Compatibilitate Placa video
iun. 7
Salut!Am o placa de baza Asus P5LD2-X/1333 si vreau sa imi schimb placa video(momentan am nVidia GeForce 8500gt de 512)ce imi recomandati si ce criterii trebuiesc urmate cand cumpar una?Va multumesc anticipat.Astept raspunsurile voastre
Publicat de: Alyk
Categorie: Intrebari-hardware
Subscrie
Raspunsuri.
Nu uitati sa dati un like, folosind butonul din coltul din dreapta-sus ↗
Avem 2 comentarii la articolul “Compatibilitate Placa video”
Nelamuriri? Intrebari?
Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.

Hard Disk-ul – Seiful datelor Hard disk-ul sau discul dur este principalul dispozitiv de stocare al unui calculator personal. Cea mai mare şi mai importantă parte a software-ului cu care lucrează un calculator zi de zi se află stocată pe hard disk. Sistemul de operare se află stocat pe hard... [Citeste] »

- Windows 98 – episodul partiția și formatarea
- Windows 98 – episodul cu instalarea
- Windows 98 – episodul cu prea multa memorie RAM
- Benchmark i7-3770 3.4Ghz vs Pentium II
- Windows 98 – episodul cu UEFI și CSM-ul
- Windows 98 – episodul cu SSD-ul
- Windows 98 – episodul cu placa video.
- Windows 98 în Full HD – episodul cu monitorul
- Windows 98 – episodul cu mouse-ul
- Windows 98 – episodul cu USB-urile
- Windows 98 – episodul cu procesorul și memoria de ultimă generație
- Windows 98 – episodul cu placa de sunet
- Windows 98 – episodul cu placa de rețea și Internetul




Personal Computer Memory Card International Association PCMCIA este o asociaţie internaţională ce a luat fiinţă în anul 1989 cu scopul de a implementa standarde pentru diverse dispozitive ce pot... [Citeste] »

Memoria cache este o zonă de memorie rapidă care echipează un dispozitiv electronic in scopul de a mări viteza de lucru a acestuia. In lipsa memoriei cache, viteza de procesare ar avea de suferit doarece... [Citeste] »

Una dintre cele mai mari descoperiri în domeniul tehnologilor de stocare este reprezentată de stocarea optică. La baza acestui tip de stocare stă fenomenul optic cunoscut sub numele de reflexia luminii.1... [Citeste] »

1. Disc sau discuri neflexibile din metal (platane) acoperite cu un strat de material magnetizabil. Aceste discuri sunt învârtite... [Citeste] »

Ansamblul de reguli după care fişierele sunt numite, stocate şi organizate formează un sistem de... [Citeste] »

Numele si ocupaţia vă rog…? Acolo unde există un fişier există şi o denumire formată din... [Citeste] »
In principiu, se potriveste cam orice placa.
Uite aici o traducere a la google cand vine vorba de standarde:
PCI Express 1.0A [edit]
În 2003, PCI-SIG a introdus PCIe 1.0a, cu o rată de pe benzi de date de 250 MB / s și o rată de transfer de 2,5 gigatransfers pe secundă (GT / s). Rata de transfer este exprimat în transferurile pe secundă în loc de biți pe secundă, deoarece numărul de transferuri include biți de deasupra, care nu oferă tranzitează suplimentară. [18]
PCIe 1.x utilizează un sistem de codificare 8B/10B care duce la un 20 la sută ((10-8) / 10), deasupra capului pe rata de biți prime. Acesta folosește o rată de ceas de 2,5 GHz, prin urmare, oferind un sistem eficient de 250 000 000 de bytes pe secundă (250 MB / s) rata maximă de date. [19]
PCI Express 1.1 [edit]
În 2005, PCI-SIG [20] a introdus PCIe 1.1. Această specificație actualizat include clarificări și mai multe îmbunătățiri, dar este pe deplin compatibil cu PCI Express 1.0A. S-au făcut modificări la rata de date.
PCI Express 2.0 [edit]
PCI-SIG a anunțat disponibilitatea de PCI Express de bază versiunea 2.0 la 15 ianuarie 2007. [21] standardul PCIe 2.0 dublează rata de transfer, comparativ cu PCIe 1.0 – 5 GT / s, iar debitul pe benzi se ridică la 250 MB / s la 500 MB / s.. Acest lucru înseamnă un 32-benzi conector PCIe (× 32) poate suporta transfer de până la 16 agregate GB / s..
PCIe 2.0 sloturi placa de baza sunt perfect compatibilă cu carduri PCIe v1.x. Carduri de PCIe 2.0 sunt, de asemenea, în general compatibile cu PCIe placi de baza 1.x, utilizează lățimea de bandă disponibilă a PCI Express 1.1. În general, cardurile grafice sau placi de baza concepute pentru v2.0 va lucra cu alte v1.1 fiind sau v1.0a.
M-am lamurit,multmesc frumos!