Tastatura, 100+2 taste

Tastatura

Tastatura este cel mai comun hardware de introducere a datelor şi de comandă a calculatorului. O tastatură standard conţine 101 taste şi este hardware-ul numărul unu când aveţi de lucrat cu texte.

Nu vă lăsaţi intimidat de cele 101 taste, cele mai multe dintre ele sunt taste moştenite de la maşina de scris, tastele care dau o comandă de sine stătoare calculatorului sunt puţine şi uşor de învăţat.

Cum funcţionează tastatura?

Atunci când apăsaţi o anumită tastă calculatorul primeşte un semnal care corespunde tastei apăsate. Mai departe, este de datoria software-ului să interpreteze semnalul primit.
Astfel, în funcţie de programul care a recepţionat semnalul transmis de tastatură, apăsarea unei anumite taste poate poate produce un anumit rezultat sau lăsa calculatorul indiferent. Dacă, în scopul de a da calculatorul peste cap, veţi apăsa tot felul taste la întâmplare nu veți reuși să faceți mare deranj. Gândiţi-vă la alte metode. (aveţi vreun ciocan la îndemână?)

Tasta EnterTastatura: enter, escape

În primul rând, tasta Enter este tasta care trebuie apăsată atunci când calculatorul aşteaptă să introduceţi anumite instrucţiuni sau date. În aceste situaţii, foarte numeroase de altfel, calculatorul nu are de unde ști dacă aţi terminat de introdus instrucţiunile sau datele respective și de aceea va aștepta apăsarea tastei Enter sau un clic pe butonul care face acelaşi lucru. (de regulă butonul OK)

Tasta Enter determină trecerea cursorului pe următorul rând atunci când este folosită într-un procesor de text. (procesor de text – program ce permite introducerea şi prelucrarea de text).

Tasta Escape (Esc)

Tasta Escape se află în colţul din stânga al tastaturii şi este luată în considerare de majoritatea programelor existente. În prinicipal, Escape are menirea de a anula ultima comandă care a fost dată calculatorului, dacă acest lucru este posibil.

Tasta Escape nu face minuni, dar în unele situaţii vă poate scoate din încurcătură; mai ales atunci când nu ştitţi cum să scăpaţi de o fereastră de dialog pe care n-o înţelegeţi. Sunt numeroase situaţiile când apăsarea tastei Escape nu va produce nici un efect.

Tastele săgeţi sau direcţionale

Nu trebuie spus mare lucru despre tastele săgeţi, este de ajuns să vă uitaţi la ele şi veţi înţelege. Orice implică trecerea de la ceva la altceva, se poate folosi împreună cu tastele săgeţi.

Puteţi selecta comenzi dintr-un meniu, puteţi trece de la un buton la altul, de la o iconiţă la alta, cu ajutorul tastelor săgeţi. De asemena, puteţi exploraa lumea virtuală dintr-un joc video şi face multe alte minunăţii.

Tasta F1 – Ajutor!!!

Aceasta este tasta la care trebuie să vâ gândiţi atunci când nu ştiţi cum să procedaţi într-o anumită situaţie. De obicei, instrucţiunile de utilizare a unui program, sfaturile autorilor programului sau alte chestiuni utile pot fi accesate prin intermediul meniului Help, meniu disponibil în aproape orice progam.

Tasta F1 afişează ajutorul propriu-zis, adică o listă cu articole ce conţin diverse informaţii în legătură cu programul din care aţi cerut ajutor. Pentru a găsi rapid informaţiile de care aveţi nevoie, aveţi posibilitatea de a căuta un anumit termen sau o anumită frază în toate articolele disponibile. Dacă nu aveţi deschis vreun un program anume, la apasarea tastei F1 veţi vedea afişată ferastra de ajutor ce aparţine Windows-ului, şi care conţine o serie întreagă cu articole ce au legătură cu utilitarea de zi cu zi a Windows-ului şi a calculatorului.

Tastele funcţionale F1…F12

Tastele functionale (function keys)


După cum aţi aflat deja, tasta F1 este programată în majoritatea cazurilor afişeze ajutorul disponibil, restul tastelor funcţionale îndeplinid diverse alte sarcini în funcţie de fiecare program în parte. În Windows, veţi putea folosi o parte din tastele funcţionale pentru a opera în mod rapid cu anumite comenzi de retuna.

Tasta Shift -Caractere speciale

Taste cu doua tipuri de caracterePentru a obţine caracterele de mai jos trebuie să ţineţi apăsată tasta Shift şi apăsaţi tasta care are inscipţionată un astfel de caracter.

@ # $ % ^ & * ( ) [ ] : ” < > ? |~
Dacă tastele ce au inscripţionate două caractere vă încurcă, şi nu ştiţi ce caracter veţi obţine, reţineţi că ceea ce este inscpţionat deasupra este un carcter secundar şi necesită şi apăsarea tastei Shift.

Dacă modul de scriere cu majuscule este activat, apăsarea tastei Shift va avea efect introducerea de minuscule.

Tastele care şterg caractere

Înainte de şterge caractere, trebuie să fim siguri că ştim ce înseamnă cursorul.

Cursorul este un indicator deplasabil care marchează poziţia unde caracterele pot fi introduse sau şterse.

Tastele săgeţi deplasează cursorul în direcţia indicată de săgeată.

Cursorul este simbolizat în majoritatea cazurilor de o linie orizontală sau verticală care clipeşte permanent.

Cursor


Tasta Backspace: apăsând această tastă veţi şterge caracterul care de află înaintea cursorului. Dacă ţineţi apăsată veţi putea şterge rânduri întregi de caractere. [Backspace se pronunţă -„becspeis”] Tasta backspace
Tasta Delete: această tastă şterge caracterele aflate după cursor. Atunci când scrieţi ceva, după cursor nu urmează nici un caracter, puteţi însă deplasa cursorul pe orice rând din pagină, iar din acest moment şi tasta Delete poate servi la ştergerea caracterelor. [Delete se pronunţă -„dilit”] Tasta delete

Saluturi rapide ale cursorului

Salturi rapide ale cursoruluiExistă o serie de taste care mută cursorul mult mai rapid decât o fac tastele săgeţi. Desemenea puteţi folosi mausul pentru a face clic acolo unde doriţi să poziţionaţi cursorul.

Tastă Acţiune
Home deplasează cursorul la începtul rândului.
End deplasează cursorul la sfârşitul rândului
Page Down deplasează cursorul cu o pagină în jos.
Page Up deplasează cursorul cu o pagină în sus.
Veţi întâlni tastele Page Down şi Page Up inscripţionată şi astfel: Pg Dn sau Pg Up

Suprascriere: Tasta Insert

Scopul principal al tastei Insert este acela de a suprascrie textul. Atunci când se intră în modul de suprascriere caracterele noi introduse de la tastatură se suprapun peste caracterele deja existente în document. (bineînţeles dacă cursorul se află înaintea unor caractere deja introduse)

Apăsarea accidentală a tastei Insert vă poate da multă bătaie de cap, deoarece atunci când doriţi să adăugaţi noi caracretere unui cuvânt literele introduse vor şterge literele deja existente. Acest lucru poate fi supărător mai ales dacă nu aţi obesrvat că sunteţi în modul de suprascriere. Puteţi reveni la modul normal de introducere a textelor apăsând din nou tasta Insert.

Combinaţii de taste

Tastele Ctrl, Alt şi Shift sunt special concepute pentru combinaţii cu alte taste, iar dacă sunt apasate individual nu produc nici efect în majoritatea situaţiilor. Pentru a facilita combinaţiile, aceste taste se găsesc în dublu exemplar, atât în stânga cât şi în dreapta tastaturii. (folosiţi tasta care vă este mai la îndemână)

● Control (Pronunţaţi „control” şi nu „ce-te-re-le”)

● Alternate (Pronunţi simplu „alt”)

Cum se face o combinaţie?

Probabil stiţi deja că atunci când executaţi un clic pe semnul Buton inchidere puteţi închide o fereastră. Acelaşi lucru se poate face şi prin combinaţia de taste Alt+F4. Această combinaţie, precum şi orice altă combinaţie, se poate executa foarte simplu:

1. Ţineţi apăsată prima tastă (Alt)
2. Apăsaţi scurt cea de a doua tastă (F4)
3. Eliberaţi amebele taste

Nu încercaţi să apăsaţi mai întâi F4 şi mai apoi tasta Alt pentru că nu va da nici un rezultat.

Combinatii de taste in Windows

Combinatie

Rezultat

Ctrl+X Cut – Taiere
Ctrl+C Copy – Copiere
Ctrl+V Paste – Lipire
Ctrl+Z Undo – Anulare comanda
Ctrl+A Select All – Selectare completa
Alt+Tab Se afiseaza programele deschise
Alt+(litera comanda) Executare comanda
Ctrl+Alt+Delete Deschide managerul de activitati
Tasta Windows +D Se afiseaza desktop-ul, la a doua apase se revine la fereastra initiala
Tasta Windows Afiseaza meniuk Start
Tasta Windows +L Afiseaza meniul de logare
Tasta Windows +F Cautare de fisiere

Alte taste
Tasta Windows este tasta ce poartă emblema Windows-ului. În combinaţie cu alte taste această tastă va permite să deschideţi rapid unele aplicaţii standard disponibile în Windows.  Majoritatea tastaurilor fabricate după apariţia sistemului de operare Windows ’95 sunt dotate această tastă.

La calculatoarele Apple aceasta tasta este inlocuita, cum de altfel nici nu se putea, cu simbolul companiei marul muscat.

Print screenPrint Screen este tasta folosită pentru a crea o imagine fidelă a ceea ce se găseşte afişat pe ecranul calculatorului. Puteţi imprima imaginile astfel obţinute sau le puteţi salva în memorie.
O parte din imaginile care sunt folosite în această carte au fost capturate cu ajutorul tastei Print Screen, după care au fost prelucrate cu ajutorul unui program de grafică.

Tasta Pause BreakPause/Break – această tastă este mai foarte puţin folosită. În unele situaţii apăsând această tastă puteţi opri derularea liniilor pe ecran (apăsaţi tasta Enter pentru a relua derularea).
Unele programe, şi în special jocurile video au atribuit acestei taste o funcţie pauasemănătoare butonului „Pause ||” care este întâlnit la echipamentele audio video.

Tasta menuTasta Menu – face acelaşi lucru ca şi un clic dreapta – afişează meniul de context al obiectului selectat (după cum ştiţi un astfel de meniu poate avea comenzi diferite în funcţie obiectul selectat). O bună parte dintre utilizatori nu folosesc această tastă deşi aceasta se dovedeşte utilă. Tastaturile care nu sunt dotate cu tasta Windows nu dispun nici de această.

Luminiţele de la capătul tastaturii

Orice tastatură este dotată standard cu trei leduri care indică dacă anumite moduri în care poate funcţiona tastatura sunt active sau nu. Tastele care comută spre aceste moduri, sunt în număr de trei, fiecare fiind în legătură cu ledul corespunzător.

Leduri tastatura (keyboard led)

Tasta Num Lock

Tasta Num Lock este tasta care activează sau dezactivează tastatura numerică.
Dacă tastele numerice sunt activate, le puteţi folosi pe acesta ca şi cum aţi folosi tastele unui calculator de buzunar. În acest fel, aveţi la dispoziţie un mod foarte convenabil de introduce cantităţi mari de date numerice, sau de a face calcule.
Dacă tastatele numerice nu sunt activate, aceleaşi taste vor îndeplini de data aceasta comenzile secundare cu care sunt dotate. Aceste comenzi secundare fac acelaşi lucru ca şi alte taste; de exemplu, puteţi folosi tastele inscripţionate cu săgeţi pe post de taste direcţionale.

Tasta Caps Lock

În mod implicit, calculatorul primeşte textul introdus de la tastatură sub formă de caracetere minuscule. Tasta CAPS LOCK face posibilă scrierea permanentă cu majuscule. Pentru a şti dacă această tastă este apăsată sau nu, aveţi ca martor ledul Caps Lock. (Caps este prescurtarea de la „Capital letters” adică litere majuscule.)

Tasta Scroll Lock

Una dintre tastele pe care o veţi folosi mai puţin, sau deloc, poartă denumirea de Scroll Lock. Această tastă are rolul de a modifica felul cum se derularează informaţiile pe ecran. Majoritatea utilizatorilor nu simt nevoia să vizualize informaţiile într-un alt mod, motiv pentru care tasta Scroll Lock nu prea se face utilă.

Pentru cei care încă nu au folosit o tastatură (şi nu numai)

 • Tastele sunt concepute să răspundă la o apăsare destul de fină. Cu toate acestea, nu este necesar să folosiţi tastatura cu o fineţe exagerată, tastaturile se dovedesc a fi echipamente rezistente, iar preţul unei tastaturi obişnuite este acelasi cu al unei mese la un fast food.
 • Dacă ţineţi apăsată o tastă, calculatorul se va comporta ca şi cum aţi apăsa respectiva tastă într-o succesiune rapidă.
 • Dispunerea tastelor este în general aceiaşi, chiar dacă modelul tastaturii este unul mai special. Totuşi, atunci când folosiţi o altă tastură o tastă sau două s-ar putea să nu găsească acolo unde sunteţi obişnuit.
 • Diacriticile româneşti (ă, â, î, ş, ţ) nu sunt inscripţionate pe majoritatea tasturilor existente pe plaiurile noaste. Aceasta nu înseamnă că nu le puteţi folosi atunci când scrieţi ceva.
 • Dacă pe o tastă este inscpriţionat un anumit caracter dar pe ecran apare cu totul altceva, tastatura funcţionează perfect şi nu a luat-o razna aşa cum aţi fi tentat să credeţi. Acest fenomen se întâmplă ori de câte ori tastatura este configurată pentru a genera diactricile unei anumite limbi, sau atunci când dispunerea tastelor este non-standard dar Windows-ul crede că tastele sunt dispune în mod standard.
 • Unele din taste des folosite se găsesc în dublu exemplar, atât în stânga cât şi în dreapta tastaturii. Folosiţi tasta care vă este mai la îndemâmă, majoritatea programelor nu fac diferenţa între tasta din stânga şi cea din dreapta.

259 de comentarii la “Tastatura, 100+2 taste”

 1. Salut.

  Am o problema mai ciudata dar nu-mi dau seama de unde daca e de la tastatura sau nu. Deci incerc sa instalez Windows:

  1. bag cd-ul

  2. booteza de pe CD si zice press any key … ca sa inceapa instalarea

  3. apas orice tasta si nu o ia din loc mi se incarca tot Windows-ul vechi ca si cum n-as apasa orice tasta (am incercat cred ca de 20 de ori)

  Mai scurt nu pot sa instalez Windows. Vreo solutie ceva?

 2. Ce tip de tastatura ai? Daca e pe USB e posibil sa nu fie detectat semnalul cum trebuie. Unele tipuri de bios emuleaza automat o tastatura USB ca fiind una PS2 pentru a pastra compatibilitatea cu programele mai vechi.

  Ai doua posibilitati:
  1) intri in BIOS si cauti optiune de genul Legacy USB support – ENABLED sau USB keyboard support – Enabled sau DOS keyboard support – ENABLEd.

  2) Daca nu ai asemnea optiuni apeleaza la un adaptor USB – PS2, de obicei se livreaza in pachet cu o tastatura USB.

  Daca tastatura e pe port PS2 si primesti aceasta eroare, trebuie sa o schimbi ori e ceva in neregula cu portul PS2 pentru tastatura.

 3. Merci! Am rezolvat!! Nu am gasit asa optiune in bios dar am cumparat o tastaura PS2 cea mai ieftina posibila. Am dat 11.99 RON pe ea 🙂 si am reusit sa instalez Windows-ul. De acum incolo o sa o tin in caz d ceva.

 4. Tasta Insert este explicata si-n interiorul articolului. Rolul acesteaia este de a suprascrie textul. Aceasta nu produce efecte decat cand este folosita in anumite programe, in special cele care lucreaza cu text.

  Suprascrierea textului se manifesta prin stergerea caracterelor care se afla inaintea cursorului.

 5. va rog frumos spuneti’mi si mie niste combinatii de taste gen ™ nu stiu cum sa le aflu k m’am saturat sa dau tot timpul copy paste

 6. Pentru a obtine caractere speciale trebuie sa folosim anumite combinatii de taste, in felul urmator:

  1. tinem apasata tasta ALT

  2. introducem codul caracterului special de la tastatura numerica

  Pentru ™ trebuie sa folosim combinatia ALT + 0153. (sau ALT + CTRL+ T dupa cum vom vedea si mai jos)

  Pentru unele caractele care sunt mai des folosite exista si combinatii de taste mai usor de memorat:

  Caractere sepciale care se obtine prin combinatii de taste

 7. Tastele numerice din dreapta nu functioneaza – chiar daca am apasat pe „Num Lock” si s-a aprins ledul corespunzator.
  Ce credeti ca ar putea sa aiba ?

 8. buna, ce combinatie de taste imi trebuie pt a transforma un text selectat scris cu litere mici intr-unul cu majuscule. mersi

 9. @pytyca

  In Microsoft Office comanda este CTRL+SHIFT+A (acelasi efect il obtinem daca facem un click dreapta pe textul selectat – dupa care selectam FONT > iar din meniul FONT > ALL CAPS.

