Erori de citire HDD a informatiilor downloadate cu continut peste 50MB

mai 28

Salut, am vazut un subiect apropiat problemei mele si am zis sa intreb in legatura cu problema mea, am un Hdd maxtor 160 gb ata100 de prin 2006, placa de baza pci express suporta ata133, si de cand ma stiu tot am unele erori de citire, cand instalez un joc cu fiesere mari imi da acea eroare cu [abort/retry/ignore] dar daca dau retry la un moment dat va merge, apoi cu fisiere din torrent, se downloadeaza si cele de cativa GB sunt incomplete, dau un force re-check si se opreste la 99% si apoi se downloadeaza si restul si fisierul se poate dezarhiva(banuiesc ca exact pe acelasi sector de pe hard se redownloadeaza de aceea ajung la concluzia: ca HDD nu are BAD-uri) Am testat cu diferite programe gen HD Tune, Everest, etc si nici unde nu'mi zice de Bad sector sau alta problema cu el, si ma gandesc, o fi oare de la magistrala, sau de la placa de retea integrata, surse am schimbat 2 si pe amadoua patesc asta. Iti mai dau detalii daca doresti, din prima zi imi face asa doar ca pe atunci nu ii dadeam atentie. Multumesc astept raspuns

Raspunsuri.

Nu uitati sa dati un like, folosind butonul din coltul din dreapta-sus ↗

Avem 2 comentarii la articolul “Erori de citire HDD a informatiilor downloadate cu continut peste 50MB”

  1. admin on iunie 20th, 2013 6:22 pm

    Mai intai, incearca sa elimini orice pista software. Asta inseamna, reinstalat Windows si update de BIOS la placa de baza, eventual chiar la hard disk. (la placa de baza de obicei sunt lansate in timp cateva revizii software a BIOS-ului, la hard disk-uri nu e chiar acceasi frecventa, dar sunt cazuri cand un update a rezolvat anumite incompatibilitati cu anumite placi de baza, chipset-uri)

    Daca reinstalezi, sterge toate partitiile si instaleaza acelasi sistem de fisiere peste tot.

    Daca e de la cablu, incearca sa folosesti unul de ala mai vechi de ATA 33, iti limiteaza transferul la 33MB/s, dar in practica am intalnit anumite hard-uri si unitati optice, aparent moarte care n-au functionat corect decat cu un asftel de cablu.

  2. octa2k on iunie 21st, 2013 4:20 pm

    Am reinstalat de zeci de ori windowsul pe parcursul aniilor, am incercat cu 2 cabluri, unu gri si unu galben, cred ca unu este ata100 si unul ata133 daca nu ma insel, pe ele nu scrie de care e, update la hard nu stiu cum sa fac, iar la bios nu am facut niciodata, e din 2006 ultimul update din cate stiu.

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.