Verificarea erorilor din Windows

noiembrie 12, 2008

Cititi si erorile de stocare.

Erorile de stocare

Sa verificam erorile

Cel mai la indemana utilitar de verificare al erorilor este cel inclus in Windows. Pentru a-l accesa procedam in urmatorul fel:

1. Selectam unitatea dorită, iar din meniul de context selectam Proprietăţi (Properties) (Meniul de context este accesabil printr-un clic dreapta pe iconiţa unităţii de stocare)

2. În cadrul dialogului Properties selectaţi pagina Instrumente (Tools)

3.Pornim utiltarul de verificare al erorilor printr-un clic pe butonul Verificare Acum (Check Now) din pagina Instrumente (Tools)

Instrumente Windows

Proprietati hard disk


Utilitarul de verficare a hard diskului

Verificare HDD

Reparare automată a erorilor de sistem

Fără această opţiune activată va trebui să confirmaţi dacă doriţi ca Windows să corecteze o anumită eroare identificată. Pentru utilizatorul obişnuit contează mai puţin ce tip de erori corectează Windows atât timp cât aceste erori sunt corectate. Este recomandat să verificaţi discurile cu această opţine activată.

Scanare şi recuperare sectoare defecte

Cu această opţiune activată Windows verifică erorile de sistem, căută eventualele sectoare defecte şi încercă să recupereze datele care mai pot fi cititite. Această operaţiune este mai complexă şi în consecinţă durează ceva mai mult. Repararea automată a erorilor este realizată automat şi nu mai trebuie să bifaţi prima opţiune.

Verificare automata

Verificarea erorilor nu se efectueza numai la comanda noasta ci si automat de catre sistemul de operare Windows atunci cand aceasta detecteaza erori in structura fisierelor. Aceasta procedura este initiata in faza de incarcare a sistmeului de operare pentru un control deplin asupra discului. Asadar nu e nevoie sa ne panicam daca ne trezim cu un ecran albastru in timp sistemul de opeare Windows incepe sa se incarce.

Windows Check disk

Comentarii

Avem 11 comentarii la articolul “Verificarea erorilor din Windows”

 1. sasutul on ianuarie 28th, 2010 3:53 pm

  Buna ziua!Poate ma lamureste si pe mine cineva de ce imi tot da o eroare referitor la….DLL…!Asta mi se intampla de fiacare data cand vreau sa instalez un joc pe imagine prin Daemon Tools.Adica nu imi intra automat autoran-ul,chiar daca am incercat sa montez manula imaginea tot nu merge jocul respectiv.Ce se intampla?Poate ma v-a lamuri cineva despre ce este vorba.Multumesc si astept un raspuns cat mai detailat.

 2. ietan mihai on februarie 25th, 2010 12:18 pm

  am sters din greseala un folder de tipul prefetch data,cu fisiere data files si acum programele merg mai greu si calculatorul lucreaza mai greu si pt inchidere si pt deschidere.ce pot sa fac? am instalat sistem de operare windows xp home edition. astept mesaj pe mail.

 3. catalin on noiembrie 3rd, 2010 11:12 am

  internet explorer cannot open the internet site

 4. Marin on iunie 1st, 2011 3:34 pm

  Va salut ,
  Am transferat niste date de pe un stick pe altul prin intermediul PC-ului: nu mai reusesc sa deschid noul stick : imi spune ca trebuie formatat ; daca-l formatez,pierd toate datele ; in p.c. nu a ramas nimic . Mai pot recupera datele ?
  Va rog sa ma ajutati,multumesc.

 5. Eu Eu on februarie 16th, 2012 4:09 pm

  nu nu le mai poti..

 6. bel on martie 18th, 2012 7:24 pm

  am un calc..cunparat recent secand, la pornire si tot tinpul apare o ferastra : Windows-No Disk in care scrie: Esception Procesing Mesage c0000013 Parameters75b6bf7c 4 75b6bf7c 75b6bf7c ce ma deranjaza este ca nu pot pune o camera web sa pot filma sau sa pun poze de pe telefon. nustiu ce sa fac? daca puteti sa ma ajutati, va multumesc anticipat.

 7. roxana on mai 4th, 2012 10:41 pm

  cand pornesc calculatorul imi apare ceva cu „save mode” „start windows normaly”. si o numaratoare inversa, problema e ca orice as alege calculatorul meu se reseateaza continuu si nu mai am acces la date din interiorul calculatorului cum ar fi programe, poze, muzica. as vrea sa stiu daca mai pot recupera acele date

 8. simionescu vitor on august 17th, 2012 11:09 pm

  cand vreau sa deschid un fisier-o unitate de stocare imi apare winapul. Cred ca sa umblat la setarile de la Folder option – asa sa fie-ce trbuie facut? CU MII DE MULTUMIRI.

 9. alexandru oly on martie 24th, 2013 12:43 am

  am o problema cu pc.ul care nui gasesc rezolvare, imi apare driver IRQL LESS EROR! Am verificat ramii cu o diagnosticare si nu au nimic de la ce poate fi? Folosesc win.8!

 10. admin on martie 26th, 2013 1:35 pm

  @Alexandru

  irql_not_less_or_equal poate avea multe cauze. Poate fi si de la BIOS in special in combinatie cu Windows 8. Incearca sa instalezi ultima versiune de BIOS.

  Poate fi si de la un antivirus, sau mai cu seama de la un driver.

 11. vali on septembrie 10th, 2013 8:56 pm

  MARINE BADA LE POTI RECUPERA CU UN SOFT! SOFTUL SE NUMESTE (RECUVA) SI-L POTI DESCARCA USOR DE PE NET. CU ACEST SOFT MARINE RECUPEREZI CAM 50% DIN DE AI PIEDUT DE PE UN HDD STICK SAU PE CE AI AVUT TU DATELE! SI NU DE MAI LUA MARINE DUPA ORBETI! SUCCEST!

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.