Probleme cu placa de sunet

feb. 20

Buna!Am o problema, cu o seara inainte mi-a mers sunetul fara probleme, iar a doua zi cand am aprins pc-ul nu mi-a mai mers.Am instalat iar driver-ul,imi arata ca totul functioneaza normal,doar ca nu se aude nimic si nu da nici o eroare.Am bagat si alte boxe,dar degeaba.Sa fie arsa placa de sunet asa brusc?..Nu are nici un an de cand am cumparat calculatorul..multumesc

Raspunsuri.

Nu uitati sa dati un like, folosind butonul din coltul din dreapta-sus ↗

Avem 8 comentarii la articolul “Probleme cu placa de sunet”

 1. Andrei8810 on februarie 20th, 2012 12:05 pm

  Ce Windows folosesti? Daca folosesti Windows 7 vezi sa nu-ti fi intrat alta placa de sunet ca principala. Am patit eu asa. Intra in Control Panel – Sound – Manage audio devices si selecteaza care sa fie placa de sunet principala daca apar mai multe acolo.

 2. admin on februarie 20th, 2012 12:36 pm

  Placile de sunet nu se ard chiar asa usor, mai intai trebui epuizate toate pistele prin care problema se poate rezolva „software”. Daca nu si nu, atunci ai optiunea sa cumperi o placa de sunet care sa o montezi intr-o slot PCI (unul din sloturile albe de pe placa de baza).

  Andrei a punctat bine – verifica daca in Windows 7 daca iesirile analogice pt boxe sunt setate ca principale. Intr-un calculator modern apar mai multe iesi pentru sunet.

  1) Speakears – iesirile analogice clasice pentru boxe
  2) Digital audio SPDIF (iesirea digitala a placii de sunet) Vezi aici detalii despre SPDIF.
  3) HDMI output (la placile video mai noi, 2007+)
  4) Alte posibile surse (Headphones, pentru mufele frontale)

  Pt iesirile din spate ar trebui sa bifezi „Speakers”.

  [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2012/02/sunet.png[/img]

  In imaginea de mai sus e selectata iesirea digitala ca fiind principala si nu o sa scoata sunet pe mufele din spate.

  Daca folosesti Windows XP – in mod normal nu trebuie sa-ti bati capul intr-o prima faza cu selectia de mai sus. Uneori se intampla ca sistemul de operare sa accepte driverele care nu sunt bune Solutia? Reinstaleaza sistemul de operare, incearca mai multe variante de drivere.

 3. Cody on februarie 21st, 2012 4:13 pm

  Eu am ars mai multe placi de sunet pina acum si un ipod din cauza la unui sistem 2.1 „Eagle”, o chinezarie 100%. Problema nu era in calculator ci la boxele de proasta calitate care bagau curent pe firul prin care prelua sunetul din calculator. Am avut o placa de sunet Sound Blaster Live! care stia sa aboarba curentul ala dar am ars pe cea on board si pe una Genius din cauza la boxe. Mi-am dat seama ca boxele sunt de vina cand am dat sa le probez cu ipodul care mi-a murit si el. Ai grija la boxe!!

 4. Beatrice on august 18th, 2012 11:14 am

  Buna, si eu am crezut ca are ceva placa de sunet pentru ca nu mai aveam sunet nici in boxe , nici in casti. Am intrat in Control Panel si am refacut setarile. Sunetul meu era setat pe Bluetooth…Mersik pentru idee!

 5. Attyss on ianuarie 18th, 2013 8:22 pm

  Sallutare , am si eu nevoie de ajutor (va rog) , cred ca mi s-a ars placa de sunet si am bagat o placa de 5.1 3 D …. si am descarcat driverele si nu merge , oare dc ?

 6. mitut on decembrie 24th, 2014 10:04 am

  salut.stie cineva daca se poate conecta un home cinema samsung ht-q9 la un tv lg42la620s??

 7. prisaca petru sorin on februarie 23rd, 2015 12:28 pm

  Buna ziua la mine este,placa de sunet arsă si inainte o aveam buna,dar si intamplat acuma 5 ani in urma:’întrebarea mea este,urmatoare! Se poate repara?’

 8. Micula on octombrie 13th, 2020 11:59 am

  Am un laptop nou nout LENOVO cu WINDOWS 10.
  Si am probleme cu sunetul desi imi arata device-ul (Realtek High Definition Audio) imi spune ca functioneaza normal, dar nu aud nici un sunet si ma afecteaza la predatul online .
  Trebuie neaparat schimbata placa de sunet?
  Sau trebuie alt device de sunet?

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.