Tastatura

Am avut pe calculator o tastatura pentru limba franceza si am montat una cu caractere germane si apasand pe butoane I,i reda literele ca si cand ar fi cea veche.

2 comentarii la “Tastatura”

  1. Cand apesi o tasta, calculatorul primeste un semnal. In principiu, e acelasi semnal indiferent de cum este „vopsita” tasta respectiva.

    Daca vrei ca sistemul de operare (Windows) sa tina cont de cum este inscriptionata tastatura, trebuie sa-i indici limba tastaturii. Altfel, el o sa interpreteze semnalele ca si cum ai avea o tastatura standard americana. Ori, o sa tina cont de ultima setare a tastaturii. (in cazul tau limba franceza)

    Ca sa rezolvi problema, pe bara de activitati (taskbar) acolo unde-ti este afisata ora ai cateva caractere: ENG, RO, DE, FR – in functie de cum este setata tastatura. Dublu clic pe acele caractere si selecteaza din lista limba dorita. Acolo o sa-ti apara doar limbile instalate. Ca sa adaugi o limba noua click pe „Language preferences” si selecteaza limba dorita.

  2. buna am o intrebare ,va rog sami spuneti cum pot sa fac scrisul mai mare k am apastat pe tastatura Strg si sa facut scrisul mic mic,cum pot sal fac sa fie scrisul mare cum era va rog sami raspundeti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *