SSD SATA3 in loc de HDD SATA

Salut!
in primul rand vreau sa multumesc creatorului/ creatorilor acestui site, pentru munca depusa… felicitari! Mai pe inteles nu cred ca se putea…
Problema mea: laptop Acer Extensa 5635Z … hard cu alerta S.M.A.R.T. si enervanta atentionare sa schimb urgent HDD-ul. Ma gandeam sa-i fac un upgrade cu un SSD insa cum nu-s expert in domeniu, va rog pe dumneavoastra sa-mi oferiti un sfat. Pot pune un SSD SATA 3 in locul HDD-ului SATA? Daca da, SSD-ul va functiona la capacitatea maxima sau va fi influentat de interfata SATA a comp. meu… va fi acest lucru vizibil sau se vor simti oricum performantele fata de HDD. m-ar interesa ceva de genul: http://www.basetrading.ro/categorie-53-solidstate-drive-ssd/produs-20361-ssd-samsung-seria-840-25-sata3-500gb-mlc Ar merge asa ceva la Acer Extensa 5635Z? Nu ma intrebati va rog, de ce asa mare… Chiar am nevoie…
Se instaleaza la fel de usor ca si HDD-ul sau necesita adaptoare, etc, pt ca vad ca unele vin cu kituri de instalare, adaptoare etc.
Va multumesc si imi cer scuze pentru eventuale aberatii strecurate din nestiinta.

5 comentarii la “SSD SATA3 in loc de HDD SATA”

 1. Diferenta principala dintre SATA I, II si III este viteza maxima de transfer a datelor.

  SATA I = 150MB/s

  SATA II = 300 MB/s

  SATA III = 600 MB/s

  In rest, sunt aceleasi mufe, aceleasi alimentari si, teoretic nicio problema de compatibilitate. Asta insemna ca putem folosi un hard SATA II cu o interfata SATA I, si vice versa. La fel si cu SATA III si sata II.

  Daca hard disk-urile standard nu depasesc nici rata de transfer maxima disponibila pe interfata SATA I, la SSD-uri putem avea oarecare limitari. Un SSD de generatie noua depasind rata de tranfer care este oferita de SATA I, dar diferenta nemaifiind la fel de semnificativa cand vine vorba de SATA II vs SATA III.

  SDD-ul cauza va lucra la potentialul maxim pe interfata SATA II. (in mare atinge 230MB/s)

  When used as a secondary drive, the Samsung 840 series had a data writing speed of about 231MBps, right about the average on the chart. This is very good since it’s at the top theaffordability chart. When used as the main drive that hosts the operating system, and performed both read and write at the same time, the drive reached a speed of just 103MBps. Note that being the main drive is the most popular use for SSDs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *