Puncte verzi pe ecran.

apr. 8

Cum scap de punctele verzi de pe ecran? Am un monitor tip LCD LG 1718s si imi apar puncte verzi pe ecran cand imi apar scurtaturile de pe destop.Nu mai stiu ce sa cred unii zic ca e ecranul altii ca e calculatorul de vina.

Raspunsuri.

Nu uitati sa dati un like, folosind butonul din coltul din dreapta-sus ↗

Avem 2 comentarii la articolul “Puncte verzi pe ecran.”

 1. admin on aprilie 8th, 2012 6:38 pm

  Ce fel de puncte verzi iti apar? Daca apar tot timpul in acelasi loc si sunt doar cateva, atunci vorbim de asa zisul fenomen al pixelilor morti – caz in care este o defectiune fizica a monitorului. (iremediabila)

  Daca punctele verzi apar aleatoriu atunci e de vina placa video, este posibil sa se supraincalzeasca (daca este echipata cu un ventilator verifica sa nu fie blocat de vreun cablu sau imbacsit cu scame si praf).

  De asemenea, este posibil ca chip-ul principal al placii video sa se fi dezlipit. In aceasta ultima ipoteza (a chipului dezlipit partial de placa) putem considera placa video defecta.

  Se poate repara, dar intr-o buna zi defectiunea va recidiva.

  Daca placa video este on board, punctele verzi pot fi cauzate de o defectiune sau niste setari incorecte a memoriei RAM(timinguri).

  Daca o placuta de memorie RAM este defecta probleme sunt mai mari decat niste puncte verzi, tot sistemul ar trebui sa fie instabil.

 2. Alex on iunie 26th, 2018 7:26 pm

  Am un laptop LENOVO, si de la o vreme ecranul a devenit verzui unde mai apar ici-colo dungi verticale rosiatice in functie de ce culori sunt in partea de jos a ecranului, si se vede prost , dupa ce am facut o mica zgaltaiala a laptopului in speranta de a forta harddiskul sa mearga mai repede cand aplicatiile foloseau 100% HDD constant.
  Exista o cale de a indrepta acel defect de culoare jenant si ca sa nu stau cu frica ca laptopul nu va mai avea imagine?
  Ce s-a defectat? Placa video sau display-ul sau cablul de alimentare monitor?

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.