Eroare: Please remove write protection

Am un card de memorie de la o camera Samsung de 10 megapixeli. E un card normal tip sdcard insa nu mai merge de o luna de zile. Cand il bag in calculator imi da eroarea din titlu cum cum pot sa remediez?

Respect, Manu.

4 comentarii la “Eroare: Please remove write protection”

  1. Card-ul este deblocat ? Scoate-l din aparat şi vezi că pe o margine ai un buton micuţ, citeşte pe card şi vezi în ce poziţie este deschis şi închis.
    Dacă este era deja deschis şi îşi dă mesajul ăla, nu mai ai ce sa faci cu el.

  2. Emanuel, problema la tine cred ca tine un mic switch care se gaseste pe marginea cardului si care are doua pozii: Lock – Unclock. (cel de care a mentionat si tataieee mai sus)

    [img]http://incepator.pinzaru.ro/wp-content/uploads/2013/01/SD_card_blocare.jpg[/img]

    Aceasta este o protectie mecanica asemnatoare cu cea cre se gaseste la casetele audio sau video. (ai mai batrani stiu despre ce e vorba) Practic, cand introduci cardul, daca switch-ul este in pozitia „unlock” el va impginge mecanic in interiorul card readerului un alt „switch” care determina daca este voie sa se scrie date.

    Verifica daca pe margine switch-ul nu este in pozitia de scriere, sau daca cumva nu are joc si cand il bagi se muta in pozitia de blocare. Pentru asta poti sa apelezi la o bucata de scotch si sa-l fixezi un pozitia corecta. (nu folosi mult scotch pentru ca risti sa-ti blochezi cardul, il infasori o singura data)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *