul si am puso la loc . Sa fi fost aia problema ? Am procesor AMD Phenom II x2 555 BE 3,2 Ghz , placa de baza MSI 790FX-GD-70 , sursa Chieftec 500 W placa video Palit GTX 560 2 Gb 256 biti hard WD 500 Gb ram 4 Gb kingston cl 9 1333 DDR 3 . Astept un raspuns !

 143. siskofet on octombrie 29th, 2011 12:00 am

  am un defect pe placa de baza si este vb despre un tranzistor ars si crapat.s-ar putea sa imi pierd garantia?

 144. claudia on octombrie 30th, 2011 8:21 am

  Buna …aseara din greseala am bagat castile int-un alt orificiu,in secunda 2 s-a inchis leptopul si de atunci nu a mai pornit..mi s-a mai intamplat odata dar a pornit…precizez ca leptopul e un assus si eu ma pricep doar sa lucrez pe el nu si altceva ..ma poate ajuta si pe mine cineva? Ca sa stiu ce trebuie sa fac..multzumesc

 145. siskofet on noiembrie 1st, 2011 10:28 pm

  astept un raspuns in legatura cu anuntu facut.pa pa

 146. codrut on noiembrie 1st, 2011 10:54 pm

  siskofet,garantia se refera si la astfel de defecte,cu conditia sa nu „crapat” din cauza ta,daca esti sigur(a) ca nu ai facut nimic care sa produca acest defect,atunci garantia e valabila,oricum cel mai bine e sa mergi la reprezentanta si cei de acolo iti vor spune mai exact

 147. codrut on noiembrie 1st, 2011 10:58 pm

  in mod normal,claudia,nu ar trebui sa aiba legatura una cu alta,deci ca ai bagat castile in orificiu nu ar fi vreo problema,dar tu nu ne-ai spus in care orificiu ai bagat castile,astfel am putea si noi sa ne dam seama ce s-a intamplat cu laptopul tau,deci te rog sa te uiti in ce orificiu ai bagat castile si sa revi cu o informatie mai detaliata,pa pa

 148. Ciprian on noiembrie 2nd, 2011 2:02 am

  Buna ziua! Am un PC care dupa ce am comutat din spatele sursei de la 230V la 115V sa auzit niste pocnituri puternice ca de petarda si un miros de plastic ars iar PC-ul nu a mai pornit. Ce credeti ca sa intamplat? Sa ars sursa sau si alte componente? VA multumesc pentru raspuns.

 149. codrut on noiembrie 3rd, 2011 12:24 am

  Ciprian tata,fara suparare,dar cati ani ai?!cum Doamne iarta-ma sa iti comuti sursa la 110v si apoi sa o bagi in priza???????????butonul ala rosu,de care tu ai dat,probabil din curiozitate(curiozitatea a ucis pisica!) e pus acolo,pentru ca sursa ta sa poata fi folosita atat in Europa,unde tensiunea de alimentare este de 220v la 50 hz,cat si in Statele Unite ale Americii unde tensiunea este de 110v!ceea ce ai facut tu a determinat prajirea in proportie de 100% a sursei,si cu siguranta in proportie de peste 60% a placii de baza!deci,sfatul meu,arunca-l si cumparati alt calculator,si mai important de atat,nu iti mai baga degetele unde nu te pricepi!si daca tot esti curios,inainte de trece la fapte,citeste mai inainte pe net cate ceva,fara suparare,dar de cand scriu pe forumul asta,nu am auzit asa ceva.bafta multa in continuare si sincere regrete pentru pc-ul decedat 🙂

 150. florin on noiembrie 3rd, 2011 3:31 pm

  salut, am o problema de cateva zile pe care nu mai stiu cum sa o rezolv, calculatorul meu porneste, se invarte coolerul de pe procesor dar atat, nici un bip, nici o imagine pe monitor, am schimbat meoria cu altele, am inlocuit si hdd, sursa,placa video , chiar si placa de baza cu un alt procesor pe ea, dar acelasi rezultat, practic nu mai am ce si cum sa schimb, am o banuiala, ambele procesoare au fost schimbate unul cu celalalt pe cele doua placi de baza, as fi putut sa se stric pe ambele ? chiar nu mai stiu ce sa fac!

 151. codrut on noiembrie 3rd, 2011 6:07 pm

  ciao Florin,problema ta e clara,toata vina e de la procesoare,daca nu scoate nici un sunet,inseamna ca semnalul nu trece de procesor,problema e ca nu ne-ai spus ce fel de procesoare sunt,pe ce socket,ce motherboard,sa nu fi ars ceva,daca sunt amd-uri ai toate sansele sa trebuiasca alte procesoare….ai putea sa pui fiecare procesor pe placa lui,sa pui pasta termoconductoare si sa te asiguri ca radiatorul coolerului face bine contact cu procesorul,daca sunt amd-uri asigura-te ca nu ai ciobit procesoarele(eu asa am patit cu 3 procesoare),deci bafta si te asteptam cu rezultate

 152. florin on noiembrie 3rd, 2011 6:16 pm

  ok, asta am si facut, le-am curatat, le-am pus din nou pasta termoconductoare, placutele nu sunt ciobite, sunt intacte, ambele procesoare sunt intel Dual Core 2.6 GHz, socket 775, placile de baza: Gigabyte GA 945 GCM-S2L si ASUS P5-LD2 VM si practic am doua sisteme care fac acelasi lucru , desi au memorii diferite etc.E posibil sa se fi ars ambele placi de baza sau procesoarele? am scos si bateriile sa resetez biosul dar rezultatul e acelasi.

 153. Ciprian on noiembrie 3rd, 2011 7:15 pm

  Multumesc pt. raspuns! Am 21 de ani daca are vreo relevanta. Si da am fost la un specialist ca sa vada daca sa mai stricat ceva. Din fericirea prostia mea nu a costat decat 80 de lei (pretul unei noi surse) deoarece sursa veche avea siguranta fuzibila care sa ars. E posibil ca si vechea sursa sa mai functioneze daca inlocuiesc siguranta. Dar am preferat sa nu risc. Multumesc.

 154. codrut on noiembrie 3rd, 2011 10:12 pm

  cipriane,multi inainte si sa fi sanatos!nu are relevanta,doar ca la varsta ta era de asteptat sa te gandesti ca numai bine nu ar fi sa umbli acolo,in fine,sa fi fericit ca ai scapat numai cu atat,dar crede-ma ca stiu ce spun cand iti zic ca placa ta de baza multa vreme nu o mai duce la ce supra tensiune a fost expusa,dar iti doresc numai bine! bafta multa

 155. codrut on noiembrie 3rd, 2011 10:25 pm

  florine,procesoarele de la intel de regula sunt mai robuste,adica nu se ard asa usor,de exemplu,eu am mers o saptamana intreaga fara sa imi functioneze coolerul,e adevarat ca se misca mult mai greu sistemul,dar de ars nu sa ars,inclin sa cred ca problema e pe placile de baza,am uitat sa te intreb ceva,cand ai montat procesoarele ai tinut cont de „cheite”?oricum te rog sa iei o lupa si sa verifici pinii procesoarelor,sa nu fie indoiti sau rupti,din cate stiu pini sunt pe placa de baza,deci fi te rog foarte atent la operatia asta si SA revii cu informatia asta

 156. florin on noiembrie 4th, 2011 9:49 am

  am facut asta, procesoarele sunt ok, am pus MB pe un carton doar cu o memorie, placa video si sursa, am pus un speaker si am facut un scurt intre cei 2 pini de la sursa, porneste la fel, doar coolerul pe procesor dar fara imagine in monitor si fara nici un beep

 157. codrut on noiembrie 4th, 2011 1:02 pm

  era si mai ok daca ai fi incercat si fara memorie,dar oricum rezultatul,dupa cum spui tu e acelasi,placa de baza a patit ceva,mai mult ca sigur,banuiesc ca nu ai folosit manusi anti descarcari electrostatice,deci sansele sunt destul de mari sa iti trebuiasca alta placa de baza

 158. -Garcea- on noiembrie 8th, 2011 5:54 pm

  salut , nu stiu ce are calculatorul meu , ii dau sa se aprinda , pleaca o secunda dupa care nu mai are curent , dupa 5 secunde iara pleaca o secunda si ia pauza si tot asa la nesfarsit , am fost la baietii ce repara si au zis ca poate este sursa , am incercat si cu alta sursa la fel face , am scos HDD si DVD-rom nu e de la ele la fel face , daca stiti este o mufa ce vine pe placa de baza cu 4 fire ( 2 negre 2 galbene ) din sursa , daca scot mufa aceea pleaca , dar nu merge nimica (tastatura , maus , placa video , nimica !!!) ce are

 159. codrut on noiembrie 9th, 2011 7:36 am

  salut,cei care ti-au zis ca e sursa,nu ti-au spus asta doar ca sa scape de tine,ci pentru ca ai toate sansele sa fie asa,e posibil sa fi atat de”ghinionist” incat nici a doua sursa ce ai incercat sa nu fie buna,pune-ti o sursa de care esti sigur suta% ca e buna si probabil va merge,daca nu,verifica-ti toate mufele sa fie introdu-se corect,sa faca contact,si daca e tot asa……sorry,ai o problema pe placa de baza….

 160. Boby on noiembrie 9th, 2011 8:41 am

  am pus pe placa asta Gigabyte GA-8I915P Duo Pro un procesoe dual de 2,4 gh si nu porneste cu el dar cu procesorul care a fost pe ea intel pentium 4 540 de 3,2 functioneaza de la ce sa fie nu suporta placa de baza dual?

 161. codrut on noiembrie 9th, 2011 8:50 am

  foarte probabil sa nu fie compatibil procesorul dual cu placa de baza,procesorul initial nu era dual,nu?ai incercat inainte de a schimba procesorul sa schimbi valorile din bios?si mai ales ,cum adica nu porneste?

 162. codrut on noiembrie 9th, 2011 8:55 am

  boby
  http://www.retrevo.com/d/ds/progress?doc=651a30f69178eadf2577322728a7f883&rk=0.2925003290250445 aici ai manualul placi tale de baza,poate te ajuta cu ceva

 163. Boby on noiembrie 9th, 2011 3:20 pm

  nu e dual da pc-ul il vede dual in everest, task manager nu apare nimic pe monitor in asta consta ca nu porneste ! multumesc!

 164. codrut on noiembrie 9th, 2011 5:00 pm

  pai hai sa iti mai spun un secret boby,daca ai schimbat procesorul trebuie sa reinstalezi windows-ul ca altfel nu merge orice ai face,deci reinstaleaza windows-ul pe procesorul nou
  daca in everest il vede inseamna ca procesorul si placa sunt compatibile,dar indows-ul nu va merge niciodata pe procesorul nou….asa ca spor la treaba

 165. Boby on noiembrie 9th, 2011 5:15 pm

  nu il vede pa lave vechi dual ! cu ala nou nu apare nimic pe ecran nici macar biosul!

 166. codrut on noiembrie 9th, 2011 5:25 pm

  aha,nu am inteles eu bine,scuze,atunci nu iti chinui placa de baza ca e clar ca nu il place pe cel nou..

 167. Boby on noiembrie 9th, 2011 7:16 pm

  ok multumesc!

 168. Andrew on noiembrie 10th, 2011 3:03 pm

  Salut.Am o problema cu monitorul (LG Flatron 17″) Intr-o zi las pc’u aprins…pentru cateva ore..ma intorc..il vad stins..am auzit de la cei din casa ca au oprit aia curentul Enel sau cum ii cheama ..Dau sa aprind calculatorul..unitatea merge..monitorul in schimb..se aprinde becul verde si licare repede si se aude un zgomot (tic tic tic ..) La cati nervi mi-a facut..il vand(am vazut ca sunt oameni care cumpara monitoare defecte) 0767 738 025.

 169. cesar on noiembrie 12th, 2011 11:39 am

  Boby,eu iti sugerez sa scoti toate componentele,si sa resetezi biosul.Resetare o faci in felul urmator:Scoti bateria,scoti din priza,il lasi 10 minute asa,atingi cu o surubelnita,metal ceva cei doi pini de la bios,si in acelasi timp apesi pe butonul power de mai multe ori,rapid,pui procesorul,placa video si ramii la loc si dai un test,vezi daca arata imaginea.Dupa asta pui componentele la loc.Eu m-am chinuit odata cu al meu vreo 5 ore.

 170. Boby on noiembrie 12th, 2011 11:55 am

  o sa incerc multumesc !

 171. codrut on noiembrie 12th, 2011 12:02 pm

  CA SA RESETEZI BIOSUL NU E MAI SIMPLU SA FOLOSESTI JUMPER-UL DE CMOS?DUREAZA 30 DE SECUNDE ….

 172. Remus on noiembrie 14th, 2011 2:37 pm

  Salut, am pus de proba o placa video la unitatea personala, pana acum foloseam placa video incorporata, am o placa de baza asus m2a-vm, dupa aceasta proba nu mai pot vedea nik, nici cu placa video incorporata, porneste dar fara bipuri fara nik, componentele par in regula, ledul de la placa de baza lumineaza. daca prin absurd placa video era arsa, ce imi putea distruge?

 173. codrut on noiembrie 14th, 2011 6:00 pm

  absolut nimic Remus,reseteaza biosul si va merge placa onboard(incorporata) apoi in setarile biosului seteaza ca video primar agp sau pci express.apoi pune-ti inca odata placa video

 174. remus on noiembrie 14th, 2011 6:48 pm

  multumesc , nu sunt un as in calculatoare, cum imi pot reseta biosul?

 175. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:18 pm

  pai in primul rand scoti compul din priza,apoi dai capacul jos si ai sa vezi pe placa de baza o baterie,in preajma ei un jumper,cauti trei pini din care doi au un jumper pe ei,scoti jumperul si il muti,pe pinul liber,,il ti asa timp de vreo 30 de secunde apoi il pui la fel cum l-ai gasit si bios-ul e resetat.a doua varianta e sa scoti bateria si cu o surubelnita,saorice altceva metalic,inclusiv lateralul bateriei faci o putne intre plusul si minusul din soclul bateriei
  uite aici cam cum ar trebui sa fie jumperul ce trebuie sa il cauti(cu mentinea ca poate sa aiba orice alta culoare si sa fie in jurul bateriei pe o raza de 10 cm/p ,asta pentru ca nu stiu ce fel de placa de baza ai.

 176. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:19 pm

  sper sa iti fie de folos

 177. remus on noiembrie 14th, 2011 7:24 pm

  am o placa asus m2a-vm, pun jumperu doar pe al treilea pin nu?

 178. remus on noiembrie 14th, 2011 7:38 pm

  am incercat ambele variante, nici un rezultat

 179. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:44 pm

  pe pinul din mijloc si al treilea pin!,degeaba il pui doar pe un pin,el trebuie sa fie pe cel din mijloc si pe al treilea

 180. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:52 pm
 181. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:53 pm

  dupa ce il resetezi pc ul trebuie sa functioneze cu placa onboard

 182. remus on noiembrie 14th, 2011 7:56 pm

  nimic, pc porneste, se aude ca lucreaza, doar ca nu e nici un bip si nu am imagine

 183. codrut on noiembrie 14th, 2011 7:59 pm

  nici un bip??
  ok,atunci problema ta e ceva mai „sus” de bateria de cmos :),si anume la procesor,ce fel de procesor ai?

 184. remus on noiembrie 14th, 2011 8:01 pm

  amd dual core 2.6

 185. remus on noiembrie 14th, 2011 8:02 pm

  mai e o problema, in general daca tineam apasat butonul cu care deschid pc dupa vreo 15 secunde se inchidea, acum nu mai functioneaza

 186. codrut on noiembrie 14th, 2011 8:10 pm

  amd…..asta e periculos,ok,daca vrei poti sa dai jos coolerul de pe procesor(aici trebuie sa vezi singur cum sa il scoti pentri ca eu nu stiu ce model de cooler e)apoi scoti procesorul si sufla usor in soclu procesorului,cezi ca pe procesor e o pasta,sa nu o CURETI SUB NICIO FORMA!e pasta termoconductoare,si daca nu ai alta sa o schimbi mai bine nu umbli la ea,sa fi foarte atent cu procesorul pentru ca e super-super sensibil,nu ii atingi pinii cu nimic,si mai ales uita-te cum il scoti pentru ca tot asa trebuie sa il pui,vezi ca are o singura pozitie in care intra la loc,nu il poti pune oricum,deci fi foarte atent,dupa asta montezi coolerul,verifici placile de ram sa (la fel,le scoti,le cureti,le pui la loc) si apoi le pui la loc,inainte sa faci toate astea vezi ca pe placa de baza e o mufa mare ce vine de la sursa,scoate-o afara,abia cand esti gata sa il incerci o pui la loc,si cel mai important,placa video ce ai incercat-o scoate-o afara

 187. remus on noiembrie 14th, 2011 8:14 pm

  aha, suna interesant,ok so vedem si pe asta, iti dau mai tarziu rezultatul

 188. codrut on noiembrie 14th, 2011 8:19 pm

  dar te rog eu fi atent

 189. remus on noiembrie 14th, 2011 8:43 pm

  nici o schimbare in continuare, sursa nu poate fi pt k ledurile lucreaza toate la fel si coolerele, si nu primesc imagine, monitoru e ok, i-am facut proba

 190. codrut on noiembrie 14th, 2011 8:56 pm

  daca scoti de pe placa baza tot,adica,rami,placa de retea,tuner tv sau orice altceva ai,inclusiv sa scoti hdd-ul si cd-rom,apoi il pornesti si el nu scoate niciun sunet?

 191. remus on noiembrie 14th, 2011 8:57 pm

  da am facut si asta nimic nici un bip

 192. codrut on noiembrie 14th, 2011 9:04 pm

  uitate pe placa de baza,nu ai niciun condensator umflat?daca nu ai atunci e timpul sa faci o vizita la un sevice cu el,totusi,dac ai incearca si alta sursa

 193. remus on noiembrie 14th, 2011 9:06 pm

  ok, mersi mult

 194. codrut on noiembrie 14th, 2011 9:09 pm

  pentru putin,daca reusesti sa ii dai de cap,te astept cu rezultatul,sa aflam si noi ce avea,ok?o seara placuta

 195. remus on noiembrie 14th, 2011 9:09 pm

  ok o seara placuta

 196. cami on noiembrie 15th, 2011 11:54 pm

  Am si eu nev de aj vostru:( Mi s-aars cooler-ul la laptop si mi sa zis k imi trebuie pt a-mi da comanda de altul de serial number al laptopului…faza e k hartiile ce fost lipite pe spate s-au sters si nu se mai intelege absolut nimic, de deschis clar ca nu pot sa-l deschid, nici cutie..nimic nu mai am….ma poate ajuta cineva si sa-mi spuna cum as putea sa aflu totusi serial number??
  Ms!!

 197. codrut on noiembrie 16th, 2011 7:43 am

  cami,laptopul tau e in garantie? cine ti-a spus asa ceva?cu sau fara garantie,pentru a schimba un cooler nu trebuie serial number-ul laptopului,ci modelul de laptop!deci daca nu e in garantie,incearca in alt service…

 198. Boby on noiembrie 16th, 2011 12:08 pm

  stie cineva deunde pot descarca android 2.2 pentru un netbook epc-1026 ?

 199. Dani on noiembrie 16th, 2011 12:40 pm

  am un laptop Dell inspirion m5030 si nu imi recunoaste bateria . Mentionez ca am fost cam ametit acum 2 seri si am bagat bateria gresit indoind lamele din spate unde intra bateria . Incercand sa le indrept s-au rupt 3 lamele . Ce pot face ? Unde Gasesc alte Lamele ?

 200. codrut on noiembrie 16th, 2011 3:29 pm

  dani,la cel mai apropiat service pc…….

 201. Boby on noiembrie 16th, 2011 10:17 pm

  the procedure entry point getcurrentprocessornumber could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll. stie cineva de la ce e eroarea asta imi apare cand vreau sa deschid nfs the run ?

 202. codrut on noiembrie 16th, 2011 11:53 pm

  bobi.incearca sa folosesti SFC /scannow…. poate te ajuta

 203. . on noiembrie 18th, 2011 8:03 am

  Am o placa video gigabyte 7600gt 256 mb .Cand intru in jocuri , se opreste monitorul si intra in stand-by . Daca pornesc pc cu un alt hdd fara drivele placii video apare multe lini rosii verticale. ce poate avea?

 204. admin on noiembrie 21st, 2011 10:10 am

  @.

  Placile din generatia 7600 sunt mai pacatoase. Personal am intalnit multe placi 7600GT si GS cu probleme. Chipul grafic se desprinde partial de pe palca si din cauza contactelor slabite sau intrerupte apar punctulete, dungi rosii/verzi si alte anomalii denumite generic artefacte.

  Exista scule profesionale pentru remedierea problemei, te poti informa si de pe youtube cauntand clipuri cu „reballing” sau „reflowing”.

  Un reflowing consta intr-o operatiune de suflare cu aer cald a chipului pentru a reface contactele. Daca nu cunosti pe cineva cu un pistol de aer cald (vezi imaginea de mai jos), ai putea incerca in regie proprie cu un feon, preferabil de ala romanesc de prin anii ’80 „Diana” care te arde nu alta. Trebuie sa scoti coolerul de pe placa video, si sa sufli cu aer cald chipul dupa care sa-l lasi sa raceasca fara sa misti placa. Gasesti pe youtube know-how.
  Pistol de aer cald, heat gun

 205. . on noiembrie 21st, 2011 10:12 am

  ok.mersi mult !

 206. . on noiembrie 21st, 2011 10:34 am

  ”aceasta se numeşte artefacte ..
  verifica condensatorii.
  dacă nu are nimic nici unul,încercaţi să-l tineti la căldură pentru 10 minute @ -180 ° C într-un cuptor.”
  un com pe youtube.
  sa incerc? 😕

 207. . on noiembrie 21st, 2011 10:36 am

  aa ok numai acum mia aparut ”Un reflowing consta intr-o operatiune de suflare cu aer cald a chipului pentru a reface contactele. Daca nu cunosti pe cineva cu un pistol de aer cald (vezi imaginea de mai jos), ai putea incerca in regie proprie cu un feon, preferabil de ala romanesc de prin anii ‘80 “Diana” care te arde nu alta. Trebuie sa scoti coolerul de pe placa video, si sa sufli cu aer cald chipul dupa care sa-l lasi sa raceasca fara sa misti placa. Gasesti pe youtube know-how.”
  o sa incerc:D

 208. . on noiembrie 21st, 2011 11:17 am

  dar totusi daca as incerca sa o incalzesc intrun cuptor cum zicea in comentariul ala , celelate componente nu s-ar topi sau condensatoarele ar putea exploda … :-?? ce se poate intampla?

 209. george on noiembrie 21st, 2011 4:31 pm

  salut!am un pc bunisor dar la o furtuna mi sa busit placa de retea.placa de retea e integrata in placa de baza.acum defectiunea consta in faptul ca pe cablul normal nu imi merge internetul si ledul verde din spatele pc sta aprins incontinuu chiar daca e pc oprit ,dar pe usb cu driverele instalate merge.nelamurirea mea este:poate fi cipul placii de retea busit?daca da cum se face ca pe usb merge internetul?as vrea sa remediez probkema deoareca pe usb 2.0viteza e limitata in jurul la 700 mb/s.

 210. codrut on noiembrie 21st, 2011 6:26 pm

  da george,se poate sa fie prajita doar placa de retea,dar ai verificat bine daca iti face mufa corect contact?poate e doar un pin indoit,oxidat,prajit etc….pe usb merge pentru ca sunt trasee separate,pc-ul tau vede ca hardware modemul ,de aceea ti-au trebuit driverele,si netul tau vine direct din modem,ca sa remediezi problema cel mai usor,e sa iti cumperi o placa de retea de 1 gb pe PCI,UITA-TE PUTIN AICI…
  http://www.sitax.ro/placi-de-retea/teg-pcitxr/

 211. george on noiembrie 21st, 2011 7:40 pm

  asta ar fi o solutie
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2011/11/ok_140801.jpg[/img]

 212. george on noiembrie 21st, 2011 7:41 pm

  merci mult

 213. george on noiembrie 21st, 2011 7:46 pm

  codrut stiu ca o solutie este sa instalez o placa externa dar la mine sta ledul verde aprins si cand inchid pc-ul.daca conectez cablul normal nu are nici o reactie pc.

 214. pytyk on noiembrie 25th, 2011 11:09 am

  am o problema cu laptopul imi m,erge sacadat si se vede sacadat la filme nu am antivirus bagat pe el oare de aici sa fie problema?mersi mult

 215. codrut on noiembrie 25th, 2011 3:03 pm

  mai pytyk,cum sa iti spun?!sa intri pe net fara antivirus e ca si cand ai umbla in fundul gol intr-un bar de gay…..dar sa fim seriosi,puneti un antivirus bun,daca ai doua sau mai multe pachete de codecuri,renunta la unul din ele,sa ramai doar cu unul(personal recomand k lite mega codec pack)verifica-ti spatiul pe disc,sa fie suficient(de regula peste 1 gb ca sa mearga bine) foloseste un player ok(ceva de gen mv2player,foloseste un ccleaner sa mai cureti un pic registri…dupa ce faci toate astea daca doamne fereste tot nu merge cum trebuie mai vb aici……

 216. ionut on noiembrie 25th, 2011 9:32 pm

  Salut. am un laptop la care, am facut scurt la mufa de la casti. Dupa ce s-a intamplat am scos mufa castilor apoi boxele integrate au inceput sa scoata un bazait continuu. Am dezinstalat si reinstalat placa audio dar fara efect. Am indepartat mufa castilor din laptop dar tot fara efect. Aveti idee de la ce ar putea fii? rog ajutor.
  P.S. Au este laptop-ul meu si bani nu am de dat pt reparatii.

  Va multumesc!

 217. eugen on noiembrie 27th, 2011 4:37 pm

  numi pornea calcu deloc dor auzeam un sunet tzzzz cv de genu de la sursa credeam cai ars lam schimbat si merge acu dar numi porneste monitoru

 218. eugen on noiembrie 27th, 2011 4:42 pm

  numi pornea calcu deloc dor auzeam un sunet tzzzz cv de genu de la sursa credeam cai ars lam schimbat si merge acu dar numi porneste monitoru plz ajutor

 219. Boby on noiembrie 27th, 2011 8:19 pm

  stie cineva cum poti face un format .jpg in .ppt ?

 220. codrut on noiembrie 28th, 2011 2:42 pm

  salut,am nevoie de ajutor,am un laptop asus a4000,baterie a4ga,problema e ca bateria nu se incarca,folosesc winXp,la power imi apare bateria si un mesaj de genul online discharging critical,si la total power e 0%,ledul bateriei se aprinde doar daca conectez incarcatorul,iar laptopul nu porneste fara incarcator,bateria am masurat-o si mai are ceva energie in ea,stie cineva de ce nu se incarca sau ce pot sa fac?inafara de a schimba bateria ca la asta m-am gandit si eu,merci mult

 221. adyshark on noiembrie 30th, 2011 8:44 am

  ce idee geniala…probezi sursa cu agrafe sa te uiti dupa scanteiutze,nu e destul ca ai probleme cu pc-ul,mai dai in scurt si la sursa,sa fie treaba buna…:)) mult mai sigur e sa folosesti un aparat de masura,sau daca nu ai asa ceva cauti un difuzor pe care nu il folosesti cu fire,bagi un fir la masa(nu te apuci sa bati cuie in masa:)))ma refeream la minus-ul (-)iesirii voltajului deobicei firele negre de pe mufele de iesire a sursei,iar cu celelalt fir „verifici”daca sursa e buna,se va auzi ceva in difuzor.de ce recomand testarea cu difuzorul mai mult de cea cu agrafa?simplu,agrafa iti da in scurt sursa,pe cand difuzorul are rol de rezistor,e un pic mai sigur:)

 222. valyboss on decembrie 2nd, 2011 9:07 pm

  ceau imi este arsi 3 condesatori de pe placa de baza din cauza aia imi merge pc asa greu ??

 223. Daniel on decembrie 3rd, 2011 2:42 pm

  Salut!
  Am deschis calculatorul intr-o zi iar dupa vreo 10 min nu mai mergea sunetul..placa de sunet imi este incorporata…se mai poate face ceva? ..Multumesc!

 224. Dan on decembrie 5th, 2011 9:32 am

  Salut, am o problema la un tv LCD LG. Cand in pornesc are imagine, sunet, numai ca scoate un sunet „ascutit”. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, invertorul este ok, a fost verificat. Cand schimb luminizotatea se schimba si intensitatea sunetului. Vreau sa stiu daca se poate face ceva cu el. Multumesc anticipat!

 225. Cosmin on decembrie 5th, 2011 2:27 pm

  Salut , am si eu problema cu pc-ul , cand il pornesc aud niste beep-uri repetate si nu apare imagine pe monitor, am scos Ram-ul l-am sters de praf l-am mutat in suportul vecin si a mers o perioada scurta de timp , in jur de 5 zile , apoi aceasi problema aceleasi beep-uri dar acum chiar daca mut RAM-ul dintr-un suport in altul nu mai functioneaza, se aud beep-uri continuu si nu mai primesc semnal in monitor, este posibil sa fie de la placa de baza sau hard ???? precizez ca aceasi problema am mai avut-o si in urma cu un an atunci am fost la un service si cel de acolo a facut acelasi lucru ca si mine ,a mutat RAM-ul in celalalt suport si a facut un update la bios si un test de memorie, au mai spus sa schimb windows-ul, dar windows-ul nu l-am schimbat de 3 ani , iar cand am fost in service cu el avea o vechime de 2 ani.

 226. Cosmin on decembrie 5th, 2011 2:29 pm

  Salut , am si eu problema cu pc-ul , cand il pornesc aud niste beep-uri repetate si nu apare imagine pe monitor, am scos Ram-ul l-am sters de praf l-am mutat in suportul vecin si a mers o perioada scurta de timp , in jur de 5 zile , apoi aceasi problema aceleasi beep-uri dar acum chiar daca mut RAM-ul dintr-un suport in altul nu mai functioneaza, se aud beep-uri continuu si nu mai primesc semnal in monitor, este posibil sa fie de la placa de baza sau hard ???? precizez ca aceasi problema am mai avut-o si in urma cu un an atunci am fost la un service si cel de acolo a facut acelasi lucru ca si mine ,a mutat RAM-ul in celalalt suport si a facut un update la bios si un test de memorie, au mai spus sa schimb windows-ul, dar windows-ul nu l-am schimbat de 3 ani.

 227. codrut on decembrie 5th, 2011 3:38 pm

  ciao cosmin,in primul rand cate beep-uri se aud?e foarte important,pentru ca acele beep-uri iti „spun” ce eroare da,nu cred ca e placa de baza,si nici hdd-ul ori windows-ul,mai degraba cred ca cere alta placuta de ram,noua,incearca sa sufli de praf si sloturile de la rami de pe placa de baza,dar cel mai bine spune-ne cate beepuri se aud ca sa stim ce sa iti spunem

 228. cozmin on decembrie 5th, 2011 5:27 pm

  salut , se aude un beep mai lung apoi se opreste nu mai se intampla nimic , astazi dupa ce v-am scris voua primul mesaj am oprit pc-ul si dupa 2 h i-am dat drumul din nou si aceasi problema , il bag in priza dau start se aude un beep , il opresc scot ram-ul il sterg putin de praf il pun la loc pornesc pc-ul acelasi beep , il opresc misc si placa video putin poate nu face contact bine apoi ce sa vad merge si nu mai face nici beep-ul acela , problema este ca nu imi da semnal in monitor cand ii dau drumul daca il las oprit cateva ore, sa fie si din placa video ? , acum cand si-a revenit mi-a aparut pe ecran in bara cum ca daca vreu ca windows-ul sa-mi seteze rezolutia si culorile pentru ca nu sunt la cel mai inalt nivel.

 229. codrut on decembrie 5th, 2011 6:33 pm

  verifica sa fie bine introdusa placa video in slot,in bios sa fie setata ca primar graphic,mai fa si un update la driverul placii video,si vezi daca nu cumva bateria placii de baza trebuie inlocuita

 230. cozmin on decembrie 5th, 2011 6:45 pm

  multumesc pentru info., o sa rog pe cineva care se pricepe sa verifice ceea ce ai spus , o sa vad ce spune si in legatura cu Ram-ul daca trebuie sa cumpar alta memorie RAM,sper sa nu fie placa video sau de baza vad ca coolere-le functioneza pe ambele (video si baza) si nu simt miros sau vad ca s-a ars ceva pe ele,

 231. codrut on decembrie 5th, 2011 6:49 pm

  ce fel de bios ai cosmine?mai exact ce producator

 232. cozmin on decembrie 5th, 2011 6:57 pm

  intel pc 2007,placa de baza este gigabyte GA-P31-S3G,iar placa video este getforce 9400 gt 256mb 128bit ddr3

 233. cozmin on decembrie 5th, 2011 7:42 pm

  re ,am gasit in manualul utilizatorului al celor de la gigabyte cum ca este intel P31-s3g iar versiunea E11, dar am vazut ca la informatii de sistem cand dau apare E2180@ asta poate un urma update-ului facut de cei la care am fost .

 234. codrut on decembrie 5th, 2011 8:58 pm

  ok,verifica-ti placa video,e posibil sa iti dea erori

 235. Naytr0 on decembrie 6th, 2011 10:34 pm

  Salut!! Am si eu o mik problema….Nu mai imi porneste calculatorul deloc, sursa e noua si este buna, verificata pe alt pc, nu am nici ledul de pe placa de baza aprins, nu face nimik, e pursi simplu mort..Need your help please ! Ms

 236. codrut on decembrie 6th, 2011 10:56 pm

  Naytro asta nu e mica problema,e MARE problema!mica era daca nu iti mergea un cooler 🙂 pai esti sigur(a) ca sursa e ok,si mai ales ai montat-o corespunzator?nu ai uitat cumva sa bagi o mufa in placa de baza?se mai intampla,mai verifica o data ca toate mufele sa fie la locul lor,din sursa nu iti iasa si o mufa cu patru fire,doua negre si doua galbene?daca da,verifica pe placa de baza,poate trebuie si aia introdusa,

 237. Naytr0 on decembrie 7th, 2011 2:14 am

  Toate firele sunt la locul lor, am verificat de n ori, si tot nu am curent pe placa de baza. Vreo idee, in afar de sursa, sau makr de unde sa incep!

 238. M. Octavian on decembrie 7th, 2011 11:52 am

  Salutare baieti. Am si eu o problema. Acum 2 zile am avut o problema de soft (windows xp sp3) si m-am hotarat sa instalez windows 7. Bootez >Formatez hardu> urmez pasii de instalare si cand isi da restart pentru a pornii, monitorul intra in StandBy (clipeste : intra in windows se aude sunetul dar nu am imagine). Am citit toate postarile referitoare problemelor legate de placi video si placi de baza dar nici una din ele nu s-a asemanat cu a mea. Neavand imagine am hotarat sa mut cablu de la monitor la placa video incorporata (merge) . Am scos fiecare componenta de pe placa de baza in parte, l-am curatat de praf, am instalat windows sp 3 inpoi. Am o placa video nVidia 8600 GT pe o placa de baza Gigabyte G41. Am luat placa video si am incercat pe alt calculator, aceasta din urma merge perfect. In BIOS am incercat toate setarile de la PCI-PEG-AGP, tot. Nu mai stiu ce sa fac. Sper sa ma ajutati. 🙂

 239. lau on decembrie 10th, 2011 12:56 pm

  sall~~/! am o problema~~`!am fkt skurt si am un ventilator delux atx 400w ku ke ventilator la-s putea skimba?

 240. Dan on decembrie 11th, 2011 8:46 pm

  @M. Octavian incearca sa intrii in bios si sa dezactivezi video onbord… ar fi o posibilitate….

 241. Garcea on decembrie 11th, 2011 10:07 pm

  Salut , am si eu o problema cu placa video cred , cand o baga pe placa de baza nu e mai aprinde calculatorul , cand o scot merge calculatorul da cu placa video incorporata
  Cea cu care nu merge calculatoru este o nVidia 8500Gt de 512mb /128bit

 242. laur on decembrie 12th, 2011 5:58 am

  scuze daca nu sunt foar explicit,dar nu ma prea pricep la pc-uri.am conectat printo mufa vga (parca as s num) pc la tv. am dat din setari ouput to tv sau monitor(cva d genu si stiu ca a functionat p laptop) dar nu merge.imi arata ecran negru
  problema e ca nici monitorul la calculator nu mai merge.tot ce arata este faza cand se incarca windows xp(arata si pe monitorul la calc si p tv), dar cand intra normal pe desktop ecran negru si la calc si la tv sio nu pot intra in setari sa-i dau iar pe monitorul normal.nu stiu ce sa fac.va multumesc anticipat si scuze pt informatiile neclare.

 243. codrut on decembrie 12th, 2011 1:21 pm

  laur,intra in safe mode si schimba setarile,in safe mode intri cu tasta f8,inainte sa iti arate logo de windows xp

 244. laur on decembrie 13th, 2011 4:56 pm

  ms codrut …

 245. Boby on decembrie 15th, 2011 4:04 pm

  vreau sa fac update de bios la placa asta de baza gigabyte ga-8i915p duo pro si nustiu cum ! are cineva idee cum se face?

 246. cosmin on decembrie 15th, 2011 6:00 pm

  salut Codrut, revin cu o intrebare, am fost la service cu pc-ul sa verific sursa problemei expusa mai sus(in forum) si acolo baietii au scos Ram-ul , placa video sa vedem de ce nu porneste pc-ul din prima. dupa ce am scos placa video aceasta facea exact sunetul pe care eu il auzeam cand am incercat sa-i dau drumul la pc dar nu primeam semnal in monitor , si am constatat ca era ventilatorul de la placa video plin si zona de langa era plina de praf se acumulase foarte mult praf dar care a fost indepartat cu ajutorul unei pensule, apoi a atasat placa video pe placa de baza si a functionat , de asemenea am schimbat windows-ul xp cu windows 7 si am mai pus 1 gb RAM 800 mhz la sugestia lor ca cica trebuie 2 gb RAM pentru a functiona windows 7 , toate bune instaleaza programul cu cele necesare face o proba , vad ca merge plec acasa , acasa cand am ajuns dupa 2 h a plecat din prima fara sa mai faca acel beep , problema este ca a doua zi a reaparut , acelasi beep si nu primesc semnal in monitor , am scos si eu placa video si am mai indepartat praful vizibil dupa care am introdus-o la loc dupa care pc-ul functioneaza,cei de acolo mi-au spus ca praful existent in jurul ventilatorului de pe placa video nu a mai permis racirea acesteia in mod corespunzator dar este posibil sa fi ramas placa cu „sechele„ si sa necesite inlocuire sau este posibil sa fie placa de baza ?

 247. codrut on decembrie 15th, 2011 7:46 pm

  ciao cosmin,placa de baza nu are nimic si nici plac video,tot ce trebuie sa faci este sa scoti placa video,incearca sa scoti coolerul de pe ea si curata-l cu aspiratorul,sa nu mai ramana fir de praf in el,apoi foloseste o pasta termoconductoare pentru a schimba pasta de pe procesorul placii video,daca nu te incumeti sa faci singur asta du placa video intr-un service sau la un amic care se pricepe si cere-i sa faca asta,o pasta termoconductoare e undeva intre 10 si 25 de lei,depinde de calitate,si apropo,daca tot folosesti aspiratorul,incearca sa aspiri tot calculatorul pe interior,dar cu mare atentie.bafta multa

 248. cosmin on decembrie 15th, 2011 7:53 pm

  mersi de info. , maine ma duc la service sa le spun sa faca acest lucru,dar este posibil sa fie si sursa de vina , am citit undeva ca daca nu transmite suficienta putere placii video aceasta ar puta functiona necorespunzator?

 249. Mylanezu on decembrie 17th, 2011 11:24 am

  Buna,am si eu o mica problema cu un stick ..nu il mai vede pc-ul doar cand are chef…adica foarte rar.cand il vede merge perfect,scrie ff bine ca si cum nu ar avea nimic.daca il scot si il bag inapoi in usb nu il mai vede.ce ii pot face? Ce sa verific la el? Memoria ii ok din moment ce merge perfect cand il citeste..probabil ceva pe alimentare? O dioda slabitA? Ce se intampla daca pun invers alimentarea pe usb si bag sticku? Multumesc frumos.am nevoie de acest stick pt ca are viteza buna de scriere so are 8 gb..

 250. codrut on decembrie 17th, 2011 1:19 pm

  salut ,daca pui altfel alimentarea pe usb o sa prajesti stickul definitiv,asta nu e o solutie,primul lucru incearca stickul pe alt pc cu alt sistem de operare sa vezi cum merge,as inclina sa cred ca de fapt e alta problema,ori portul usb al pc pc-ului tau e defect ori sistemul de operare iti joaca feste,formateaza stickul in mod normal,poate e virusat,indiferent ce ai face,nu umbla la alimentarea usb-ului pentru ca arzi tot ce bagi in el!

 251. codrut on decembrie 17th, 2011 1:22 pm

  cosmin,de cat este sursa ta?uneori si sursele mai cedeaza,mai ales daca sunt mici ca putere iar tu ai destul de multe puse in pc(de ex:tunner tv,placa video,placa de retea etc…)e posibil sa ai nevoie de o sursa mai tare

 252. Mylanezu on decembrie 17th, 2011 4:05 pm

  Nu vreau sa pun invers alimentarea..problema ii ca am incercat in 3 sau 4 compuri pana acum si dadea eroare mall function…la mine il mai citeste dar cand are chef..ii ceva sigur pe parte de alimentare:( sistemul de operare l-am schimbat de o gramada de ori

 253. codrut on decembrie 17th, 2011 10:04 pm

  daca l-ai incercat si pe alte calculatoare si tot nu merge cum trebuie e cat se poate de clar ca problema e la stick,faptul ca mai merge uneori pe pc-ul tau pare a fi pura coincidenta,incearca un low level format pentru stick usb

 254. Mylanezu on decembrie 17th, 2011 10:25 pm

  L-am formatat:( si tot asa face… Am patit intr-o zi , cand a fost in toane bune, a pornit de 5/5 ori ( bagat-scos din usb)si mergea absolut perfect. Nici nu stiu parca nu ma lasa inima sa il arunc:( imi da o speranta faptul ca mai merge din cand in cand

 255. codrut on decembrie 17th, 2011 11:25 pm

  eu vorbeam de un low level format,adica ceva care sa stearga in profuzime fiecare sector

 256. Mylanezu on decembrie 17th, 2011 11:31 pm

  Si cum fac un low format? Ce program? Paragon partition magic stie?Ms de ajutor

 257. codrut on decembrie 17th, 2011 11:50 pm
 258. Cătălin N. on decembrie 18th, 2011 7:43 pm

  salut! am adus din America o consola Wii , am montat totul ca la carte, am apasat butonul de power si … dupa 5 secunde poc! Bineinteles ca uitasem ca la noi prizele scot 220v iar jocul mergea cuplat la 110v… Întrebare, sa mai pierd timpul cu ea prin service-uri sau s-o arunc direct la gunoi ? Multumesc anticipat!

 259. codrut on decembrie 18th, 2011 7:57 pm

  CATALINE,EU NUMAI PENTRU EFORTUL DE A O CARA DE PESTE MARI SI TARI AS INCERCA SA O DUC LA REPARAT

 260. cosmin on decembrie 18th, 2011 8:53 pm

  salut codrut , inca nu am facut operatiunea cu pasta termoconductoare la placa video , saptamana viitoare il mai duc o data la diagnosticat,iar sursa este Delux model ATX-450W P4, ac input-230v-50Hz 4A,acum nu poi porneste nici daca scot placa video din slot si o introduc la loc , trebuie sa repet operatiunea de mai multe ori pt. a functiona.

 261. Mylanezu on decembrie 18th, 2011 9:52 pm

  Cata despre ce consola vb mai exact? Daca ai alimentat-o la priza si a facut poc 100% merita pt ca ii dus doar transformatorul(care s-a prajit evident). Vino cu mai multe detalii poate nu ii asa mare problema incat sa il arunci:)

 262. Cătălin N. on decembrie 18th, 2011 10:07 pm

  raspuns mylanezu….păi cam asta e tot. desfacut, montat,pornit si …șoc! s-a auzit un bîzîit, apoi un poc și s-a stins beculetul de la consola. apoi am scos-o din priza și am simtit un miros de ars. m-ai mult de-atit…..Pot doar sa mentionez ca nu am umblat deloc la consola si nici nu am dus-o la vreun specialist de prin bloc. E inca virgina, cum se spune. (Virgina dar cam fu..tă).

 263. codrut on decembrie 18th, 2011 10:46 pm

  milanezu are dreptate,mare lucru nu ar trebui sa fie,un specialist in „dezvirginari” ar trebui sa ti-o poata rezolva destul de repede si cu costuri nu tocmai mari,deci merita.
  Cosmine,incearca sa cureti slotul de agp sau pciex in care intra placa video,s-ar putea sa ai acolo o problema

 264. Mylanezu on decembrie 18th, 2011 10:48 pm

  Inlocuiesti frumos transformatorul si totul o sa fie ok.. Fum a iesit din transformator de la acel strat de lac de pe sarma de cupru ce s- a ars.cauti un transformator (probabil ii ori 9 v ori 12) cu un amperaj de minim 2Ah si o sa fie cu siguranta ok. Eu sunt convins 100% ca ii doar trafu.sper sa primesti si alte sfaturi sa iti rezolvi problema.multa bafta!

 265. Roger on decembrie 19th, 2011 4:54 pm

  Salutare!! deci problema mea e ca am un acer aspire 5715z si nu imi merge un slot de rami am cumparat o placa nowo tot asa am incercat sa le schimb orice asi face nu merge..daca las placa in al 2 slot cel ars sau ce are nu mai porneste laptopu ramane neagra imaginea. Deci cineva o solutie sau ceva???

 266. Dragos C. on decembrie 19th, 2011 6:37 pm

  Black screen erorr .. se deschid coolerele nu scoate niciun beep nimic .. hdd.ul merge pentru ca l.am probat pe un alt pc . deasemenea placa video merge .. nu apare beculetul rosu in schimb de la butonul de start .. din cate stiu e hdd.ul dar nu cred ca nu se deschide din cauza hdd.ului pentru ca am probat si altele si nu a mers .. in cel mai rau caz nu intram in windows ..

 267. Sorin T. on decembrie 20th, 2011 11:36 am

  Salut
  Am intampinat o problema recent. Cand am venit de la munca am bagat pc’ul in priza i-am dat drumu si nu a pornit..am mai apasat si tinut odata pe butonul de power si apoi a facut flama la placa video (his 4870 1gb) am desfacut placa video si putin mai sus de conectorii de alimentare sunt 4 cipuri mici iar unul din ele este..prajit(nu am folosit placa video o perioada de cateva luni si nu a avut nici un fel de problema in trecut). Placa mai poate fi reparata ? daca nu, nu m-ar deranja insa partea care ma deranjeaza este ca nu imi dau seama de unde a pornit problema..
  poate fi de la sursa, placa de baza sau de placa video ?
  multumesc

 268. D3MoNyX on decembrie 21st, 2011 10:16 am

  Nu stiu cine a pus intrebarea asta dar ia-ta un raspuns….daca iti arata 0 mb cum zici tu in loc de marimea hardului(hdd)care il ai,atunci ar putea fi una din 3 probleme:1)verifica sa fie conectate bine cele 2 intrari,cea din sursa si cea din placa de baza la hard;2)intra in bios cand aprinzi pc apasand f2 , del sau f12 depinzand de ce iti apare tie =) si dai set default values(deci pui setarile pe default)si dupa dai save and exit;3)dupa ce faci 1 si 2 si tot nu merge,incearca cu un cd de windows si incearca sa reinstalezi wind.de pe hard;4)Hdd ti sa dus pe #%$^&* si nu til mai vede = ars , distrus , etc = eta2u = cumparati altul =’/
  Yeah i know , it suckss…sper sa va ajute pe uni….. buh bye.

 269. ionut on decembrie 21st, 2011 5:22 pm

  salut e posibil cand ti se arde sursa sa te lase si hard disk-u

 270. cata on decembrie 21st, 2011 6:15 pm

  buna.am un calculator f vechi pentium 3,si iam scos procesorul si colerul care era lipit de el.cand am incercat sa il pun inapoi se aprinde ledu rosu in loc de verde ca si cum ar fi o problema.sa fie din cauza ca nu mai e pasta conductoare intre cooler si procesor..va multumesc

 271. Boby on decembrie 21st, 2011 6:37 pm

  gigabyte ga-8i915p duo pro suporta un cup e6600 3.06 ghz?

 272. D3MoNyX on decembrie 21st, 2011 8:38 pm

  pt ionut : sunt sanse foarte mici sa iti afecteze hardul arderea sursei avand in vedere ca pc de foarte multi ani au fost concepute impotriva electrocutari…..dar te-as sfatui sa nu conectezi prea multe ce solicita mult curent pt a functiona la aceasi priza sau la o priza foarte veche(iti poti da seama daca priza e putrezita daca ti se sting prea des elctronicele ce le ai conectate la ea,sau daca ti se arde priza xD)asta daca nu e de la vremea de afara.

 273. D3MoNyX on decembrie 21st, 2011 8:44 pm

  pt cata : daca iti merge bine pc nai dc sa iti faci griji,dar daca nu deschidel si vezi daca ai prins procesorul cum trebuie in socket(nar trebuie sa stea decat daca ii pus corect) si daca tot nu merge incearca sa il dai cu pasta si dupaia sa il conectezi…altceva nu stiu ce sa zic ca nu ai dat prea multe inf.

 274. ionut on decembrie 21st, 2011 11:43 pm

  am o sursa delux de 600w,,porneste o secunda si se opreste,,care ar fi cauza??

 275. ionut on decembrie 21st, 2011 11:44 pm

  ma puteti ajuta pls

 276. D3MoNyX on decembrie 22nd, 2011 6:29 am

  ma ionut uitate un pic mai sus ca ti-am scris.

 277. ionut on decembrie 22nd, 2011 11:45 am

  am vazut dar problema e din sursa la mn,,e ceva ars in ea si intra in protectie,,,poate ma ajuti si pe mine cu ce ar putea fi ars..condensatorii nu sunt umflati..

 278. ionica on decembrie 27th, 2011 3:30 pm

  am si eu o problema,cand aprind calculatorul mi se stinge imediat si nu ma mai lasa sa il aprind de la buton decat daca scot cablul de alimentare ce vine bagat in sursa.ce are si ce ar trebui sa fac.ms

 279. narcis on decembrie 27th, 2011 4:32 pm

  salut baietzi va rog sa ma ajutati si p mn ku ceva : deci sa incep ash de o vreme cand intram la un jok mare metin2 …..pf…fifa… mi se restarta pc …..am urmat sa il curat…ash l-am curatat si tot ash facea …..apoi am intrat in system>advenced si am debifat automaytycal restart …… apoi cand intram iar in jok mi se restarta dar mai ami aprea si cev cu un scris nu am apukat sa scriu tot dar am prins ceva pana s ami se arda cev din el …pff…”Fatal System Memory……sic eva cu 00000x….”ash si apoi a iesit un miros de ars nujt sigur ce sa ars dar pc numai pornea , coolerul de la sursa e mort …..si altcv nujt ce mai e….pff. va rog sa ma ajutati stiu k e complikata treaba dar va rog eo frumos 😀

 280. D3MoNyX on decembrie 27th, 2011 5:56 pm

  ai incercat sa schimbi sursa ionut ? sata sau ide sau ambele

 281. narcis on decembrie 27th, 2011 5:57 pm

  demonix stii ceva de ar putea mai fi ars la mn??

 282. D3MoNyX on decembrie 27th, 2011 6:02 pm

  nuti suporta memoria pc jocurile alea 2 , sau poate ai compul de mult timp si configurarile din el iti manca multa memorie , poti sa rezolvi problema aia cumparand o placa video mai buna mai noua si niste rami noi dd3 sau 4 parca au aparut , iar partea cu arsul poate fi de la priza sau de la supra incalzire , asa se intampla cand il soliciti peste puterile lui ,avand in vedere ca ii un sistem care a fost conceput la o putere maxima totala care daca o depasesti iti da eroarea aia sau cum o numim noi mai nou,,blue screen”,daca ti sa ars nai de ales decat sa cumperi o sursa noua care vine vreo 50 de lei.

 283. narcis on decembrie 27th, 2011 6:05 pm

  man dak sa ars sursa nu inseamna k ea e de vina la chestia aia?

 284. narcis on decembrie 27th, 2011 6:05 pm

  a da pana aqm jourile mergeau struna ce dreaq…

 285. narcis on decembrie 27th, 2011 6:06 pm

  nu aveau qum sa fie placa video Asus 1gb sau rami 1gb

 286. narcis on decembrie 27th, 2011 6:07 pm

  cand sa ars a iesit un miros de ars …/??? ,,,,si sa mentionez k tastatura si mausul primesc curent..
  si priza in niciun caz…..

 287. D3MoNyX on decembrie 27th, 2011 6:09 pm

  ia-ti o sursa noua mai buna ca de la aia nuti mai porneste , si dupa reseteazati windowsul si instaleazati programele care trebuie pt placa video care ar trebui sa le ai pe cd si lasati automatic updates pornit la windows in caz ca mai ai nevoie de updates la video sau sistem in general aia mai ajuta la unele jocuri

 288. D3MoNyX on decembrie 27th, 2011 6:13 pm

  daca priza nare nimica si pc nuti porneste inseamna ca ti sa dus sursa,ai putea sa incerci sa lasi compu stins un timp oprestel de la buton din spate daca ai unul si scoate din priza mufa si bagal iar peste 5 – 10 min si pornestel , daca tot nu merge , inseamna ca ti sa ars sursa,apropo cand tuna si fulgera si ti se stinge pc , scoatel din priza si nul baga decat dupa vreo cateva min ce revine curentul doar ca sa fi sigur.

 289. ionica on decembrie 27th, 2011 6:20 pm

  Multumesc pt ajutorul acordat 🙂

 290. narcis on decembrie 27th, 2011 6:23 pm

  we ……nul tin pe tunete si fulgere …..si nici dup chiar o ora dup furtuna 😉

 291. narcis on decembrie 27th, 2011 6:24 pm

  man ms dar intrebarea mea era dak mi se mai ars alcv …..?

 292. D3MoNyX on decembrie 27th, 2011 6:27 pm

  E posibil si hdd adica hardul dar pana nu ti se aprinde compul nu-ti poti da seama nui asa ? =D , acuma lasama sa ma joc ca ma toti scoti din joc cu msg astea =))

 293. narcis on decembrie 27th, 2011 6:29 pm

  oke me oke…

 294. narcis on decembrie 28th, 2011 2:59 pm

  man azi ma duc la service si aflu exact si va spun carei mai bun cu la chestiile astea cu ..defectiunile pfff…

 295. Cristy on decembrie 28th, 2011 4:45 pm

  AM SI EU O INTREBARE CAND BAG MUFA DE LA BOXE IN LEPTOP NU MAI SE AUDE CUM SE AUZEA INAINTE ADICA SE AUD INCET BOXELE SI BAZAIE ,CRED CA AM ARS CEVA DIN LEPTOP . VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI

 296. narcis on decembrie 28th, 2011 4:49 pm

  sunt mai multe cai ale problemei asteia…driverul prost…placa audio.defecta….boxele….au ceva sunt mai mooolte

 297. Cristy on decembrie 28th, 2011 5:01 pm

  MI SE APRINDE O LUMINITA ROSIE IN CALCULATOR UNDE BAGAM BOXELE.CE INSEAMNA ASTA

 298. Cristy on decembrie 28th, 2011 5:10 pm

  CRED CA E ARS DIN CALCULATOR , MAI POT FACE CEVA ?

 299. D3MoNyX on decembrie 29th, 2011 9:58 am

  Cat de performante sunt boxele ? daca ai bagat dita mai boxele la un leptop amarat xD……nu stiu ce sa zic ca nai dat multe detali.

 300. mylanezu on decembrie 29th, 2011 12:24 pm

  nu ii neaparat marimea boxelor ci important este omajul.si nu are relevanta pt ca placa de sunet doar reda un semnal pe care boxele active(cu amplificatoare) redau acel semnal amplificat….daca bagi boxe direct nu o sa auzi mai nimic pt ca este foarte slab semnalul…cauze posibile:
  -s-a dus un final de la mplificator; verifica boxele pe un alt dispozitiv(comp,mp3 etc)
  -s-a deslipit firul de masa daca are zgomot de fond(acel bazait)
  -putin probabil placa de sunet din laptop(baga o pereche de casti si vezi daca se aud bine,ii cea mai simpla metoda sa verifici placa de sunet)

 301. radu on decembrie 31st, 2011 8:30 pm

  salut am si eu un lg 19 inch si nu vede daca il bag in priza sta cateva sec ledul albastru si gata nu mai vrea sa mearga il desfac si scot mufa de placa apare alb ecranu si merge si pun mufa la loc si se stinge ca sa mearga asa fac scot mufa si iar o bag dar cu el pornit si merge dupa aia ce poate fii?

 302. codrut on decembrie 31st, 2011 11:19 pm

  la multi ani si un an nou fericit tuturor!

 303. danna on ianuarie 6th, 2012 1:50 am

  ceau am o problema cu sursa de alimentare de la pc, am schimbat ventilatorul si inainte sa inchid cutia de la sursa am probat sa vad daca merge am alimentat si a pornit si pc si ventilatorul, apoi l-am stins ca sa o montez in carcasa, dupa ce am montat-o am pornit pc si acesta nu s-a m-ai aprin adik nu s-a mai alimentat, de ce ?

 304. iero on ianuarie 6th, 2012 4:55 pm

  Am revenit…..am demontat fiecare componenta,am curat placa de baza si la fel nu merge se apinde si ramane blocat la energy star am schimbar ramii,placa video la felX(

 305. narcis on ianuarie 9th, 2012 1:34 pm

  procesoru man,…vezi dak ai pasta termoconductoare la el….posibil sa se fi dus nust … dak nu iit porneste biosul e de la procesor.. inseamna k nu porneste deci (procesorul) a si e posibil dar nu cred windowsul sa se fi dus…
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/01/imagesCAH00USL.jpg[/img]

 306. iero on ianuarie 9th, 2012 7:53 pm

  si cum pot desface ca nu stiu am intel pentium d dual core la giga.

 307. iero on ianuarie 9th, 2012 7:54 pm

  la 3 giga

 308. D3MoNyX on ianuarie 9th, 2012 8:30 pm

  Iero nu ai inteles….nu trebuie sa desfaci,procesorul e ala pe care e montat coolerul,dai jos coolerul si vezi daca sa uscat pasta aia de pe procesor si daca da vezi tu pe la magazin de pasta deaia,nu cred ca e scump…..dupaia revino si ne spui daca iti merge sau tot la fel(sa ne dai mai multe detali)

 309. iero on ianuarie 10th, 2012 1:42 pm

  @D3MoNyX
  Am revenit ……am desfacut cooler-ul si pasta este foarte uscata dabia m-ai se vede.Ce pot face?Trebuie sa cumpar pasta acea termoconductoare nu?

 310. coltzea on ianuarie 10th, 2012 5:34 pm

  sal! am si eu nevoie de putin ajutor ,va rog. A m o placa de baza intel desktop board d865 perl, pe care nu-i dau de cap. in momentul in care ii bag doar mufa mare de la alimentare, porneste colerul de la procesor, ledul se aprinde si se poate porni de la butonul de oprire pornire iar in momentulcand bag si a doua alimentare, adica cea cu 4 picioruse, cularul doar se clinteste un pic,dar ledul e tot aprins si nu da nik pe ecran. poate sa-mi spuna cineva despre ce-i vb,pls

 311. D3MoNyX on ianuarie 10th, 2012 6:43 pm

  Da iero,trebuie sa cumperi…ori sa iti puna cineva.
  coltzea incearca sa scoti VGA placa video afara si sa conectezi mufa la placa video din bord al compului si dupaia revino si spunemi daca iti da imagine.

 312. coltzea on ianuarie 11th, 2012 8:01 am

  am incercat da nu am mufa on board. problema e in momentul cand conectez si al doilea cablu de alimentare cel cu 4 picioruse ca nu mai merge colerul de pe procesor, si nu-mi da nici semnal pe ecran. daca-l scot doar pe asta , adica pe cel cu patru fire colerul merge, si tot asa nu am semnal. nu se aude nici beep, nici miic nici nimica. va rog mult ajutati-ma ca nu mai stiu ce draq sa fac!

 313. narcis on ianuarie 11th, 2012 11:17 am

  mane uite ce schimba procesorul k sigur 100% e dus ti-o spun eu dak numai ai pasta e alta treaba man… degeaba dai bani pe alta pasta ka ….n-are rost asculta-ma bn am mai vazut probleme deastea..succes 😉

 314. narcis on ianuarie 11th, 2012 11:20 am

  pt demonix mai sus…

 315. narcis on ianuarie 11th, 2012 11:21 am

  coltzea man schimba tuh plca video cu a unui prieten si vezi dak mere dak nu…placa de baza

 316. coltzea on ianuarie 11th, 2012 11:29 am

  i-am scos placa video , hardul, si ramii unul cate unul………nus ce draqsa-i mai fac
  i-am dat si pornire fara monitor

 317. coltzea on ianuarie 11th, 2012 11:35 am

  oricum am schimbat si placa video si tot degeaba

 318. cesar on ianuarie 11th, 2012 11:39 am

  coltzea baga doar mufa mare,fara cea de 4 pini sau cat are ea si incearca asa.
  am patit si eu odata la fel,am bagat ambele mufe,cooler de la CPU mergea dar foarte incet si nu arata nimic,si nici beep-ul.am scos mufa si a pornit.nu stiu de ce,dar a mers.in fine acu am cu totul alta placa de baza si procesorul,deoarece mi-am facut upgrade.

 319. coltzea on ianuarie 11th, 2012 11:43 am

  pai si merge doar cu mufa mare fara aia cu 4 pini?

 320. codrut on ianuarie 11th, 2012 11:52 am

  salutare tuturor,bine v-am gasit!Coltzea,in primul rand,a doua mufa,cea cu 4 pini,nu e obligatorie,aceea da un surplus de putere placii de baza,dupa cum spui tu primul gand e acela ca de vina este procesorul!in momentul in care placa de baza „porneste” doar cu mufa mare de la sursa,se aprinde ledul dar nu scoate niciun sunet,e cat se poate de clar ca procesorul tau nu lucreza bine,dar deasemenea iti recomand sa incerci o alta sursa,asa pentru linistea ta,sa sti ca sursa e ok pe toate iesirile,dar cel mai probabil este procesorul.acum sa va rog pe toti sa aruncati o privire aici: http://www.causes.com/posts/942140?template=bulletin_mailer%2Fposting&causes_ref=email MULTUMESC

 321. coltzea on ianuarie 11th, 2012 11:52 am

  HEEEEEEELLLLLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 322. cesar on ianuarie 11th, 2012 12:10 pm

  daca ai incercat doar cu mufa mare si la fel sau nu se aprinde inseamna ca procesorul e dus.
  eu am schimbat placa de baza deoarece mi s-a ars procesorul.Cum?habar n-am

 323. coco on ianuarie 11th, 2012 1:07 pm

  buna am am un monitor samsung sync master 720 n si nu stiu unde sa intru ca sa vad daca are boxe incluse in el

 324. codrut on ianuarie 11th, 2012 1:48 pm

  coco nu prea cred ca monitorul tau e cu boxe incluse..vezi aici;http://www.compari.ro/monitoare-c3126/samsung/syncmaster-720n-p4743050/descrierea-produsului.html#properties ,dar cel mai ok e sa te uiti in spate sa vezi daca are vreo mufa de audio in…asa e cel mai simplu

 325. narcis on ianuarie 11th, 2012 2:51 pm

  ii dau dreptate lui cesar procesorul e dus ka procesorul porneste apr tot…inclusiv pornirea a tot ce consta in system…si bios si tot

 326. coltzea on ianuarie 11th, 2012 7:41 pm

  m-am dezamagit cred ca-l arunc pe geam……………

 327. Anca on ianuarie 11th, 2012 8:04 pm

  Salut ! Am si eu o intrebare . Am un laptop Samsung r580 si am varsat apa peste tastatura . L-am dus la un service si mi-au spus ca s-a stricat placa de sunet si ca nu se poate face nimic deoarece e incorporata in placa de baza si trebuie trimis la bucuresti sa inlocuiasca si placa de baza si de sunet tot . As vrea sa stiu daca se poate face altceva fara sa schimb placa de baza nu stiu poate o placa de sunet externa ? sau orice altceva va rog ca nu prea ma pricep . Mutumesc

 328. salut on ianuarie 11th, 2012 8:52 pm

  incearca o placa de sunet pe USB,de preferat de la un prieten.daca nu iti fac eu rost de placa de baza la mana a-2-a dar si noua.
  cesar_motanel e id-ul meu de mess.baga-ma ca sa vorbim.

 329. narcis on ianuarie 12th, 2012 11:01 am

  we aruncal dreaq la gunoi dak ai varsat apa peste el…e cel mai bn fara suparare

 330. D3MoNyX on ianuarie 13th, 2012 12:26 am

  cesar…..nici nu sti din ce oras e ,ii vrei ID hai recunoaste si lasa vrajeala mai gigolo =))

 331. Alex on ianuarie 13th, 2012 10:59 pm

  Salut. Am nevoie de putin ajutor cu pc-ul. Care ar fi problema: cand joc de exemplu Age of empires 3 sau chiar si cand sunt pe mess, ascult muzica se blocheaza pc-ul(ingheata imaginea sau cum se zice). Inainte sa se intample asta se aude un fel de ticait daca as putea zice asa din interiorul unitatii. Ce parere va dati?

 332. D3MoNyX on ianuarie 14th, 2012 2:58 am

  Alex verifica sa fie rami pusi bine in socket(aia subtiri si lungi).

 333. narcis on ianuarie 14th, 2012 1:04 pm

  demonyx sar putea sa nu fie chiar ashe e posibil ka pasta sa se fii uscat la procesor se mai intampla si sa fie windowsul dar rar 😉 oke si rami daka tot ai scoti curatai un pich dak sunt murdari oke..

 334. narcis on ianuarie 14th, 2012 1:08 pm

  demonyx sar putea sa nu fie chiar ashe e posibil ka pasta sa se fii uscat la procesor se mai intampla si sa fie windowsul dar rar 😉 oke si rami daka tot ai scoti curatai un pich dak sunt murdari oke..
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/01/images.jpeg[/img]

 335. narcis on ianuarie 14th, 2012 1:11 pm

  WE PT TOTI KARE NU PREA LE AU CU ASTEA SI VOR RASPUNSURI LA INTREBARI DE GENU ASTA DATIMI ADD LA SECRETDISCRET1998@YAHOO.COM OKE SUNT DISPONIBIL ORICND

 336. Alex on ianuarie 14th, 2012 2:56 pm

  am facut curat in unitate, a fost suflata, a fost bine mersi 2 zile apoi iar a inceput 🙂
  poate sa fie si de la sursa?

 337. narcis on ianuarie 14th, 2012 6:21 pm

  nee sursa nu cred cred ca … procesorul,,

 338. Alex on ianuarie 14th, 2012 11:21 pm

  Si pe langa „blocajele” astea…mi s-au dus si 2 dvd-ram-uri si asta al treilea face si il figuri dar totusi misc cablurile astea de alimentare interne merge ca uns

 339. bogdan boca danut on ianuarie 15th, 2012 9:30 pm

  Buna ziua am achizitionat un calculator nou nout inountru nu am umblat si e ok super il inchid seara pe la 11 cand totul functioneaza normal si dimineata se aprinde 4 secunde si se stinge

 340. bogdan boca danut on ianuarie 15th, 2012 9:32 pm

  nu stiu ce ar putea fii ajutor

 341. botosel on ianuarie 16th, 2012 10:46 am

  Salut ! Mi-am dus vechiul pc la parinti la tara, are procesor intel 3 GHz e mai vechi dar se tine bine pe picioare :), l-am montat , a functionat , l-am repornit de vreo 2 ori, totul ok, a doua zi cand l-a pornit tatal meu a aparut pe monitor mesajul no signal si atat nu mai porneste. M-am dus l-am desfacut, l-am curatat de praf , coolere memorii procesor, l-am montat la fel no signal, unitatea porneste se aud coolerele de la procesor si placa video functionand dar nu apare imagine pe monitor si led-ul rosu de la unitate sta in permanenta aprins. Nu ma averitzeaza sonor in niciun fel.
  Ceva sugestii sunt binevenite , merci mult!

 342. botosel on ianuarie 16th, 2012 6:09 pm

  am schimbat sursa tot nu merge cred ac am sa-l duc intr-un service

 343. alex on ianuarie 16th, 2012 11:51 pm

  salut , am o problema , am fost sa-mi instaleze un windows la un service iar dupa o luna (precizec ca mi-au instalat windows 7) imi apare acum Build 7601 this copy of windows is not genuine, am fazut ca acest lucru apare in urma unui update pe care windows-ul il face singur KB971033,am cautat la istoric updates si am vazut ca s-a facut la data de 12,12 -2011 chiar in ziua cand a fost instalat windows-ul , il pot dezactiva cumva sau trebuie sa reinstalez windous-ul , cred ca xp-ul este mai bun , nu imi aparea asa ceva ?

 344. botosel on ianuarie 17th, 2012 9:09 am

  Aia ti-au bagat win 7 cu licenta expirata daca exista asa ceva sau falsa de aceea la update ti-a fost detectat win7 ca fiind fals, ar trebui sa te duci la aia la service si sa-i pui sa-ti instaleze win 7 cu licenta buna ca doar ai dat bani pe prima instalare si sa te si iei de ei putin….
  Sau poti cauta pe google windows 7 activator, dai jos citesti instructiunile, instalezi si sanatate, poti pastra win 7 e mai bun decat xp, parerea mea.

 345. narcis on ianuarie 18th, 2012 10:42 am

  parerea tah me ka windows 7 nu e delok booon nu mere apr nik bun pe el e mai bun xp service pack 3

 346. salut on ianuarie 18th, 2012 12:12 pm

  narcis asa crezi tu
  windows 7 e cel mai bun.nu e extraordinar pentru modelele vechi de laptopuri dar in rest e oki

 347. narcis on ianuarie 23rd, 2012 7:54 pm

  mda…e bun dar nu tine mult…sincer…aqm..

 348. ionut on ianuarie 23rd, 2012 8:16 pm

  e normal ca la voltajul de +12volti la sursa sa-mi arate intr-un program 9,2 si daca ma joc km jumate de ora urca la 10,3volti??
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/01/Untitled.jpg[/img]

 349. Bogdan on ianuarie 24th, 2012 9:17 pm

  Salut. Am si eu o problema cu pc-ul. Imi porneste unitatea ( pe monitor nu vad nimic, monitorul este bun – verificat ) imi sta cateva secunde pornita apoi se opreste si porneste iar. Am mai umblat pe la ea, am reusit sa o pornesc de 2 ori, am jucat ceva vreo 5 minute apoi acelasi lucru. de atunci numai asa face se aprinde si se stinge singura. Beepuri nu am .. cateodata mai da 2-3 beepuri. De la ce sa fie ?

 350. cosmin on ianuarie 25th, 2012 4:12 pm

  Salut Codrut, am o problema la pc.De ceva timp cam 1-2 luni imi face figuri imaginea adica se misca incontinuu dar doar pe laterale si deodata tot ecranul. Face cat face asa dupa care se blocheaza si trebuie sa ii dau restart.II dau restart si cand sa porneasca dupa restart face un zgomot ciudat si se stinge se aprinde imediat singur se stinge iar intr-un interval de 2-3 secunde si a treia oara porneste normal dar cand mi se incarca datele pc-ului imi apare ceva de genu worning after clok ceva de genu si trebuie sa apas f2 si mai precizez ca merge mai greu chiar daca are windowsul acum instalat. Am uitat sa precizez ca am placa video incorporata iar cineva mi-a zis ca e dupa placa video. Te rog dami un raspuns care sa ma ajute pentru ca eu am foartem are nevoie de pc. Iti multumesc,

 351. cristi on ianuarie 26th, 2012 2:30 pm

  buna ziua,
  am un laptop asus f5r seies…si as avea 2 probleme una:
  -nu imi mai citeste dvd-romul decat cd-ul original de la windowsul orginal si driverele pt el,alte cd copiate sau scrise de el nu mi le vede…
  -adaptorul lui nu imi mai deschide,arata ledul verde dar knd dau sa deschid pc-u; se stinge si pc si ledul,am cumparat un adaptor universal si merge mi se aprinde pc,dar ar mai fi o problema knd vreau sa pun bateria sa se incarce knd ii priza si il aprind se stinge brusc pc …practic cu adaptorul nou nu ma mai lasa sa folosesc bateria si sa o incarc care ar fi problema ,si ce ar trebui sa fac
  ms

 352. Leone on ianuarie 28th, 2012 10:16 am

  Salut.De ceva timp am o problema cu calculatorul.De mai bine de trei ani a functionat cu doua placute de memorie ram de cate 1 gb fiecare, fara probleme(placa de baza ga-k8ns pro are3 sloturi ptr. ram).Atunci cand il pornesc scoate un bip ascutit scurt,iar din cand in cand in filme,jocuri sau cand intru pe youtube imi da Bsod si se blocheaza.Acum functioneaza doar cu o singura placuta pe primul slot(cu problemele mai sus aratate):daca le pun pe amandoua se blocheaza,daca pun cate una pe sloturile 2 sau 3,pc-ul scoate un sunet ascutit scurt urmat de unul lung, continuu si nu porneste.Am verficat ambele placute cu memtest si impreuna si separat si sunt ok,am scos bateria de pe placa de baza,am schimbat placa video,am verificat hdd-ul cu hdd regenerator,am upgradat biosul.am reinstalat windowsul cu formatare totala,am verficat si curatat fiecare componenta hardware,l-am scanat cu o gramada de programe antivirus si nimic…Din cate imi dau seama problema este ori de la sloturi,ori de la placa de baza(care nu are condensatori umflati,sau vreun defect vizibli)Va rog sa imi dati un sfat,caci pe mine ma depaseste problema si am ramas fara idei si solutii.Multumesc

 353. seby on ianuarie 28th, 2012 10:32 pm

  salut. am o problema cu calculatorul. cand il deschid scoate un sunet ciudat de la placa video ce pot sa fac ca e enervant si nu se opreste? multumesc

 354. deea on ianuarie 28th, 2012 11:57 pm

  buna! de cateva zile, cand aprind calculatorul imi apare „ide channel master 0″,apoi dupa cateva minute apare”disk boot failure,insert system disk and press enter”.multumesc!

 355. narcis on ianuarie 29th, 2012 2:41 pm

  crek e hardu…nujt nu am mai intalnit ori rami…

 356. Cipri MCM on ianuarie 29th, 2012 7:01 pm

  Buna am un laptop DELL M60 Precision, cand il aprind imi apare sigla dell dupa care windows xp si apoi ecranul negru complect imi puteti spune ce are? Va multumesc cu respect!

 357. achille on ianuarie 30th, 2012 8:22 pm

  sallz all.. am si eu un pc al unei prietene.. ASUS m2n-cm dvi… problema este urmatoarea… a umblat cnv la el si pe portul de ide nui mai recunoaste hdd-ul si cd-romul…si nici in bios nu le vede… stie careva de la ce poate fi?

 358. achille on ianuarie 30th, 2012 8:24 pm

  @@@Cipri MCM: Formateaza’l si tu..;) k sigur va merge

 359. Gheorghescu Cristian on ianuarie 30th, 2012 10:51 pm

  Am si eu o intrebare.Am un laptop MSI si nu mai porneste.am fost cu el la service si mi s a spus : circuit multi i/o defect,nu este reparabil.daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti ce inseamna

 360. ion on februarie 2nd, 2012 2:28 pm

  salut.problema mea este ca nu imi mai merge cal,Lam deschis mia dat ca nu mai cunoaste tastatura si mausul, lam inchis si cind iam dat drumul nu mi se mai deschide monitorul sta pe led galben .oare ce a patit calc este din anul 2002

 361. narcis on februarie 3rd, 2012 6:44 pm

  nu ai device la ele instalat incearca sa reinstalezi win oke e ce l mai bne oke…

 362. D3MoNyX on februarie 4th, 2012 2:14 am

  deea cred ca ti sa dus hardul………nu ti-l m-ai citeste…incearca cu CD windows sa resetezi hardul dar daca tot nu ti-l gaseste inseamna ca ti so dus….

 363. D3MoNyX on februarie 4th, 2012 2:15 am

  seby vezi ca nu iti stau rami bine in socket sau is fortati acolo

 364. narcis on februarie 4th, 2012 11:03 am

  demooniks odata ce am patito nu poti sa contrazici mdea… de la rami e numai cand iit iau razna deviceurile…ash ka scz…oke ?

 365. lydyaydyl on februarie 5th, 2012 8:23 pm

  buna. am si eu o problema la un calculator. de cateva zile incerc sa il deschid. da sa se incarce cu logo de windows apoi imi zice *no input signal* si iar se restarteaza si asa mai departe fara incetare. nu ma lasa sa il formatez din cd si nici sa intru in BIOS. cine ma ajuta si pe mine cu un sfat? va multumesc.

 366. Gabriel B. on februarie 5th, 2012 11:34 pm

  Salutare tutror!
  Am o problema cu pc ul si anume: Cand aprind pc-ul sta pana sa apara imaginea cu welcome de la windows si apoi se opreste, daca incerc iar la fel, dar daca tin apasat cu mana pe coolerul de la procesor pana s-a incarcat windows ul si ii dau drumu apoi merge perfect, nu se restarteaza nimic. Sa fie oare ca ultima data cand am desfacut cooler ul de pe racitorul de la procesor sa il curat de praf s-au rupt 2 picioruse care se prinde in placa de baza si nu mai sta asa presat?
  Se gaseste cumva plasticul ala cu piciorusele care se prinde in placa de baza, sau macar cu tot cu cooler? Ma gandesc ca ar fi trebuit sa se restarteze si dupa ce a incarcat windows ul, nu numai la inceput…

 367. mihai78 on februarie 6th, 2012 7:40 pm

  Multumesc tuturor de pe acest site,am invatat o gramada de lucruri de la voi si chiar am reusit sa-mi stabilizez sistemul cu cele invatate aici. Am avut probleme ca si unii dintre voi cu pc-ul. NU aveam semnal video,porneau toate coolerele ,in schimb hardul,mouse-ul,tst; niciuna din ele nu primea tensiune,am banuit ca e sursa,placa de baza,placa video dar… niciuna din toate astea. Problema era butonul de pornire si cel de reset de pe carcasa,acolo imi dadea un scurt si nu lasa sistemul sa o ia din loc, am scos conectorii electrici de pe placa de baza si sistemul functioneaza fara probleme. O sa schimb carcasa cat mai curand. Sper sa fie de folos aceste cateva randuri.VA MULTUMESC

 368. Rechinutzu on februarie 7th, 2012 9:57 am

  Salut! Aseara am luat freeze pe ecran in warzone si am dat restart. Prima oara a vazut componentele…pe urma s-a stins singur. Cand am incercat sa-l pornesc ecran negru (no cable conection) si un sunet ca un tacanit infundat (in ecou). Am incercat sa decablez/cablez curentu/conexiunea video la unitate/monitor (monitoru este tv lcd si functioneaza independent la proba)…nici un rezultat. Am scos pe urma tot hard/periferice/dvd-rom…same. Am schimbat conexiunea video pe placa integrata si am inlocuit ramii…..la fel. Any sugestions?

 369. adrian9292 on februarie 8th, 2012 10:17 am

  am un assus si mi s-a oprit brusc . am scos bateria, am verificat incarcatorul totul bine , dar laptop ul nu se deschidea si nici nu se apraindea vre0un bec . a doua zi cand il pregateam sa il duc la reparat , am atins butonul de aprindere si laptopu-l s0a deschis. mi-a aparut o eroare la inceput ceva de genul eror code =0x490 ,dar acu merge normal . e posibil sa se mai intample chestia asta si de la ce ar putea fi ?va multumesc anticipat

 370. iulian154 on februarie 8th, 2012 2:57 pm

  ce sa fac daca am facut rezolutia prea mare si acuma numa pe safe mode pot intra si aici numi merg absolut toate(img,jocurile,etc..)

 371. adrian9292 on februarie 8th, 2012 3:10 pm

  acu am mai observat o chestie … ventilatorul laptopului functioneaza cu mici pauze oare e normal?ajutati-ma va rog cu un raspuns

 372. marius CMG on februarie 8th, 2012 7:23 pm

  am spart monitorul unui tv lcd 32 inch.se poate schimba?se merita?daca aveti o ideie cam cat ar costa.multumesc

 373. Mario 1981 on februarie 8th, 2012 7:41 pm

  Salutare,am un desktop Packard Bell , de vreo 3 ani , am avut probleme cu sursa de alimentare, acum un an am schimbat-o , acum de vreo 3 zile , functionand calculatorul ,am apasat fara sa vreau pe intrerupatorul triplei de alimentare s-a inchis ,l-am apasat din nou acelasi buton al triplei si tot ceea ce se aude in calculator este doar sunetul cool-erului de la procesor si asta la viteza maxima, nici un bip nimic , ma puteti ajuta cu vreun sfat ? .. Multumesc anticipat !

 374. adrian9292 on februarie 9th, 2012 6:08 pm

  parerea mea este ca ti s-au dus rami am avut si eu un pc si la fel am patit era de la ram

 375. Narcis on februarie 10th, 2012 7:44 pm

  marius ce pot sa zic dak nu se mai aude nik alcev inseamna ca nu numai Ramii sau dus ci si sursa dak u mere coolerul la ea si….Placa de Baza (nu in totalitate) deoarece placa ta si mai multe placi defapt crek toate au rezistori si cei kre cedeaza acolo e buba ash ka stii ce e de fkt iati altul…sau schimba placa de baza si ramii si sursa si vezi apoi dar io zic sati iei altul ka dak se arde plca de baza se mai arde si hardu si plca video din posibile voltaje mai mari nu s estie dar odat e ca niciodat…

 376. Mario 1981 on februarie 11th, 2012 12:10 pm

  Multumesc mult baieti ,tocmai ma uitam dupa niste placi de baza , preturi si caracteristici ,sper macar sa fie procesorul intreg si sa-l mai pot utiliza , am vazut un condensator pe placa de baza umflat si cred ca asta e buba , oricum nu ma intereseaza sa-l repar ca nu merita ,si daca ziceti ca RAM-ul e dus la ce placi am gasit utilizeaza DDR3 si ale mele erau 2 asa ca sanatate ,…macar procesorul sa mai traiasca ca asta e cam scumput !.. De asta e foarte important sa ai o sursa de protectie la alimentarea compului isi merita banii !!!

 377. narcis on februarie 11th, 2012 1:40 pm

  procesorul e cam scump dar si hardurile ash ka…succes;)

 378. gabi on februarie 11th, 2012 6:47 pm

  Salut! Am un stick usb de 16 gb pe care nu il pot accesa(nu este recunoscut de laptop desi jos in partea dreapta imi apare ca existent) desi cand il introduc in laptop se aprinde si ramane aprins!

 379. gabi on februarie 11th, 2012 6:47 pm

  Salut! Am un stick usb de 16 gb pe care nu il pot accesa(nu este recunoscut de laptop desi jos in partea dreapta imi apare ca existent) desi cand il introduc in laptop se aprinde si ramane aprins! …

 380. narcis on februarie 12th, 2012 1:01 pm

  poi ai hardwarurile instalate la usb dai clik dreapta la my computer si dai manager si vezi acolo dak ai un „!” in dreptul usb de acolo e buba ash ka verifica si sa ami spui dak e sh k?

 381. Stanciu Andrei on februarie 12th, 2012 1:14 pm

  Salutare , am si eu un pc care deodata sa oprit si cand am vrut sa-l repornesc , a pornit dar fara imagine ( nu mi se vede nimic pe monitor ) si am luat la testat placa video care am pus-o pe alt pc si merge fara nici o problema ,iar cand revin cu placa pe acelasi pc cu problema nu functioneaza …….. vre-o rezolvare ? Multumesc

 382. narcis on februarie 12th, 2012 1:16 pm

  placa de baza ….
  incearc-o p aia dak nu mere aia e oke incearca oke?

 383. myhaytza 24 on februarie 13th, 2012 2:22 pm

  salut ! am si eu o problema am schimbat niste rami si cand lam pornit mirosea umpik a fire incinse ! in el intra curent nu se vede nmk la monitor , iar ledurile stau aprinse decat cateva secunde ! stye cineva ce poate sa fie ! multumesc anticipat

 384. myhaytza 24 on februarie 13th, 2012 2:26 pm

  poate fi doar sursa ?

 385. Ionut make on februarie 15th, 2012 10:45 pm

  Salut baietii am o problema aprind unitatea merge tot dar monitoru nu merge care ar fi problema
  Va multumesc

 386. alin on februarie 19th, 2012 2:25 pm

  nu mi se instaleaza placa de sunet si atunci cand se instaleaza in control panele imi ramane la placa de sunet alb si nu pot sa ii dau mai incet sa mai tare si nu mi se aude.se poate sa fie placa de sunet arsa?astept sfaturi mersi

 387. vali on februarie 19th, 2012 4:29 pm

  salut. am si eu o problema. in timp ce functiona pc-ul umblam in el si am atins 2 fire care ies din sursa negru + galben si s-a oprit. nu mai porneste. aveti idee de la ce poate fi. multumesc

 388. Elena on februarie 19th, 2012 10:33 pm

  Buna!Am o problema, cu o seara inainte mi-a mers sunetul fara probleme, iar a doua zi cand am aprins pc-ul nu mi-a mai mers.Am instalat iar driver-ul,imi arata ca totul functioneaza normal,doar ca nu se aude nimic si nu da nici o eroare.Am bagat si alte boxe,dar degeaba.Sa fie arsa placa de sunet asa brusc?..Nu are nici un an de cand am cumparat calculatorul..multumesc

  Admin edit:
  Vezi raspuns aici: http://incepator.pinzaru.ro/question/probleme-cu-placa-de-sunet
  /

 389. Stefan on februarie 21st, 2012 5:06 pm

  am si eu o intrebare:
  Ce se intampla cu un pc care suporta max o memorie ram de 533 Mhz ddr2 si ii montez o memorie ram de frecventa mai mare??
  lucreaza la frecventa de 533 sau se arde ceva in el ( slotul memoriei sau alte componente )
  Ms mult

 390. Cristi on februarie 23rd, 2012 8:25 pm

  Salut…am o problema care ma framanta…am cumparat acum 2 zile o placa video nvidia GT440…PROBLEMA?…Exemplu: intru in san andreas si dupa aproximativ 5 minute de joc incep sa apara si sa dispara diferite lini.triunghiuri,patratele,etc. si dispar imediat dar este stresant si enervant…..este de la placa video?,are ceva stricat la ea sau ce? ….va rog mult..ajutati-ma

 391. dan on februarie 25th, 2012 3:31 am

  am si eu o rugaminte cine poate sa imi spuna si mie cum vin firele de la monitor pe mufa vga am luat un monitor dell 771p de la un prieten dar are mufa vga taiata mufa de vine in monitor o are dar nu mai are mufa de intra in pc am luat alta mufa de la alt pc dar nu reusesc nici cum am puso si dupa codul de culori degeaba nu vre rog cine poate sa imi zica si mie cum vine dupa mufa ce este in monitor pe care pini vin in pc mufa din monitor are 12 picioruse multumesc

 392. robyerto27 on februarie 25th, 2012 11:21 am

  salut dan! mufa vga are 15 pini/picioruse. este foarte usor teoretic ce ai tu de facut, daca la cablul tau ai o mufa vga mama la un capat si una tata an celalalt capat, an momentul an care le unesti trebuie sa ai continuitate la fiecare fir/pin. am atasat recent o mufa vga mama (recuperata de la o placa video) la un cablu de monitor scos dintr-un monitor defect. e de munca nu gluma dar am reusit si efectiv mi-am facut un prelungitor vga. deci fiecare pin de la mufa mama 1,2,3,4,5…15, sa corespunda cu fiecare pin de la mufa tata 1,2,3,4,5…15. succes!

 393. niku on februarie 25th, 2012 11:52 am

  am laptop gericom functioneaza in rest si nu mai are displey la el lam demontat era spart se poate pune la monitor de pc si trebuie setat ceva tr va rog raspuns

 394. andrei on februarie 25th, 2012 1:57 pm

  salut.. daca mi se incinge pc`ul foarte rau dupa 30 de minute… ce sa fac? 😕 ajutati`ma va rog

 395. dan on februarie 25th, 2012 9:23 pm

  scuze dar nu am mufa mama si tata era usor cai dadeam dupa pini cum ati zis dar am numai mufa de intra in placa video cea din monitor este mufa normala are 12 picioruse in linie numai pe aia de la monitor o am cealalta am luato de la altu si de aceia nui dau de cap daca stie cineva cum vine a 7groase 5 subtiri de la stinga la dreapta NEGRU ALB NEGRU ROZ NEGRU ALBASTRU DESCHIS NEGRU GALBEN PORTOCALIU VERDE ALB aste e mufa normala de pe monitor iar acum ma intereseaza unde imi vin culorile acestea e mufa vga cu pini ca daca ii dau dupa culori nu se potiveste multumesc

 396. dan on februarie 25th, 2012 9:32 pm
 397. claudia on februarie 25th, 2012 10:38 pm

  am o problema cu alimentarea la laptop – am pus la incarcat laptop -ul la incarcatorul de masina , in graba am schimbat polaritatea .. am simtit miros de ars , am scos imediat incarcatorul , laptopul a mers normal pana s-a descarcat bateria
  Cand l-am pus la incarcat cu incarcatorul original nu se mai incarca , este mort.
  va rog ajutati-ma , se poate repara ?

 398. cesar on februarie 26th, 2012 11:57 am

  claudia ai incercat sa il tii in priza fara baterie?
  porneste?
  daca nu porneste sau porneste si se inchide imediat ti s’a ars placa de baza.
  nu mai ai ce’i face decat sa i’o schimbi.
  si ea e destul de scumpa.
  spune-mi modelul si iti spun eu un pret,si daca esti din bucuresti ti-o pot schimbat eu.

 399. stefania on februarie 26th, 2012 4:59 pm

  ajutooor!!! am un stick de pe care nu mai pot lua nimic, cand in introduc imi cere imediat formatare. ma pot sa mai intru in posesia pozelor de pe el?? precizez ca nu am dat formatare inca. cum trebuie sa procedez?

 400. Ionut make on februarie 27th, 2012 11:14 pm

  Am o rugaminte la voii am instalat windows hom premium si nu mai am codu ce sa fac? Imi cere product kei de unde pot face rost de cod multumesc

 401. cosmin on martie 3rd, 2012 12:31 am

  nu imi raspunde si mie cineva la intrebare va rog?
  am postat ceva mai sus

  cosmin on ianuarie 25th, 2012 4:12 pm

 402. cesar on martie 3rd, 2012 4:03 pm

  stefania suna’ma la nr-ul asta maine 0763755940 si pot eu sa-ti recuperez datele de pe stick la un pret convenabil.
  trb sa mi-l lasi cel mult 2 zile ca sa le recuperez.

 403. gabry on martie 8th, 2012 5:29 pm

  buna am o intrebare sau 2…daca schimb hard diskul de la un calculator la altul mi se schimba si memoria??am scos un ventilator ca sa il curat si cand l-am pus inapoi nu mai pornea.l-am desfacut iar si l-a pus inapoi ca sa m asigur ca e pus bine si tot nu porneste nu am mai scos altceva.ma poate ajuta cineva cu asta?pls

 404. liviu on martie 11th, 2012 9:30 pm

  Buna ziua am o placa saphire ati radeon 2900 si am umblat prin softul ei m-am uitat pe la setarile de FULLHD dar tin minte ca nu am bifat nimic iar dupa un restart placa nu mai porneste doar coolerul de pe ea ,ideea e ca oare s-o fi ars ramanand cumva setata pe FULLHD,tinand cont ca rezolutia monitorului e mai mica 1680*1050 se mai poate face ceva,nu are garantie un servis?

 405. gheba on martie 12th, 2012 5:16 pm

  Salut!
  Am un tel samsung cand il pornesc mi-a arata firma tel si dupAI SE INCHIDE CE FC HELYOU?

 406. codrut on martie 13th, 2012 11:22 am

  salut liviu,nu cred ca placa ta video e arsa ci mai degraba intra in bios si seteaza ca primar agp sau agpex,nu se arde asa simplu doar din setari….Gabry,la ce te referi cand spui ca se schimba memoria?dara vrei sa pui hdd-ul pe alt pc cu siguranta nu vei putea porni acel pc cu windows-ul deja instalat pe hdd pe alt sistem,cat despre cooler,ce cooler ai scos??cumva de la procesor?si mai ales,cum adica nu porneste?

 407. codrut on martie 13th, 2012 11:24 am

  apropo liviu ai mai putea incerca sa il pornesti folosind video onboard si apoi sa dezinstalezi tot ce tine de placa video si sa o reinstalezi,sau un reset la bios

 408. codrut on martie 13th, 2012 11:25 am

  gheba,ai incercat sa il resoftezi cumva?

 409. gabry on martie 13th, 2012 12:37 pm

  mersi ptr raspuns dar am rezolvat deja problemele calculatorului.astept sa vina de la reparat:):D

 410. andrei on martie 14th, 2012 11:54 am

  salut!ajutatima si pe mine intr-o problema!am in laptop acer travel mate si nu imi dau seama ce are! nu prezinta ume de arsura pe laca de baza sau urme de apa. nu face nimic nu incarca si nici nu porneste.cineva mi-a zis ca e de la sursa.incarcatorul este bun.unde se afala sursa asta,sau cum imi pot da seama de unde e defectul? sau este vreun programel care imi poate face o diagnosticare?
  multumesc anticipat!am adaugat niste poze cu pl. de baza.
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/03/14032012055.jpg[/img]

 411. cesar on martie 14th, 2012 12:01 pm

  daca e de la sursa se poate sa ai norocul sa fie prin cablu sursa sau se poate sa fie pur si simplu din placa de baza
  du-te la un service si cumpara cablu pentru sursa,mufa si vino cu el la mine sa vedem daca e numai ala
  diagnosticarea nu te costa nimic daca laptoptul tot nu porneste
  repararea ei e destul de costisitoare si nu se merita
  0763755940 e nr-ul meu de telefon

 412. cesar on martie 14th, 2012 1:38 pm

  app vii daca esti din bucuresti
  daca nu iti explic eu cum sa faci

 413. andrei on martie 14th, 2012 1:52 pm

  sunt din iasi

 414. andrei on martie 14th, 2012 1:53 pm

  din cablu nu cred din cauza ca mai am un laptop si merge cu incarcatorul ala

 415. Elena on martie 14th, 2012 8:47 pm

  Buna,am un laptop HP 530,in urma cu 2 saptamani a avut loc o furtuna cu fulgere si tunete si de atunci mi s a ars laptop ul…problema este ca nu sunt sigura daca s a ars placa de baza sau procesorul nu mai merge…se aprinde becul de la baterie ca nu mai are,da sa se aprinda laptop ul dar nu se aprinde si nici nu aud in el ventilatia sau altceva,este mort…banuiesc ca poate fii procesorul dar totodata poate fii si placa de baza din moment ce nu incarca dar nici nu se deschide…astept un raspuns multumesc

 416. cesar on martie 14th, 2012 9:35 pm

  Elena e placa de baza,partea de alimentare resupun.Daca esti din bucuresti putem proba alt procesor dar nu prea cred ca de la CPU.Mai sigur e placa de baza.
  Andrei nu ma refer la muf,cablul de la incarcator ci unde intra incarcatorul.Ala poate sa fie pe mufa sau pe placa de baza.Eu am unul dar nu stiu daca se potriveste 100%.Dar sunt sanse sa se fii ars placa de baza si atunci e o pb mai mare.Ea costa in jur de 300-350 RON.Daca vreti ma pot interesa de placi de baza pt amandoi si va spun si preturile.

 417. cesar on martie 14th, 2012 9:42 pm

  elena ti-am gasit cu 350 RON placa de baza
  suna-ma pentru mai multe detalii

 418. marius on martie 15th, 2012 3:22 am

  Buna ziua!am o problema cu calculatorul de o vreme imi sacadeaza la filmuletele de pe you tube numai in full screen si in jocuri cum ar fi Call of Duty Black Ops ,in km player un film full hd nu imi face probleme,folosesc windows 7 .Am instalat si dezinstalat driveri placa video,chiar si windosu de o gramada de ori,si am schimbat si hardu .Dupa ce instalez windosu din nou totu e ok dar pentru putin timp dupa ce instalez restu de programe si drivere imi sacadeaza din nou!Oare sa fie de la ramii care i-am montat sunt la fel ca si ceilalti, aceeasi firma i-am si verificat zice ca sunt ok. Un sfat mi-ar prinde bine! MULTUMESC

 419. catalin s on martie 18th, 2012 9:47 am

  Salut.Lucram ( in pat ) si mi s-a oprit laptopul si a scos fum pe la cablu de alimentare.Acum nu mai porneste. Precizez ca un coleg bun de munca mi-a pus o baterie fake (aveam una originala dar a schimbat-o cat timp l-am lasat la birou) Am obeservat de cand am vazut laptopul si cand l-am pornit.(vechea baterie ma tinea 2 ore si asta nu tinea mai mult de 5 min.Ce pot face sa il repar.Precizez ca este dat de la munca si nu as dori sa am probleme.Il pot repara? cum pot sa dovedesc ca nu e bateria originala?ms frumos

 420. cesar on martie 18th, 2012 12:40 pm

  catalin s ce laptop e mai exact?daca esti din Bucuresti vino cu el la mine sa vedem ce putem sa-i facem.

 421. catalin s on martie 18th, 2012 6:27 pm

  Salut.Un HP 6910p .Sti in mare de la ce at fo prob?Da sunt din bucuresti.o sa incerc sa vin saptamana aceasta.Sper sa nu fie grav .ms frumos

 422. catalin s on martie 18th, 2012 6:29 pm

  ar fi problema am vrut sa zic.scz

 423. Iulia on martie 27th, 2012 1:01 am

  Salutare!Eu am o problema,mai exact s-a ars HDD-ul de la laptop si mai nou,nici pe cel de la iMac nu-l mai recunoaste,probabil e ars si acela.Nu stiu cauza,le-am folosit pe amandoua si la 2 sapt distanta au avut acelasi final.Auzisem ca posibil sa fi fost un virus,dar ce mai conteaza acum?!Intrebarea mea este:pot sa folosesc un HDD extern pt iMac?Nu mai are garantie la el,locuiesc infara tarii si e costisitoare schimbarea HDD-ului,undeva la 400 euro.Astept un raspuns.Multumesc!

 424. cesar on martie 27th, 2012 10:44 am

  catalin scuze ca nu ti-am raspuns.
  as putea sa-ti probez componentele pe rand daca ai dorii.
  si daca iti merg restul de componente inseamna ca e placa de baza.

 425. cesar on martie 27th, 2012 10:45 am

  0763755940 suna-ma catalin ca sa vorbim cum facem sa ne intalnim sa testam laptopul.

 426. Mihaela on aprilie 23rd, 2012 9:18 am

  Buna! Am si eu o problema cu castile, se aud fffoarte incet, daca nu esti atent nici nu sesizezi ca se aude ceva. Boxele i-mi merg, Am incercat tot felul de setari si nimc, Un timp au mers, apoi dintr-o data nu au mai mers. Specific ca in Sound, Playback i-mi apare „Not plugged in”. Castile merg la alt PC. Care sa fie problema? Cum o pot rezolva?

 427. Ciprian on aprilie 24th, 2012 9:16 pm

  Salutare!Eu am o problema cu laptopul meu (model SONY VGN-NR32S).Am intrat intr-un joc si mi-a aparut ecran albastru scria ca are o problema de hardware.Dupa ce l-am restartat mi-a disparut (s-au inversat culorile) in loc de negru-e verde si cand deschid laptopul si apare logoul si in bios si windows.windowsul se deschide se vede tot ok doar ca apar niste linii mici de culoare roz.Ce poate fi defect? placa video(placa video e incorporata GeForce 8400M GT)?multumesc anticipat

 428. cesar on aprilie 25th, 2012 11:54 am

  poate sa fie placa video sau display
  pt diagonisticare te costa 50 RON.
  pot sa-ti testez displayul
  daca e displayul si o sa am unul de schimb,adica sa fie de 15.4 te costa 200 RON in total cu tot cu display schimbat

 429. paul on mai 7th, 2012 3:18 pm

  salut,am o singura intrebare…..am un hard ide si pe placa de baza mai am 2 sloturi sata(sata 1 si sata 2) pot lega un hard sata si sa imi ramana si cel ide? de preferinta hard-ul sata sa fie slave

 430. admin on mai 19th, 2012 8:08 am

  @ Paul

  Desigur, din moment ce sloturile sunt prezente pe placa de baza inseamna ca le poti folosi. Nu este nici un conflict intre un hard disk montat pe SATA si inca unul pe ATA (IDE).

  Hard disk-urile SATA nu ai au jumperi pentru MASTER / SLAVE, poti seta in BIOS care hard disk sa fie principal, adica primul in ordinea de bootare. De acolo poti sa ti-l setezi pe cel ATA in varful listei.

 431. andrei on mai 19th, 2012 7:26 pm

  Buna ziua! Este influentat negativ un hard disk care sta langa un tub catodic de tv oprit ?

 432. editi on mai 25th, 2012 12:31 am

  Mi s-a ars 3 memorii ram si hdd-ul samsung dupa un timp nu-l mai vede(tot timpul trebuie sa-l formatez la alt calculator ca sa-l vada dupa aia)!
  Sa fie defecta placa de baza sau ce ar putea fii?

 433. Miha on iulie 4th, 2012 2:43 pm

  buna. am si eu o problema. Am o placa video nVidia GeForce 6700GT. cred ca s-a cam ars…mai e ceva de facut?mai am vreo sansa sa o salvez cumva?

 434. claudiu on iulie 7th, 2012 3:45 pm

  Buna @Miha, Daca s-a ars. Nu mai ai ce face cu ea, Inlocuieste-le.

 435. dan on iulie 8th, 2012 8:51 am

  Sal!
  Ma ingrijoreaza temperaturile ridicate din interiorul laptopului (undeva pe la 60- 70 grade C in timpul functionarii). Atunci cand il pornesc de la 35 grade (hard) urca pana la 60. Il curat f des de praf (1-2 pe sapt). Pt. celelalte temp ( de la 40- la 70)

  Acum intrebarea mea e: Dupa ce am scos unitatea optica din el am observat ca temperaturile nu mai depasesc 60 grade, este indicat sa tin laptopul fara unitate optica in el (sunt constient ca va intra mult mai usor praf in el)?

 436. Miha on iulie 23rd, 2012 11:41 am

  Mersi. Am schimbat-o :).
  Dar totusi nu cred ca-i arsa.

 437. Iulian on iulie 27th, 2012 7:23 pm

  Buna ziua. Am conectat la curent dupa doi ani de stat in cutie subwooferul(fara sa atasez boxele si sursa audio) de la un sistem audio Creative Gigaworks S750 si s-au auzit din el 4-5 pocnituri precum floricele de porumb si apoi a murit. Nu miroase a ars dar nici nu mai primeste curent. Am verificat siguranta si este intacta. Ar putea fi ceva simplu sau e posibil sa nu merite reparatia? Ce se strica in general de la alimentarea cu curent?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 438. costi on august 6th, 2012 8:15 pm

  salut am placa de baza biostar mcp6bpb m2+cu procesor sempron 1200.la pornirea pc-ului nu bipuie , culerul se invarte si ventilatoarele, pe monitor nu apare nimic vreau o parere,un sfat.

 439. cesar on august 6th, 2012 8:51 pm

  costi vezi ca s-a ars placa de baza sau CPU-ul
  incearca si ramii s-ar putea sa fie si ei
  fa rost de un CPU si Rami si probeaza pe rand,daca nu merge cu ele probate s-ar putea sa fie dusa placa de baza
  e un procent de 90% sa fie placa de baza

 440. costi on august 7th, 2012 6:14 am

  salut , am doua placi si amandoua au acelasi simtom (acelasi defect cum am zis mai sus ) nu cred sa aiba amandoua aceiasi buba, totusi eu raman la cpu

 441. claudiu on august 13th, 2012 5:06 pm

  buna @costi, Poate sa fie si cauza sursa. incearca alta sursa.

 442. costi on august 14th, 2012 6:22 am

  salut , am rezolvat problema a fost cpu ars

 443. costi on septembrie 26th, 2012 9:56 am

  salut am doua pc-uri si vreau sa am net la amandoaua fara ruter sau suici, dar pc-ul cel care este conectat la net nu vede cea de a doua placa de retea , va rog un sfat

 444. dumitru raban on octombrie 1st, 2012 8:35 pm

  Buna seara,
  Ecranul unui laptop LENOVO Tianiy F50A afiseaza dungi verticale colorate, pe un fond alb, fara a afisa alte informatii specifice.
  Pe un monitor extern, conectat la iesirea VGA, informatia este afisata dar la rezolutia minim posibila (4 biti). Peste imagine se suprapune un sistem de bare verticale, dar mai groase si de culoare neagra.
  De cand s-a defectat, de doua ori a aparut imaginea corecta pe ecranul laptop-ului – la rezolutia normala – dar a disparut foarte repede, instalandu-se din nou defectiunea descrisa.
  Placa video este detasabila de pe placa de baza (nvidia geforce go 7400 de 128 Mb).
  INTREBARE: este o rezolvare serioasa repararea placii video prin reballing sau este necesara inlocuirea ei (intreb deoarece nu gasesc placa video, nici macar la second hand, vechimea fiind prea mare)?

 445. ionut on octombrie 4th, 2012 10:32 am

  am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva…cateodata mi se vede monitorul clar iar cateodata mai in ceatza asa putin,,am un lcd,,de exemplu daca ma uit la un film si dupa ce ies din el se vad culorile mai acentuate si contrastul,,dupa o vreme se vede mai sters asa,,mentionez ca nu cred ca e monitorul si nici placa video,,,,poate fi sursa sau placa de baza,???

 446. ionut on octombrie 4th, 2012 10:35 am

  care ar putea fi cauza??,,mai mentionez ca cu aceasi unitate decat ca aveam o alta placa video si un alt monitor facea la fel..

 447. IODI on octombrie 7th, 2012 12:06 pm

  Salutare.Am schimbat un procesor AMD Athlon 1800 cu unul de 3000+(amandoua sunt pe soket A) unitatea porneste insa atat nimic mai mult.Nu deschide manitorul .Ce se intampla?

 448. costi on octombrie 7th, 2012 1:07 pm

  Salut IODI, ai verificat procesorul sa vezi daca este bun? Daca stii ca procesorul este bun , inlocuieste placa de baza

 449. ionut on octombrie 9th, 2012 4:44 pm

  salut care ma poate ajuta si pe mn cu o intrebare?..am un monitor lcd si uneori se vede mai clar contrastul mai tare cateodata mai in ceatza asa putin contrastul mai mic..care poate fi cauza??,,am mai avut un alt monitor si la fel facea..pls
  care stiti

 450. costi on octombrie 9th, 2012 6:25 pm

  salut Ionut vezi conexiunea de la calculator (mufa care intra in placa video ) misca de ea poate nu este conexiunea buna, misca si cablul din apropierea mufei . te rog spune daca placa de baza este on board. daca ai placa video atunci inseamna ca tre sa schimbi placa video bafta

 451. ionut on octombrie 9th, 2012 7:22 pm

  costi cablu de la monitor e nou,,mufele sunt curatate si placa video o am de 6luni un hd6850 1g pe 256biti gddr5 cu ultimile tehnologii pe ea….am observat ca daca ma joc un joc o jumatate de ora si ies din el se vede contrastul aprins si clar,,dupa o perioada pe destop dispare acel contrast ,,se vede mai sters asa si inchis,,,am mai avut si o alta placa video tot asa buna si facea la fel

  eu ma gandeam la sursa sau la placa de baza,,e posibil?

 452. costi on octombrie 9th, 2012 8:16 pm

  Ionut stii sa faci proba la o sursa? uite aici cum faci proba la sursa?
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/10/sursa24pinatx20.jpg[/img]
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/10/sursa24pinatx20.jpg[/img]

 453. costi on octombrie 9th, 2012 8:20 pm

  da Ionut cel mai posibil lucru este placa de baza . Daca ai unde sa faci proba cu placa de baza ar fi bine sa stii cea ce trebuie sa faci. Totusi eu raman la conexiuni

 454. ionut on octombrie 9th, 2012 8:24 pm

  costi sursa merge,,calc imi ruleaza normal fara nici o eroare,,doar ca asta ma enerveaza si nu stiu cauza..ce ar putea fi..nu mai stiu ce sa fac:(((

 455. costi on octombrie 9th, 2012 8:28 pm

  Ionut lcd -ul este bun? dute si fa o proba la un prieten poate si lcd-ul sa fie de vina

 456. ionut on octombrie 9th, 2012 8:32 pm

  da e bun ,,am avut altul inaintea lu asta si facea la fel,,am crezut ca e monitorul dar nu are qm sa faca asa amandoua,,nu inteleg de ce dupa ce ma joc un joc 30min si dupa ies se vede o claritate si contrast mare,,dupa un timp fara sa ma mai joc isi pierde claritatea si contrastul,,,,mai isi revine contrastul cand dezarhivez sau cand dau drumu la bs player si cateodata si cand ma uit la poze si dupa ies…e ciudat rau:(((

 457. costi on octombrie 9th, 2012 8:33 pm

  sau ia o placa video si fa o proba

 458. Remus on octombrie 9th, 2012 8:34 pm

  Salutare. am o placa de baza asrock n68c-s ucc, doua tipuri de sloturi pt rami ddr2 si ddr3, folosesc ddr2 pt ca am procesor am2, problema e ca am incercat sa folosesc pereche identica de rami de cate 2 gb, fara nici un rezultat, nu mi se deschide monitoru, separat merge fiecare, mai pe scurt nu imi trece din single channel mode in dual channel mode, ce pot face inafara de a folosi o singura placuta de 4gb[ ma refer la setari din bios] daca stie careva

 459. ionut on octombrie 9th, 2012 9:45 pm

  am avut o alta placa video cu un alt monitor si alt procesor pe aceasi placa de baza si facea la fel..doar sursa si placa de baza sunt aceleas..ai idee?

 460. ionut on octombrie 9th, 2012 9:46 pm

  poate fi sursa sau placa de baza??..sursa de exemplu sa nu dea curent cat trebuie??si placa de baza e noua,,asrockp43de3 pe ddr3 nu vad ce ar putea avea

 461. ionut on octombrie 9th, 2012 10:36 pm

  sau poate e din cauza ca ,,,cablul de semnal al monitorului e vga si am adaptor la placa video pt dvi,,placa video nu are vga,,poate fi si asta cauza?

 462. ionut on octombrie 14th, 2012 11:31 pm

  e normal voltajul asta???sau trebuie sa am la +peste cat scrie acolo,,are sursa ceva?..pls care stiti:)
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/10/g.jpg[/img]

 463. ionut on octombrie 15th, 2012 11:35 am

  sall,,ce sursa mi-ar trebuii la pc???,,configuratie…..placa de baza pe ddr3…4grami ddr3 la 1600frecventa,,,proc q8300 quad..placa video hd6850 1g pe 256biti gddr5,,hard de 320sata si dvd-rw……de caty waty mi-ar trebuii???

 464. black_mtc on octombrie 18th, 2012 12:29 am

  salut tuturor…. in cautarea unor raspunsuri am zis sa ma uit putin mai in detalii pe diferite forum’uri… si m’am dus prea departe prin comentariile de pe aceasta pagina…. (am citit cam tot ) daca tot pot sa dau o mana de ajutor…. puteti sa intrebati la black_mtc@yahoo.com ….

  ionut… pentru o configuratie ca aia iti trebuie o sursa de 400W REALI… nu ai asa mare consum pentru acea configuratie si poti chiar sa incerci si de 350W reali… sigur iti va merge… daca vrei tu sa ai o sursa de 600-750W nu e problema… consumul tot acelasi va fi… sper sa fiu de ajutor…

 465. ionut on octombrie 24th, 2012 11:21 am

  salutare la toata lumea,,,am si eu o intrebare pentru cei care stiu,,am observat ca atunci cand ma joc un joc aproximatiz 30min,,sau ma uit la un film sau la poze dupa ce ies pe destop se accentueaza contrastul,,se vede mai aprins si mai clar,,,care ar fi cauza??precizez ca am placa video hd6850 de la gigabyte 1g pe 256biti gddr5,,4grami la 1600frecv,,proc quad core de 3000….care ma poate ajuta ???…eu banui pe sursa sa nu dea curent deajuns si in momentul cand il fortez sa dea….pls me:(

 466. ionut on octombrie 24th, 2012 11:22 am

  as
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/10/609380908072601142182081-127424-700_700.jpg[/img]
  ta e sursa ce o am..

 467. claudiu on octombrie 28th, 2012 2:08 pm

  Buna @ionut, Inlocuieste sursa? cu siguranta sursa e de vina. si eu am avut sursa Delux 600 W si exact asa am avut si eu problema. sursele astea Delux sunt slabe

 468. ionut on octombrie 31st, 2012 10:12 pm

  ms mult claudiu,,la asta ma si gandeam sa fac..

 469. ionut on octombrie 31st, 2012 11:38 pm

  lasa-mi si mie idiul tau claudiu

 470. black_mtc on noiembrie 1st, 2012 5:33 am

  YM :: black_mtc

 471. black_mtc on noiembrie 1st, 2012 5:36 am

  scz de mesajul anterior….

 472. black_mtc on noiembrie 1st, 2012 5:38 am

  ionut… nu e de la sursa.. monitorul are ceva.. ori placa video se incalzeste ori monitorul e de vina… sursa in nici’un caz… nu are treaba curentul cu imaginea;)… verifica monitorul cel mai sigur

 473. ionut on noiembrie 8th, 2012 12:01 pm

  sall am si eu o intrebare pt cine stie,,,am un monitor samsung syncmaster940nw si am observat ca daca ma uit la un film si dupa ies pe destop se vede mai clar,,,am desfacut monitorul si am gasit o dioda putin crapata din cele patru,,daca incerc sa pun una buna nu se mai aprinde si se aude in el un ticait asa,,,cu aia arsa merge,,care sa fie problema??

 474. Elvys on noiembrie 27th, 2012 12:46 am

  Am o sursa delux 450w 12v/18A .. o porcarie.. intrebarea e urmatoarea imi duce o placa video ATI HD 3870 ,mentionez ca placa cere o sursa optima de 12v/26A….

 475. Elvys on noiembrie 27th, 2012 12:51 am

  Daca o pornesc pe sursa actuala ce se poate intampla in cel mai fericit caz respectiv nefericit.?

 476. Adi Cash on decembrie 4th, 2012 5:25 pm

  Am si eu o problema cam grava,
  Detin 2 PC-uri de.Unul merge din 2007 pana acuma doar ram am bagat in el si celalalt lam primit luna trecuta.Problema este al 2 leai PC.
  la inceput am decis sa i fac un upgrade la placa video si la sursa am facut am luat un 8500gt de 512 mb pe pci-e la vreo 40 lei si o sursa OC 8500BTX de 500W mentionez ca cateva zile a mers totul frumos pana cand dintro data a inceput sa se restarteze asa pe neasteptate sau il porneam se oprea pornea singur si se restarta…..hmmmm am schimbat sursa am verificat temperaturile de la procesor de la placa video nimic am facut un CD bootabil cu Memtest86 tot in regula iar dupa test 2 zile a mers iar brici nici un stres.Dupa alea 2 zile nici macar nu mai porneste.Pornesc sursa din spate mi se aprinde ledul de pe placa de baza Asus M2N-X PLUS pe verde dau pe butonul de Power putin curent i da cat sa se invarta jumatate de tura paletele de la coolerul procesorului si atat in rest nimic.Cam ce parere aveti si daca mati putea ajuta as fi foarte recunoscator……

  OOO sa nu uit am verifica condensatorii de pe placa de baza sa vad daca nu sunt scursi arsi umflati etc.

 477. Mihaela on decembrie 12th, 2012 12:59 am

  am si eu nevoie de ajutor: mi-a dat o ruda un calculator vechi in speranta ca poate reusesc sa il pornesc sa copiez din el ” amintiri, poze….”…insa dupa ce i-am conectat monitor, tastatura, mouse am constatat ca….la tastatura se aprinde led-ul apoi se stinge si ramane stins. monitorul este mort…nu primeste nici un semnal nimic…nici nu porneste …mouse-ul se aprinde si atat….insa cand incerc sa il pornesc din buton incepe sa se invarta ventilatorul de pe placa de baza….bipaie cam o data la caeva secunde…si cand misc mouse-ul parca incearca sa isi ia curent si se invart mai incet vent. pare sa se auda ca un scurtcircuit cand „gandeste” nu porneste deloc monitorul…lor le pornea cam la 5-10 min….monitorul…se misca greu….dar nu mai merge deloc…e posibil sa fie sursa pe duca de abia trage…..sau placa video de nu porneste si monitorul? ce ar putea fi stricat la el?l-am aspirat de praf si am impins (in mare…)mufele in ideea ca poate nu sunt bine conectate…dar degeaba..daca scot placa video, are in placa lui de baza placa video din fabrica?poate sa im mearga asa monitorul?sa vad ceva….eu la calc meu am placa video inclusa in placa de baza si i-am luat placa video si de sunet si „s-au anulat” alea principale…..mi l-a facut cineva atunci…care se pricepea….asa ca de-ai m-am gandit sa-i scot placa aia sa ramana pe placa lui….are treaba cu instalarile? nu ma pricep la calc….decat un …pic…insa,stie cineva pot lua discul dur ” C-ul” si celalalt „D-ul” sa le pun la calc. meu sa le folosesc ca memorii..sa descarc pozele din ele?cum le conectez? trebuie instalat ceva sau imi apar pur si simplu….sa nu-mi stric calc…meu….daca ma poate ajuta cineva….as aprecia muuuult.

 478. Gabriel on decembrie 12th, 2012 8:45 pm

  Salutare: am si eu o problema referita la un hard drive ide. si unul sata amandoua intrun PC Intel Dual Core hardul sata este ok(sistemul de operare) pe acest hard este si a fot tot timpu win xp sp 3 instalat
  1:- am reinstalat windowsu un xp sp 3 de pe stik butabil

  2:-la pornirea windowsului intru My Copmputer si surpriza, nu imi afiseaza hardul IDE.

  3:-am mutat jumperul pe alt slot, mil vede dar numai 31GB el este de 160GB, am scos jumperul nul vede deloc in windows

  4:-in bios il vede absolut peste tot si la pornirea pc-ului.

  5:-am introdus din nou discul cu win xp sp 3, in setup numi afiseaza litera hardului cum ar fi (J:) ci (-) 0 bus restu nu stiu sa explic

  6:- dwdr-w ul este sata.
  Asta o numesc o problema fantoma O_O
  Ajutatima cu problema referitoare la hardul IDE, nu am mai patit asa ceva la nici un PC MULTUMESC.

 479. Ionel on decembrie 22nd, 2012 3:21 pm

  ceau am si eu o problema cu pc cand vreau sa il pornescu nu porneste din prima mai sta vreo 20 de sec si dupaia porneste si se aude cv ciudat inauntru

 480. Pardaian on decembrie 31st, 2012 7:10 am

  salutare. am si eu o problema:
  1. mi sa inchis pc deodata.
  2. am schimbat sursa( nu am modificat nimic in pc decat sursa)
  3. am pus alta sursa.
  4. inainte aveam pe win 7 nota 4.7 acuma am nota 3.3 DC?? pc imi merge greu… nu inteleg…componentele sunt aceleasi inafara de sursa.

  Daca ma-ti putea ajuta as fi FFFF recunoscator.

 481. claudiu on decembrie 31st, 2012 6:47 pm

  Salut @Pardaian, Ce configuratii ai la pc-ul tau. ar putea sa fie sursa care l-ai pus sa fie prea slaba. ce model de sursa ai? cate putere de watt are si sursa care s-a ars ce model e si cata putere de watt are.

 482. Pardaian on ianuarie 1st, 2013 10:04 am

  cand lam luat pc de la acea persoana avea sursa pe care o am pe pc. am aflat ca procesorul merge la jumate din toata puterea sa. la nota de pe win 7 imi arata ca procesorul e slab si ramii.
  1. 2gb RAM ddr2 667
  2. Intel pentium dual CPU E2160 1.8 GHz ~900
  3. Nvidia GForce 9400 GT 512
  acesta este pc dar procesorul este dual core 1.8 in total 3.6GHz.

 483. claudiu on ianuarie 1st, 2013 2:57 pm

  @Pardaian, Intra in bios si incearca sa resetezi biosul la setarile lui din fabrica (default settings

 484. Pardaian on ianuarie 1st, 2013 3:23 pm

  Merci Frate sa-ti dea domnul sanatate :)) si cand iei salaru (alocatia) iati o bere din partea mea 😛

 485. criss on ianuarie 12th, 2013 7:43 pm

  Intrebare ptr cunoscatori!
  am un stik memory, de 8 G, in care aveam multe informatii…dar l-am uitat in camasa si sotia l-a „spalat” bine in masina de spalat rufe! mai am vreo sansa sa il repar? ori sa recuperez informatiile de pe el?
  Mc anticipat…

 486. Niculae on ianuarie 16th, 2013 4:14 pm

  A-m o intrebare, daca cine-va ma poate ajuta, a-m facut formatarea l-a, laptop
  si dupa nu vrea sa se mai conecteze la internet.
  De l-a ruter arata ca semnalu este OK a-m activat tasta w-lan si sistemu-l
  nu se conecteaza la net. Driver-ele sint corect instalate.
  Mentionez ca a-m m-ai facut formatare dar nu a-m avut astfel de probleme.
  Poate ma puteti ajuta,va multumesc.

 487. Niculae on ianuarie 16th, 2013 5:57 pm

  Cred ca a-m gresit cu formatarea, a-m reinstalat programu cer scuze nu a-m stiut cum sa formulez intrebare.

 488. codrut on ianuarie 22nd, 2013 9:51 am

  salut,am un hdd wd caviar blue de 500gb pata/16mbcache,problema e ca nu functioneaza corect,in bios il vede dar imi spune ca are o eroare,depinde acum cum il setez,daca il pun single sau master nu il mai vede deloc,ce se poate face?indiferent ce as fi incercat in windows nu apare deloc,multumesc

 489. admin on ianuarie 22nd, 2013 8:32 pm

  @Codrut

  Mai intai incearca cu un alt cablu. Apoi incearca sa folosesti unul din softurile puse la dispozitie chiar de Wetern Digital pe site. Preferabil versiunea de pe cd bootabil care ruleaza in mod DOS.

  WD Caviar Blue
  EIDE (PATA) Available Downloads

  For Windows
  Acronis True Image WD Edition
  Data Lifeguard Diagnostic for Windows
  Promise Ultra 100 TX2 Controller Card Driver
  IDE RAID Compatibility Upgrade – 3Ware Cards
  IDE RAID Compatibility Upgrade – Non-3Ware Cards
  Old Data Lifeguard Diagnostic

  For Windows & Mac
  Data Lifeguard Diagnostic for DOS

 490. codrut on ianuarie 24th, 2013 10:27 pm

  revin,am incercat toate acele soft-uri fara niciun rezultat,apoi am remarcat ceva interesant,in bios il vede ca hdd,dar la detalii….capacitate 0,vendor :necunoscut;LBA MODE:BLOCK MODE;PI0 MODE;ASYNC DMA;ULTRA DMA sunt toate pe not suported fara alte optiuni sau comentarii…apropo,placa de baza e asrock g31m-gs.vreo idee?cam ce ar putea fi?presupun ca cine o avut acel hdd inaintea mea s-a „jucat” putin la firmware pana la busit,de ce nu stiu,dar cum as putea sa il rescriu?hdd-ul este WD5000AAKB dela western digital caviar blue de 500gb,merci tare mult

 491. Cristi on februarie 9th, 2013 12:45 am

  Buna ziua am si eu o mica interperie de curand am adaugat 2 gb ddr2 800 unitati mele mentionez ca am o sursa ce nu depaseste 400 W si am un procesor ce imi consuma 95 de W , aveam 4 gb am mai adugat inca doi ee atunci faza tare ca nu mi-a mai luat video si imi scotea un bipuit ca si cum nu ar avea ceva conectat bine sau rami arsi acum am scos placa video un 9600GSO 798 Mb pe 192 biti si am bagat in locul ei un 6800 GS si imi functioneaza , dar imi functioneaza doar cu 4 gb ce sa fac sa imi cumpar alta sursa si sa verific daca mi-a ars placa video 9600GSO ? astept raspuns

 492. sergyu on februarie 14th, 2013 5:55 pm

  salut, am si eu o problema cu un calculator. Cand il pornesc imi apare scris Acer jos stanga del: enter setup f12: boot manual si ramane blocat asa. Nu pot intra nici in bios. Atasez o poza care am gasit-o pe net.( am facut si eu poza dar nu gasesc cablu de date). Cam asa arata si la mine numai ca pe fundal verde. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/02/64688633.png[/img]

 493. cristi on februarie 28th, 2013 8:58 am

  Am cumparat un pc ASUS P8H61-MX Intel Ivy Bridge i5 3470 3.2GHz Quad Core Computer PC 4GB 1TB si am adaugat o placa video asus geforce560ti si in timpul jocului a facut un scurt ca a cazut sigurantele la toata casa si mirosea a ars langa pc si acum nu mai se aprinde nu mai primeste curent.am schimbat cablu de alimentare dar to nu se aprinde.cea ce as vrea sa stiu ce sar putea sa fi ars la pc se mai poate face ceva ?

 494. claudiu on februarie 28th, 2013 3:36 pm

  Buna @cristi, Nu ai specificat ce sursa ai ? Placa video Geforce 560ti are un consum de 170 wati deci e posibil sa fie sursa care a fost solicitata puternic din cauza jocului si de aceea a facut „poc”
  Daca sursa nu are protectii care protejeaza toata componentele Pc-ul tau. sansele sunt mai mici sa-si mai functioneze. Poti schimba sursa defecta si sa pui alta sursa, poate ai noroc daca functioneaza Pc-ul
  Daca ai garantie. Cel mai bine e sa o duci Pc-ul tau la service-ul sa incerce sa faca un test.

 495. george on martie 7th, 2013 9:42 pm

  Salut , am si eu problema cu un pc. il am de prin anul 2006.este un AMD ATHLON 3500+, cu placa de baza AS Rock, 2 gb ram.pana acum 6 luni nu mi-a facut nici o problema,dar la un moment dat, nu mai pornea .ca sa-l pot porni trebuia sa umblu la butonul de la spate de la sursa si sa-l frec putin ON – OFF DE CATEVA ORI apoi PORNEA. a mers asa cam 2 luni dupa care a refuzat sa mai porneasca.Am schimbat sursa si la ceva timp a inceput sa se miste foarte greu (in reluare).am reinstalat windowsul si a mers perfect aproximativ 2 luni dupa care a inceput sa mearga iar foarte foarte greu.adica cand il deschid dureaza cam 10 – 15 minute sa se deschida,pana se incarca windowsul, apoi merge dar se conecteaza foarte greu la net sau la o alta aplicatietimpul fiind de ordinul minutelor.iar daca dau mai multe comenzi se blocheaza. OARE CE SA AIBA. AStEPT cateva sugestii. MULTUMESC !

 496. mircea on martie 26th, 2013 2:26 pm

  am probleme la culorile din placa video /monitorul e bun/ cablu e bun / se vede o culoare albastriu -verzuie si nici un pic de rosu // am schimbat placa video cu una noua culorile se vad perfect, problema este ca nu se dechide complet se blocheaza . Revin la prima placa se mai poate face vreo reparatie? si daca da care ar fi?(p.video /nvidia geforce6200LE TC ,pciexpres,350/533,128mb, ddr, 64bit

 497. ionut on aprilie 1st, 2013 1:40 pm

  sall,,am si eu o problema cu calculatorul,,,am observat ca uneori contrastul la monitor devine mai aprins si cateodata mai inchis,,precizez ca din monitor nu e ca am mai avut alte 3 si la fel facea,,placa video nu e ca am incercat si altele si la fel,,am un hd 6850 gigabyte,,sursa am un spire bleackeagle scrie 450wati pe ea…mai precizez ca dupa ce ma joc un joc cam 30min si ies pe destop se accentueaza contrastul si claritatea,,dupa un timp se duce,,dupa iar isi revine,,si asa face intruna,,nu stiu care ar putea fi problema,,ma puteti ajuta pls?

 498. ionut on aprilie 1st, 2013 1:41 pm

  eu ma gandesc ca ar fi cipsetul de pe placa de baza

 499. ionut on aprilie 1st, 2013 1:44 pm

  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/04/Untitled.jpg[/img]

  voltajul asta este normal??am observat ca pe zi ce trece voltajul de +5 si +3v scade

 500. Andrei on aprilie 1st, 2013 5:24 pm

  Salut am si eu o nelamurire. Am o placa ATI RADEON 9800 PRO si mi se arsese coolerul la inceput l-am schimbat am pus unul mai mare, iar dupa un an, pur si simplu nu se mai aprindea monitorul adica se vedea ca merge monitorul, dar nu arata scrisurile si ca se incarca etc… si am achimbat placa video si merge, dar vreau sa stiu daca mai pot sa-i fac ceva la placa, adica coolerul pe ea se invarte si arata perfect normal insa are ceva mai poate fi reparabila sau nu?

 501. Cristina on aprilie 1st, 2013 7:00 pm

  Buna.am un pc din 2007 si s-a ars sursa in timp ce ma uitam la un film. Am vazut cu ochii mei cum ieşeau scântei din sursa dupa care pc-ul s-a oprit.ma întrebam daca exista vreo şansă ca restul componentelor sa fie in regulă. M-am uitat si la restul dar nu am vazut nimic ars. Are sens sa imi iau altă sursa sau trebuie sa imi iau alt pc?

 502. admin on aprilie 2nd, 2013 1:11 pm

  @Cristina – sunt mari sanse ca restul componentelor sa fi scapat intregi. Numai ce am pus pe picioare o placa de baza de la care s-a ars o mufa cu tot cu un cablu din sursa. Pur si simplu s-au topit. Am schimbat mufa, iar placa si procesorul, memoria si restul au ramas in toate mintile.

  Schimba sursa.

 503. Valentin on aprilie 4th, 2013 6:43 pm

  Salut! Am un laptop Sony Vaio si problema la el este ca imaginea de pe desktop pe un fundal negru se observa ca nu sta/este clara si se vede cu purici foate marunti ca la tv-uri sau mici distorsiuni. Care anume ar fi cauza si daca se mai poate rezolva intr-un fel?

 504. Florin on aprilie 19th, 2013 7:29 am

  Am un leptop dell latitude si pe yutube jocuri mi se blocheaza de ce??

 505. Florinn on aprilie 20th, 2013 7:44 am

  valentin sigur e de la placa video sau este de la conexiunea dintre display daca vrei sa repari dute la cel mai apropiat service

 506. Florinn on aprilie 30th, 2013 10:12 pm

  florin placa video

 507. ionut on mai 5th, 2013 1:04 am

  sall,,cine ma poate ajuta si pe mn cu o problema,,am fluctuatii de contrast la monitor,,cateodata se vede albul mai aprins si negrul mai negru si cateodata se vede mai sters asa …isi schimba singur gama de contrast,,care ar fi problema,,,am avut alte 2 monitoare facea la fel,,aqm am un benq de 23 pe led ….placa de baza procesorul placa video si sursa le-am schimbat si tot face,,am schimbat si firul monitorului am pus hdmi si nimic,,,,ce ar putea fi??,,am observat ca atunci cand ma joc si dupa ies pe destop se vede foarte clar iar dupa o vreme isi pierde claritatea aia…..pls care ma poate ajuta

 508. claudiu on mai 7th, 2013 11:27 am

  @ionut, Daca spui ca ai schimbat si tot la fel face, atunci inseamna ca curentul electric nu-i mai da cat are nevoie PC. trebuie sa faci test cu multimetru pentru a vedea cat scoate curentul. Trebuie sa fie de 230 v.
  Nu ti-o recomand sa faci asta daca nu stii, mai bine il chemi pe cineva care stie asta.

 509. ionut on mai 8th, 2013 1:33 pm

  o sa incerc si asta claudiu…aqm am mutat unitatea in partea cealalta a biroului si mai face dar mai rar ca inainte….poate fi vb de camp magnetic ceva?

 510. ionut on mai 8th, 2013 9:39 pm

  am verificat si curentul,,am 245v la priza,,

 511. luci on mai 19th, 2013 11:14 pm

  am o problema cu pc meu de la un timp de vreme imi intra in stand by dar el inca ruleaza doar se stinge monitorul si numai cu restart isi revine si o face doar la jocuri daca ma plimb pe net nu pica sa zic asa , ruleaza ok numai cand intru intr-un joc la 5-10 minute de cand intru in el intra in stand by dar in schimb jocul ruleaza, sunetul jocului respectiv ruleaza…….imi puteti spune ce poate sa faca asta? de la windous nu e problema am instalat 3 windowsuri diferite in 4 zile cu vreo 7 zile in urma lam si curatat de praf….poate fi de la placa video? am observat ca, colerul de pe ea se opreste cand mi se intampla asta:(

 512. luci on mai 19th, 2013 11:17 pm

  am o problema cu pc meu de la un timp de vreme imi intra in stand by dar el inca ruleaza doar se stinge monitorul si numai cu restart isi revine si o face doar la jocuri daca ma plimb pe net nu pica sa zic asa , ruleaza ok numai cand intru intr-un joc la 5-10 minute de cand intru in el intra in stand by dar in schimb jocul ruleaza, sunetul jocului respectiv ruleaza…….imi puteti spune ce poate sa faca asta? de la windous nu e problema am instalat 3 windowsuri diferite in 4 zile cu vreo 7 zile in urma lam si curatat de praf….poate fi de la placa video? am observat ca, colerul de pe ea se opreste cand mi se intampla asta:( de la power option am dat never 🙁

 513. ionut on iunie 8th, 2013 2:11 pm

  sall,,am si eu o problema care nu ii dau de cap de multa vreme…..din cand in cand se schimba gama la culori pe destop,,se observa foarte putin,,,daca il las pe destop fara sa umblu pe el se accentueaza claritatea,,daca umblu pe net se vede dupa pe destop mai gen asa in ceata,,,,sau dupa ce ma uit la un film se schimba,,,,,precizez ca am schimbat placa de baza placa video sursa hardul monitorul pana si firul am pus hdmi si la fel face,,ramii nu i-am schimbat…..am carcasa daia de bmw si unii spun ca e de la ea,,care ma puteti ajuta pls?……ramii si caracasa au ramas aceleasi…monitorul este benq de 23 full hd pe led,,,placa de baza o am pe socket 1155,,,ramii ddr3 placa video hd 5770…..care stiti sau aveti idee lasati-mi un idi ,,pls

 514. ionut on iunie 9th, 2013 10:11 pm

  sau daca sting monitorul si il las stins o perioada cu unitatea aprinsa,,cand aprin monitorul se vede bine,,problema imi face doar cand umblu pe el,,,ba se accentueaza,,ba scade..care ma puteti ajuta…am avut si alte monitoare si la fel

 515. ionut on iunie 11th, 2013 10:56 pm

  cineva mi-a spus sa pun un magnet in spatele unitatii ca ar fi unitatea magnetizata..e bine sa fac asta?

 516. ADI on iunie 28th, 2013 7:26 am

  Ceau colegi.
  Am schimbat sursa la PC si cand pun si mufa cu 4 fire pe placa de baza nu imi mai porneste , doar da sa porneasca si apoi se blocheaza. Daca o sting si scot mufa , lasand-o doar pe cea cu 10 fire imi porneste totul mai putin memoria ca sa imi functioneze PC. Din ce cauza imi face scurt si nu imi accepta mufa cu 4 fire?

 517. mihuta83 on iulie 5th, 2013 7:24 pm

  buna seara, am si eu o dilema: un prieten mi-a formatat comp si acum nu reusesc sa ascult nimic la el, adica functioneaza totul dar nu scoate nici un sunet. boxele sunt aceleasi, sunt conectate nu au cd ar tb sa le recunoasca in automat, nu?volum are.e posibil sa fie o alta setare din bios care anuleaza toare sunetele? va multumesc

 518. Unwearied on iulie 15th, 2013 12:38 pm

  Sal!
  Am si eu o problema cu un monitor LCD Hanss G …
  in urma cu ceva timp mi s-a ars o lampa, mai exact cea de sus. nu l-am dus la reparat pe moment deoarece aveam altul…
  Acum cand l-am dus la reparat am vazut ca monitorul are niste culori ciudate…ma ustur ochii de mor daca ma uit 5 minute la el( precizez ca nu e din luminozitate sau contrast. Vreau sa aflu de la ce poate fi si daca se poate remedia problema.
  Multumesc!!!

 519. narcys on iulie 18th, 2013 4:34 pm

  am un cd-player auto ars nush cum sa ars dar cred ca din cauza ca au facut scurt intre ele firele de masa si minus a iesit fum din el si de cate ori il conectez la curent iese fum din ele se mai poate repara? dak da ce ar trebui schimbat sau…?

 520. Iulian on iulie 24th, 2013 9:04 pm

  Salut. In iarna mi s-a ars placa de baza si am dus-o la reparat ,pe care mi-a inlocuit-o dar acum cateva zile nu mai merge placa de baza noua. Am la ea garantie si as vrea sa stiu daca ma duc la reprezentanta mi-o poate repara sau o schimba sau trebuie sa scot bani din buzunar sa cumpar una noua???

 521. costi on iulie 31st, 2013 3:11 pm

  salutare.de ceva timp nu mi se mai aude sunetul decat pe o parte,dak dau balance pe l se aude,dak schimb pe r se aude f incet si gajait.am desfacut unitatea sa o sterg putin de praf,tin sa specific ca am folosit o pensula mica si f soft,si am observat caventilatorul de pe placa video nu merge.e posibil sa se fi dus placa de sunet din cauza asta,sau ma puteti lamuri putin.multumesc

 522. Michelle on august 4th, 2013 12:22 am

  Codrut, hdd ul unui prieten din 320 gb vedea doar 40 gb la instalarea windows-ului. Stiu ca ai sa imi spui ca am spatiu nealocat si bla bla dar tu nu stii ca esti prost ca trebuia remaping hdd cu hiren boot

 523. stralis on august 5th, 2013 11:26 pm

  Salutare!!!Am si eu o problema cu un HP Probook 4515s.Un coleg s-a impiedicat de cablul de alimentare si mi-a aruncat laptop-ul vreo 2 m pe jos.Dupa ce am bagat cablul inapoi,ventilatorul porneste,ledurile de la tastatura se aprind,Caps Lock palpaie de 3 ori,display-ul ramane negru,si se aude un tacanit(probabil de la HDD).Am pus laptopul pe un alt monitor care din pacate tot negru ramane.Pt toti care au idee ce se intampla,va multumesc!!

 524. spanoche on septembrie 12th, 2013 6:49 pm

  salut.am un laptop toshiba a300 si nu imi merge coolerul si am o nelămurire cum pot verifica daca e functiunal?ma puteți ajuta?nu aș vrea să îi cumpar cooler degeaba si nici bani nu am de dus cu el la service…

 525. criss79 on septembrie 22nd, 2013 9:05 am

  am bagat din greseala,in graba ramul in slot precizez ca nu aintrat in intrtegime ,de obicei sunt foarte meticulos dar s-a intamplat si am incercat sa-l aprind si nu merge ,pleaca coolerul de la procesor ,fanul dar nu mai apare nimic si miroase a ars,ce sa fie ?

 526. criss79 on septembrie 22nd, 2013 9:07 am

  va rog sa ma ajutati,astept raspuns

 527. claudiu on septembrie 24th, 2013 2:32 pm

  @criss79, placa de baza e arsa.

 528. Costica on septembrie 26th, 2013 4:04 pm

  Are cineva idee daca prin apropiere de Valcea face cineva reballing?

 529. sergiu on septembrie 28th, 2013 1:17 pm

  Hmmm salut baieti, am si eu o problema cu u desktop mai vechi. Mai exact cred cu placa de baza pk5 wi-fi premium, cand il scot din priza, cablu de alimentare ceva maikult timp, dupa ce ol deschid, porneste dar nu ajunge imaginea pe monitor, ccoolerele se invart din tare ajunge sa se invarta parca ar ceva, pana spre foarte incet, va rog sa imi spuneti daca v-ati mai confruntat cu aceasta problema sau daca cunoasteti despre ea, mulțumesc frumos

 530. sergiu on septembrie 28th, 2013 1:20 pm

  Sper sa nu fiu prea nesimtit, la un huawei crt televizor , daca nu mai primeste curent, care ar fi buba? Am citit undeva ca s-ar putea sa fie porii de pe cablurile din el….?? Stiti cumva?

 531. necunoscut on septembrie 29th, 2013 3:52 pm

  Salut azi am schimbat calculatorul intamplator la 150-155 de vati si nu se mai aprinde deoarece in cutia lui adica ventilatia principala a facut o flama si o pocnitura ca de petarda se mai poate repara??? va rog contactati-ma la off.on60 idul meu de mess

 532. claudiu on septembrie 29th, 2013 5:21 pm

  @necunoscut, Se poate repara, dar nu se mai merita sa o repari doarece daca o pui la loc e posibil ca sursa aia sa nu reziste prea mult si in cel mai rau caz poate sa se arda si alte componente. Cel mai bine o inlocuiesti sursa.

 533. florin on octombrie 2nd, 2013 10:22 am

  Salut.

  Am op roblema cu sursa. Calculatorul nu mai porneste, insa ventilatorul susei se invarte, un led verde de pe placa de baza se aprinde si se aude un tacanit continuu in sursa. Se mai poate repara?

  multumesc

 534. MARIUS on octombrie 15th, 2013 9:59 am

  salut am un laptop si mi sa ars displayu as dori sa il conectez la un monitor de pc (exista vreo comanda prin care pot activa monitoru din taste ?)mersi mult

 535. admin on octombrie 15th, 2013 6:07 pm

  @Marius. Foloseste tasta Fn (de la functie) + tasta care are desenat un monitor pe dansa. De regula, e una din tastele functii: F1-F12. In cazul laptopul meu e F5. La alt model e foarte posibil sa fie F4 sau F10 etc. Important e sa nu uiti ca aceasta functie suplimentara se obtine doar apasand concomitent si tasta Fn.

 536. MARIUS on octombrie 17th, 2013 11:35 pm

  mersi admin sall

 537. Razvan 1983 on octombrie 23rd, 2013 10:29 am

  Salut, acum o luna mi s-a stricat placa de baza, adica nu mai pornea de loc pc-ul. Am luat in calcul si sursa care e mai veche dar buna, insa am incercat atunci cu o sursa noua si tot nu pornea. Am dus placa la garantie si mi-a schimbat-o cu una noua. Totul ok, pana cand intr-o saptamana de cand o am mi s-a restartat pc-ul de doua ori iar de ieri am o alta problema ciudata. Si anume, nu mai porneste pc-ul decat daca scot in prealabil cablul de alimentare din unitate, il reintroduc si apoi porneste. Care e buba, sa fie sursa? Mersi

 538. marian on octombrie 26th, 2013 11:57 am

  am si eu o antrebare

 539. marian on octombrie 26th, 2013 12:00 pm

  am si eu o antrebare am unitate pentium4 si nu se mai aude,cu toate ca la sistem se aude

 540. marian on octombrie 26th, 2013 12:02 pm

  sant ancepator habar nam sa scriu un mesaj,asta e primu,va rog ajutatima

 541. ionut on octombrie 28th, 2013 9:11 pm

  am si eu nevoie mare de un ajutor,,o problema cu car ma infrunt de multa vreme si nu-i dau de cap….contrastul monitorului meu cateodata devine mai aprins si se vede mai clar,,,iar cateodata se vede mai sters putin si albul mai inchis,,,am un monitor benq pe led de 23 full hd v2320h,,,,,precizez ca e al 5-lea monitor si cu celelalte facea la fel,,,placa video este a 4 pe care o am e un aty hd 6750…am schimbat si firele de la semnal,,aqm am fir hdmi de calitate buna,,degeaba…am schimbat si sursa,,e a 3-ea…pana si placa de baza e alta cu tot cu procesor,,,degeaba,,,poate fi vb de zona unde am calc sa fie un camp magnetic???….am observat ca claritatea si contrastul aprins isi revine dupa ce ma uit la niste poze sau la un film….pls care ma puteti ajuta cu o parere
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/10/hhh.jpg[/img]
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/10/DSC01350k.jpg[/img]

 542. ionut on octombrie 28th, 2013 9:17 pm

  are prin setarile la placa video vreo optiune gen care face sa schimbe contrastul si claritatea in functie de ce fac pe calc??,,,si eu nu-mi dau seama?

 543. ionut on octombrie 28th, 2013 11:20 pm

  precizez ca am windows 7,,are prin setarile lui vreo optiune de schimbare automata a claritatii??

 544. florin on noiembrie 6th, 2013 1:58 pm

  Buna ziua ,

  Am cumparat un calculator nou inclusiv monitor . Nu stiu de ce dar mi se stinge 4-5 secunde monitorul si apoi se reaprinde . Face asta uneori chiar de la deschidere cand nu putem vorbi de temperatura ridicata . Am crezut ca e de la monitor . Am sunat in service si mi-au adus altul nou identic dar problema nu a disparut . Ma poate ajuta cineva ?

 545. victor on noiembrie 10th, 2013 12:16 pm

  salut,problema la mine e ca nu se mai aprinde pc-ul dupa ce am probat o placuta ram,se aprind doar ledurile de la cd-rom si ventilatorul se aude functionand..cred.ma puteti ajuta cu ceva va rog…….ce credeti voi ?

 546. catalin on noiembrie 12th, 2013 12:06 am

  Buna ziua
  Am reusit sa scurtcircuitez un port usb al calculatorului. Cand il pornesc nu se mai aprinde monitorul, nu se mai aude beep-ul de pornire al windowsului si nu imi mai functioneaza tastatura, mouse-ul si tot ce tine de usb-uri. Rog frumos o parere. Multumesc anticipat

 547. AdrianTripsa on noiembrie 12th, 2013 4:42 pm

  Salut,am un Geforce 8800 GTS 512.Problema este in felul urmator ieri stateam pe facebook cand a inceput ecranul sa imi dea multe anomalii grafice si dupa aceea un blue screen.Am dat mia multe restarturi,acelasi rezultat.Am incercat bios default settings.Acelasi rezultat.Dar idea sta in felul urmator,am intrat in safe mod sa scot driverul de la placa video.Ciudat cand nu era driverul bagat placa rula fara probleme si nici macar o anomalie.Ce as putea sa fac?Chit ca vine black friday nu vreau sa imi inlocuiesc placa video deoarece ma servit bine mult timp si sper ca o sa face iara.Sper doar sa nu fie ceva din interiorul ei.Si un driver mai vechi oare are rezolva problema?

 548. Vadim on noiembrie 18th, 2013 12:18 pm

  Buna am si eu o problema mai deosebita la PC-ul meu si va rog frumos sa ma ajutati.Am instalat Windowsul la PC si functiona dar cu niste erori de la driverul NVIDIA da cred ca asta nu inporta.L-am desfacut sal curat de praf si apoi l-am montat mentionez ca i-am scos numai memoriile RAM si procesoru.Dupa curatare lam pornit si am avut parte de o surpriza nedorita.PC-ul porneste pana la imaginea cu instructiuni adica imaginea unde scrie Gigabyte adica marca placii de baza, si se opreste acolo fara sa se miste mai departe nu pot intra in BIOS nu pot face nici o actiune.Mouselu tastatura primesc semnat parca totul decurge corect dar acolo se opreste si nustiu ce are.Va rog urgent ajutor.Mentionez ca iam facut si reset la bios.

 549. andrei on decembrie 5th, 2013 9:26 pm

  am o placa de baza cu socket am2 si nu mai am plasticul acela de prindere la ea …. nu stiti daca plasticul ala poate fi inlocuit ?

 550. ionut on decembrie 16th, 2013 10:40 am

  cine ma poate ajuta si pe mn va rog…prin cablu hdmi nu se vede pe ecran complet la unele jocuri..chiar daca am setat rez full hd cat are monitorul,,daca bag dvi se vede complet
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/12/20131216_102332.jpg[/img]

 551. marius on decembrie 24th, 2013 9:29 pm

  am si eu o problema cu pc,am procesor de 2,8ghz,ram de un gb ,placa video de 256mb,si imi merge pc ft ft greu iam sters registri la- defragmentat tot si merge gre\ ce pot face?

 552. raul on ianuarie 9th, 2014 9:51 pm

  buna am si eu o problema cu monitorul il aprind iar dupa ceva timp 20-30 de minute incepe sa se faca ecranul negru timp de 1 secunda dupa care isi revin si continua sa faca asa la intervale de tim[, dar ledul de la monitor arata ca e aprins ce ar putea aveam ? multumesc anticipat

 553. sheicul on ianuarie 17th, 2014 6:26 am

  Salut am o placa de baza dual chanel, asrock N68S-UCC si procesor single core AMD din 2009 pe socket AM2,calculatoru pornește bine dar după ce intra in widows,(Win7)in primele 10-15 min orice atinge săgeata de la mouse se deschide de zeci de ori,am înlocuit si șoarecele, am reinstalat widows-ul ,am scimbat HDD am schimbat si procesorul cu un amd din 2005 tot pe socket AM2 dar cea mai mare problema este ca acum face si procesorul din 2005 la fel după ce la-m remontat la loc si pana sa probez procesorul nu a fact niciodată așa. Menționez ca acum când intru in bios la ambele calculatoare , bara de select se mișca neregulat .Va rog daca am puteți ajuta cu un mail la shecul_cristian@yahoo.com

 554. ionut kys on ianuarie 19th, 2014 7:37 pm

  daca pui bateria la bios invers ce se poate arde va rog frumos care stiti spunetim si miesau daca se arde ceva

 555. sheicul on ianuarie 23rd, 2014 5:51 am

  Am uitat sa specific ca la procesorul din 2009 am făcut overclock din bios ,asta sa fie problema?daca încerc sa schimb procesorul va merge sau trebuie sa shimb si placa de baza? Mulțumesc

 556. adrian78 on ianuarie 28th, 2014 9:07 pm

  S-a ars procesorul. S-a ars si placa, sau placa poate fi recuperata?
  Se observa urmele decesului in coltul din stanga sus al procesorului. As cumpara alt procesor daca as putea fi sigur ca placa e ok.
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2014/01/IMG_0765.JPG[/img]
  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2014/01/IMG_0766.JPG[/img]

 557. adrian78 on ianuarie 28th, 2014 9:14 pm

  HDD WD250Gb (Disk Drive WDC WD2500AAJB-00J3A0 (232 GB, IDE)) a facut scurt la montarea alimentarii. Se poate inlocui placa elctronica sau sa-mi iau gandul. Nu am de recuperat date.

 558. mariutza on ianuarie 29th, 2014 3:57 pm

  Salut. Am un acer aspire 8943g .Cu următoarele specificații:
  intel core i5 450m de 2.4ghz
  ati radeon hd 5360
  8gb ram ddr3
  500gb hdd
  Tin sa mentionez ca era foarte fierbinte atunci cand sa ars
  Imi poti specifica cateva probleme pe care le-ar putea avea? Multumesc anticipat.

 559. mariutza on ianuarie 29th, 2014 4:09 pm

  Pardon! placa video este ati radeon5650 hd . si incarcatorul nu este al lui

 560. claudiu on ianuarie 30th, 2014 1:06 pm

  @mariutza, E posibil sa fie din cauza prafului care s-a adunat in interiorul laptop si de aceea era fierbinte.
  Daca s-a ars si nu mai functioneaza deloc, placa de baza este defecta si singura care ar rezolva e sa o inlocuiesti placa de baza dar asta inseamna ca cumperi cat un laptop nou.

 561. ANDREI on februarie 3rd, 2014 11:33 am

  salut am o problema cu o placa de baza p5q se2.,dupa mai multe investigatii am constatat ca blocul de rami (sloturile) nu mai finctioneaza corect,adica….se deschide calculatorul citeste ramii,dar atunci cand buteaza windows-ul se blocheaza si imi apare ecranul albastru.am testat cu alti rami,alt hard ,alt procesor,alta sursa,,,,dAR acceiasi problema.am incercat sa pun iarasi windows-ul dar tot nu merge.
  M-am uitat pe placa dar nu am nici un condesator umflat.si nici scurt circuit nu este,placa este intacta..
  CE POT FACE????
  MULTUMESC ANTICIPAT

 562. ionel on februarie 7th, 2014 12:12 pm

  niujnfikjhijnijn ungth

 563. Manuel on februarie 16th, 2014 2:59 pm

  Salutare’ am si eu un monitor lcd lg flatron w2246, atunci cand il deschid tiuie arata imaginea pentru o secunda dupa care ecranul se face negru, nu intra in stand-bay. Se poate repara? Daca da cam cat m-ar cost? Multumesc.

 564. nikola_2010 on martie 27th, 2014 8:28 pm

  salut.am si eu o problema.am un acer aspire 5935G,procesor intel core 2 duo T6400 de 2 gb,placa video dedicata nvidia grforce GT 130M de 1gb,4 gb memorie interna.toate bune si frumoase pana in momentul in care un fulger nu si-a gasit alta traiectorie decat sa dea in laptopul meu.la inceput nu am avut probleme.dupa cateva saptamani am observat ca laptopul nu imi mai vede placa de retea si placa video dedicata.vede doar placa video de 64mb,cea incorporata.internet pot avea doar de pe stick sau prin blutooth.am desfacut laptopul si am observat ca ar avea o problema grava pe placa de baza si anume un fel de circuit integrat prajit mai mult decat ar fi normal.poate gresesc dar cred ca acest integrat e problema.si acum urmeaza partea cea mai interesanta:e imposibil de inlocuit acest integrat.ok…nu e asta o problema.problema este ca nu am gasit decat in china placa de baza pentru acest laptop.nu prea as vrea sa il pensionez inainte de termen pentru ca am fost foarte multumit de el si inca as mai fi daca as rezolva problema.este cu mult peste laptopurile de acum,poate doar procesorul e putin mai slabut dar se poate inlocui.poate stie cineva unde as putea sa gasesc aceasta placa de baza sau daca cea pe care o am se mai poate repara

 565. alexutz on aprilie 21st, 2014 4:17 pm

  Salut
  Am un laptop si cand lam pornit nu afisa nimic decat scotea 2 bipuri si atat
  Cred ca e de la placa video……… se mai poate face ceva??
  Multumesc

 566. Cristina on iunie 10th, 2014 12:12 pm

  Buna. recent mi s-a ars procesorul telefonului(samsung galaxy s plus) , si am incercat sa il bag la incarcat si se incalzeste, exact ca inainte sa se fi ars, este vreo posibilitate sa mearga?

 567. danyyy73 on iunie 11th, 2014 11:55 am

  stie cineva cu ce as putea inlocui piesa arsa de pe placa video de la plasma LG , multumesc

 568. Catalin on iunie 11th, 2014 7:28 pm

  Salut am si eu o problema .. am o placa video ATI Radeon 9600 de128 … e mica placa .. si cand ma jok apar punctulete pe ecran .. si raman asa… nu mai dispar … de fiecare data cand aprind .. pc-ul …. Imi puteti da Sfaturi?

  P.S Am schimbat si monitoru si tot asa face 🙁

  http://postimg.org/image/60n6j99db/

 569. Buburicu on iunie 12th, 2014 3:48 pm

  @Catalin, Dupa cum se vede in poza… Este placa video. Eu de exemplu, am avut o placa video Nvidia 9800 GT care este aproape indentica cu poza asta numai ca pana in ultima zii a dat ecran albastre si repornire si asa a ramas de cate ori o porneam PC-ul. L-am instalat windows si driver nou de la Nvidia tot acelasi problema ! Nu am reusit, asa ca pana la urma l-am schimbat-o cu alta placa video noua.
  Asadar, mai poti incerca sa instalezi alta windows sa vezi daca nu mai apare punctele alea, cat despre driverul nou pentru placa video ATI Radeon 9600 nu exista. Iti ramane sa o schimbi placa video.

 570. mihaela on iunie 19th, 2014 8:27 pm

  salut! am o mica problema cu calculatorul I5 8 gb ram,placa video NVIDIA GeForce GTS 250. cand lucrez in pinnacle imi apar purici pe ecran, iar cand deschid poze imi apare o linie subtire ca si cum ar intampina ceva dificultati in deschidere. De asemenea, mi se mai taie sunetul…ma trezesc ca nu merge, dau restart si uneori isi revine dupa alteori trebuie sa incerc mai mult. Stii cumva ce ar putea fi? Merci mult!!!

 571. Buburicu on iunie 20th, 2014 1:18 pm

  @mihaela, Incearca sa instalezi Windows.

 572. mihaela on iunie 23rd, 2014 1:53 pm

  l-am instalat acum o luna…insa problemele par sa fie de natura tehnica, ma gandeam daca ar putea fi placa de sunet si placa video?

 573. pascal on iunie 27th, 2014 6:40 pm

  Salut , am o problema can conectez mufa cu 4 capete care alimenteaza procesoru can o pun numi porneste iar cand o scot porneste fara probleme http://wiki.robotz.com/images/6/6f/PowerSupplyVoltageDataforPersonalComputers02.png
  sursa functioneaza fara probleme

  3-yellow/black nu din mufa sursei insa cea din placa de baza are reziduri negre ca si cum sar fii ars , curios sunt insa daca se poate schimba

  Multumesc

 574. pascal on iunie 27th, 2014 6:40 pm

  Salut , am o problema can conectez mufa cu 4 capete care alimenteaza procesoru can o pun numi porneste iar cand o scot porneste fara probleme http://wiki.robotz.com/images/6/6f/PowerSupplyVoltageDataforPersonalComputers02.png
  sursa functioneaza fara probleme

  3-yellow/black nu din mufa sursei insa cea din placa de baza are reziduri negre ca si cum sar fii ars , curios sunt insa daca se poate schimba
  Multumesc

 575. DAN on iulie 1st, 2014 12:41 am

  salut am un 9400 gt de 512 si cum instalez driverul imi da bluescreen oare o parere?

 576. andra on iulie 1st, 2014 12:50 am

  cand dau drumul la calculator se tot reseteaza … si dupa nu stiu cate ori se reseteaza , imi intra …. si nu pot sa ma joc nici un joc , in rest merge bine … ce trebuie sa fac sa mearga normal ?

 577. Cristina on iulie 13th, 2014 11:03 am

  Buna. am cumparat un incarcator nou si acum nu-mi mai merge laptopul din cauza incarcatorului. Nu se aprinde,arata ca nu are bateria incarcata(defapt are bateria incarcata) si butonul de la pornire/oprire este pornit,dar laptopul nu functioneaza. Credeti ca s-a ars ceva la el?

 578. Sebi on decembrie 5th, 2014 7:11 am

  De Black Friday mi-am luat un laptop LENOVO G50-45-A8-2GHZ,500GB,4GB,VIDEO INTEGRAT 2 GB.
  Aseara l-am deschis,am jucat un joculet pe facebook,nu l-am inchis,l-am lasat pe sleep mode.Dimineata cand m-am trezit,am dat sa-l „trezesc” si nimic,aparea doar sigla marcii.Am inchis si apoi redeschis si la fel,doar sigla marcii pe ecran.I-am mai dat o data restart si in plus fata de primul restart a inceput sa tiuie si l-am inchis.

  O fi de la windows sau ceva tehnic?

 579. Popescu on decembrie 12th, 2014 7:30 pm

  AM UN LAPTOP DE 1 AN.ÎN VARA ACEASTA MI-A APĂRUT O PROBLEMĂ LA TASTATURĂ.LITERA T SE SCRIE TB ȘI LITERA B SE SCRIE TB;LITERA Y SE SCRIE YN ȘI LITERA N SE SCRIE YN . TASTATURA PENTRU SPAȚIU ȘTERGE O LITERRA. DE CE ?ZILELE TRECUTE AM ÎNCHIS LAPTOP-UL ȘI APOI L-AM DESCHIS DAR EL DOAR A ÎNCERCAT SĂ SE DESCHIDĂ.L-AM LĂSAT APROX.15 MIN.ȘI APOI S-A DESCHIS.DE CE ?

 580. mitut on decembrie 23rd, 2014 4:44 pm

  salut.am un home cinema mai vechi „samsung ht-q9.as vrea sal conectez la un tv lg42la620s.daca se poate cum sa fac acest lucru.

 581. mitut on decembrie 24th, 2014 2:08 pm

  salut. stie cineva sa-mi raspunda la aceasta intrebare??

 582. Rares on februarie 8th, 2015 1:47 pm

  Salut!
  Ieri mi s-a desprins o clapeta de la pc. Am incercat sa o scot cu o pila.Când am incercat sa o scot nu stiu ce am apăsat sau ce am rupt deoarece mi-a s-a inchis si nici acum nu se deschide… Vreau sa precizez ca marca este toshiba(laptop) si este vechi de cam 8 ani…
  Am aflat acum o saptamâna ca placa de baza era bulita.. si apărea acel blu screen sau bad pol..
  Cine poate sa-mi raspundă îi sunt recunoscator deoarece as vrea sa stiu ce are…
  Multumesc anticipat!

 583. adrian on februarie 17th, 2015 4:31 pm

  Am doua PC’uri!Ieri am instalat windoulsul ambelor,insa unul dintre dvd-rw nu a mai mers.Am deconectat firele,sa’l pot verifica la celalalt pc,insa nu mai intra curent in el.Mai tarziu L’am folosit si pe celalalt pentru a instala windowsul!A fost totul ok,pana cand nu a mai mers nici acesta!Idem ,nu mai intra curent in ele!Poate fi din cauza mufei din spate!?Sau s’a ars?

 584. Adi Munteanu on februarie 19th, 2015 6:13 pm

  Am si o intrebare, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns va rog.
  Acum cateva saptamani lucram la un proiect de al meu ce implica o placa de baza de la un acer aspire E531 (model placa: Q5WVH LA-7912P Rev: 1.0).
  Ceea ce incecam sa fac era sa prelungesc cablul LVDS deoarece urma ca placa de baza cu display sa foloseasca altui scop decat cel de a le pune inapoi in carcasa.
  Oricum, dupa prima incercare a functionat perfect, obtinusem un cablu LVDS de aproximativ 40 de cm, dar apoi m-am gandit ca totusi ar trebui sa folosesc o banda flexibila din moment ce voiam ca display-ul sa culiseze, asa ca am desfacut o imprimanta cu scanner care nu mai functiona si am scos din scanner doua mufe si o banda flexibila de cam 40-50 de cm si am refacut pas cu pas lipiturile exact cum trebuia.
  Dupa ce l-am pus in functiune probabil s-a produs un efect capacitiv sau nu stiu exact ce s-a intamplat si nu a mai pornit, mai exact cand apasam pe butonul de start, pornea HDD-ul, coolerul, se aprindeau led-urile care indica activitatea sistemelor dar nu avea nici-un fel de imagine, display-ul era inchis, si dupa cateva secunde de la pornire (aproximativ 4-5) se inchidea.
  L-am dus la un service unde mi-a facut o diagnoza, a gasit nu stiu ce scurt circuit pe partea de alimentare si incarcare a bateriei, l-au rezolvat si mi-au spus ca mai e o problema la chip-ul de bios (ENE KB9012QF), dar ca ei nu il au si ca sa dea comanda dureaza vreo luna doua ca vine din China.
  Acum prima intrebare, s-a mai intalnit cineva cu problema mentionata mai sus, pot avea incredere in ce-mi spun aia de la service sau incearca sa-mi ia cat mai multi bani pe chestia asta?
  Si a doua intrebare, daca chip-ul de bios e cauza simptomelor, am vreo sansa sa gasesc un inlocuitor mai uzual, unul pe care eventual sa il pot cumpara de la noi din tara?

 585. ovidiu on martie 12th, 2015 11:02 pm

  Buna ziua, am o problema, nu îmi mai găsește hdd-ul pc-ul meu, si am văzut ca este arsa mufa aceea cu 4pini cred si un pin, sunt negre, de la ce s-a putut întâmpla asta si daca se mai pot recupera date de pe el? Precizez ca toate celelalte componente sunt intacte. Va mulțumesc.

 586. alex on iunie 29th, 2015 11:19 pm

  Salut!am si eu o problema!am bagat castile la laptop intr.un alt orificiu si s.a stins!nu se mai aprinde deloc!ce ar putea sa aiba?

 587. Anonim on iulie 3rd, 2015 1:47 pm

  Buna, am si eu un Vodafone 875 si, chestia unde bag incarcatorul numai face contact cum trebuie . Uite, de exemplu,

 588. Incarcator Laptop on iulie 21st, 2015 1:49 pm

  Multumim pentru articolul detaliat!
  PS: multa lume cu multe probleme pe aici :))

 589. TETE on noiembrie 11th, 2015 2:59 pm

  EU AM UN PC H.P.-COMPAQ AMD-VISION-PRO ADICA PENTRU CINE NU STIE (HEWLETT-PACKARD). L-AM CUMPARAT LA MANA A DOUA ARE PLACA DE BAZA HP SHOCKET 2300M CU PROCESOR-INTEL 3200 DUAL-CORE MEMORIE RAM-4-GB, VIDEO INTEGRAT PLACA VIDEO INTEGRATA PATRU SLOTURI MEMORIE LAN INTEGRAT SI GRAFICA INTEGRATA DE 1024X1780 PIXELI SI DOUA HDD-URI UNU DE 250-GB DE 7200-RPM-(ROTATII PE MINUT) SI AL DOILEA DE 1-TB-(1000-GIGA SEAGAT-BARRACUDA SI IMI MERGE PERFECT PC-UL SI AM SI MONITOR ACER 19,5”-INCH LED WIDE NEGRU.SI SA NU UIT: PLACA MEA DE BAZA H.P. DIN PC ARE SI PLACA VIDEO DEDICATA UN- ASUS OdB COOLING 1-GB-DDR-3 DX-11 GRAPHICS RADEON-HDMI HD-5450 3D. AM SI UN LAPTOP ACER Z-5732 ASPIRE-SERIES. AM FOST O SINGURA DATA LA SERVICE CU LAPTOPUL MEU NU AVEA DEFECT DECAT UNITATEA OPTICA-DVD-RW SI AM INLOCUIT-O.AM IN LAPTOP MEMORIE RAM 3-GB SI UN HDD-TOSHIBA DE 7200-RPM 640-GIGA, SI IL AM DIN 2010 SAMBATA 14-AUGUST!

 590. Houdiny on noiembrie 17th, 2015 7:59 pm

  Salut, o chestie ciudata am patit si eu cu un calculator si nu stiu sigur despre ce piesa este vorba,desi banuiesc ca ar fi placa de baza. initial nu functiona audio la acest pc, apoi dupa cateva restarturi am constatat ca la pornire nu imi dadea nici semnal video (are placa video integrata) si trebuia sa il opresc doar daca tineam apasat lung butonul de oprit, ok s-a oprit iar chestia ciudata e ca dupa ce l-am pornit din nou din buton, acum nu mai merge deloc nici butonul de reset nici cel de oprit doar daca scot cablul de alimentare al sursei (sursa nu are buton ON/OFF) se opreste, iar cand conectez cablul inapoi porneste direct fara sa actionez eu ceva si nici nu se aude beep-ul de boot nici semnal video ci doar porneste ventilatorul procesorului si sursa. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau o sugestie va multumesc anticipat.

 591. felix on septembrie 21st, 2016 10:15 am

  salut! am o problema cu televizorul TECHNIKLINE de ceva vreme nu se mai aprinde, desi sunetul se aude… ce trebuie de facut?

 592. Coman Andreea on octombrie 11th, 2016 2:59 pm

  Buna, am doua imprimante canon pixma ip 4300 ambele cu aceasi problema prima am cumparat-o de la cineva si cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca nu merge se aprinde si se stinge de 10 ori beculetul de restart eroare b200 ceva legat de voltaj , a doua cand am luat-o clipea becul galben de 5 ori cap de scriere defect l-am inlocuit cu capul de scriere de la prima imprimanta si deodata s-a oprit acuma face la fel ca cealalta.

 593. Mihăilescu Sorin on iunie 11th, 2018 7:53 pm

  Începeți panzaru

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.