Uite fisierul, nu e fisierul…

septembrie 12, 2008

L-am marcat cu atributul ascuns (hidden) şi acum nu-l mai găsesc

Windows nu afişeză fişierele de sistem şi cele marcate cu atributul ascuns „hidden”. Dacă veţi marca un fişier cu atributul hidden aveţi şanse să nu-l mai vedeţi afişat nici dumnevoastră daca nu veţi şti cum să utilizaţi opţiunile de vizualizare pentru fişiere şi dosare ascunse din Windows.

Opţiuni de vizualizare – Windows XP

Selectaţi meniul > Tools/Instrumente afişat de către My Computer > selectaţi Folder options/Opţiuni Folder

În cadrul dialogul Folder Optiuns/Opţiuni Folder selectaţi secţiunea View/Vizualizare. Pentru fişierte şi   dosare ascunse aveţi la dispoziţie două opţiuni:

Do not show hidden files and folders/Nu se afişează fişierele şi folderele ascunse

Show hidden files and folders/Se afişează fişierele şi folderele ascunse

Folder options control panel windows xpDialogul Folder Options (Opţiuni folder) poate fi accesat şi din Control panel

Folder options, optiuni folder COntrol panel

Comentarii

Avem 9 comentarii la articolul “Uite fisierul, nu e fisierul…”

 1. di.modi on aprilie 1st, 2009 9:05 am

  Să vă trăiasca ideea ! De mult căutam un site de unde să mai pot afla câte ceva, că să tot întrebi e tare neplacut ! (şi sa te uiţi ca viţelul la poarta cu pricina, aşişderea). Mulţumesc că existaţi !:)

 2. mihai on august 13th, 2009 9:15 pm

  Am incercat si eu optiunea asta cu ascunderea fisierului, dar in momentul in care vreau sa vad fisierul ascuns, nu mi-l arata chiar daca bifez optiunea de vizualizarea fisierului. Am vazut insa ca optiunea de vizualizare nu ramane bifata.
  Dati-mi si mie o solutie, va rog.

 3. admin on august 19th, 2009 1:13 pm

  E posibil sa fie o problema interna a Windows-ului, sau o problema cauzata de un virus. Exista virusi care chiar au grija ca fisierele virusate sa fie marcare ca ascunse si sa nu mai poate fi afisate prin interfata standard a Windows-ului. Alta explcatie logica nu exista. Se va rezolva la o instalare/reparare a sistemului de operare.

  Pentru a vizualiza fisierele ascunse renuntati la Explorer si folositi alt manager de fisiere, Total Commander este foarte popular la noi, si e mult mai potrivit pentru lucrul cu fisierele:

  Total commander, un manager de fisiere foarte bun

  Pentru a vizualiza fisierele ascunde in Total Commander – din Meniul Configuration > Display > bifati Show hidden/system files.

 4. alex on septembrie 12th, 2009 3:51 pm

  fratilor,am si yo o nelamurire: am luat un joc de la un pr.pe dvd original( far cry 2 ) da cand il bag in unitete,este gol..( si dupa o traditionala metoda sa vezi daca are cv p el,cand il intorc invers e aproape plin) intrebarea este: „se pot ascunde fisierele de pe un dvd?? si daca da,cum faci sa le vezi?? ast raspuns pls….thx!

 5. guru on septembrie 12th, 2009 7:49 pm

  DVD-urile se bucura de un sistem de criptare a continutului, in special cele cu continut video. Aceastea folosesc diverse tehnologii precum Content Scramble System (CSS).

  Evident ca sunt tot felul de programe care pot sa treaca peste aceste masuri de protectie. Cuvinte cheie pe google „dvd decrypter” sau „DeCSS”.

 6. daniel on august 10th, 2011 8:43 pm

  Mai poti incerca sa activezi vizualizarea fisierelor ascunse si urmand acesti pasi:
  1. Apasa butonul Start -> Alege Run -> si apoi scrie in fereastra aparuta: regedit
  2. Te duci la HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
  3. Dacă există valoarea “CheckedValue”(dublu-click pe ea si daca are valoarea 0, sterge valoarea si pune 1) – se face asta pentru a arata fisierele ascunse
  4.Dacă există valoarea “CheckedValue” este de tip REG_SZ atunci şterge-o
  5. Creează o nouă valoare DWORD cu acelaşi nume, “CheckedValue”
  6. Dublu click pe ea şi seteaz-o pe 1 (0×00000001)

 7. cristina on februarie 9th, 2013 1:09 pm

  problema mea e ca atunci cand pun un microSD in cititorul de cad si incerc sa transfer pe card o melodie sau o poza imediat mi se inchide fereastra si se deschide de cateva ori, scot cititorul din usb, cardul din cititor di le pun la loc. Cand deschid din nou cardul imi apare USBC8⌡_â. pentru tot ce am avut pe card. Ce sa fac sa le recuperez? Am mai avut un cad cu care am patit la fel in acelasi cicitor de cadr. Sa fie oare de vina si cititorul?

 8. cristina on februarie 9th, 2013 1:11 pm

  scuze pentru greselile de scriere….cred ca sunt prea suparata si nervoasa 🙂

 9. erika on iulie 11th, 2013 9:53 pm

  salutare.am o problema cu aparatul foto….
  nu pot descarca pozele de pe el
  bag cardul in laptop sau il conectez cu cablul si pur si simplu nici nu mi le mai arata.dar stiu ca sunt ascunse undeva.

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.