 10. The typographic character @, called the at sign, amphora, or at symbol, is an abbreviation of the word at or the phrase at the rate of in accounting and commercial invoices, e.g. „7 widgets @ $2 = $14”. Today, this character is ubiquitous because of its use denoting at in e-mail addresses. In English, it is usually pronounced as at. Its official, typographic character name is commercial at in the ANSI, ITU-T, and Unicode character encoding standards. Some historical names are mentioned in the „History” section below.

 11. Buna ziua,
  Ce combinatie de taste pot folosi pentu a copia o fereastra care apare pe desktop asa cum este din orice program si pentru a o afisa in alta parte, de ex. intr-un comentariu de pe forum. Am incercat diverse combinatii de taste, nu merge, inclusiv cu PrtScn.
  Printre altele vas da un ex: in word doresc sa copiez fereastra de word count si s-o afisez sau atasez pe un alt document, si nu numai asta.
  Va multumesc!

 12. Pentru a copia doar fereastra activa si nu tot ecranul folositi combinatia de taste: ALT+PRINTSCREEN, dupa care apelati functia PASTE fie prin combinatia CTRL+V, din meniul de context (click drepata) sau din meniul Edit in cazul programului Microsoft Word.

 13. Am urmatoarea problema : tastez c imi apare c4, tastez b imi apare b6, tastez v imi apare vr.Ce combinatie trebuie sa tastez pentru resetarea tastaturii ?

 14. Referitor la problema expusa anterior va anunt ca este vorba despre un notebook Fujitsu-Siemens S6010.Cineva mi-a spus ca trebuie reconfigurata tastatura.Multumesc.

 15. Daca vreti sa-mi spuneti, de ce pe unele site-uri, cand scriu, imi apare sun cuvinte o linie rosie serpuitoare???nu inteleg de ce! va multumesc frumos!

 16. Acea linie serpuitoare este generata de functia de verificare a cuvintelor oferita de browser. (check spelling)

  Browserul dvs, pe semne Mozilla Firefox, are setat dictionarul in limba engleza – ceea ce face ca orice cuvant romanesc care nu se regaseste in dictionar sa fie subliniat. Puteti descarca dictionar in limba romana si sa fiti averitizata doar cand ati scris gresit un cuvant in limba romana. La fel de bine puteti dezactiva aceasta functie. Click drepta pe un cuvant subliniat si debifati: check spelling.

 17. Am un LIFEBOOK-FUJITSU SIEMENS.De ceva timp am o problema cu tastatura.Cand apas pe o tasta imi apare alta litera sau cifra(apas pe tasta k si apare alta litera)sau (apas pe cifra 6 si imi apare cu totul altceva).Ce trebuie sa fac?
  Vreau sa stiu daca este de vina tastatura sau ce trebuie sa fac.
  Astept un raspuns in cel mai scurt timp pe adresa de e-mail:specialul_67@yahoo.com.
  As mai avea o problema.
  Mi-am cumparat un Router SMCWBR14-N2(SMC Networks),BARICADE N.As dori sa ma ajute cineva sa-l instalez.Pasii care trebuie sa-i urmez ptr al instala+SMCWUSB-N(SMC Networks),EZ Connect N.Chiar si o schema imi poate fi de ajutor la montarea router-ului in retea.Se monteaza intai routerul si dupa aceea se introduce CD-ul si incepe instalarea sau invers.
  Astept un raspuns in cel mai scurt timp.
  Multumesc ptr intelegere

 18. Am o problema cu tastele numerice pe care sunt caracterele secundare.Tastatura numerica din dreapta merge perfect, dar cea de deasupra nu functioneaza, functioneaza doar 2 taste…chiar nu imi dau seama de ce, ptr ca seara cand am inchis pc mergea perfect pc-u.Am formatat tot pc-u si am pus windowsu…tot degeaba.Dati-mi o idee va rog 😀

 19. MI_A SCAPAT TASTATURA PE JOS SI CRED CA S_AU APASAT ANUMITE BUTOANE < IAR ACUM NU MERGE SA SCRIU DECAT CU LITERE MARI <DESI NU AM ACTIVATA TASTA CAPS LOCK!CE ESTE DE FACUT?:((VA ROG SA IMI SPUNE_TI DACA STIE CINEVA!VA ROG MULT!MULTUMESC SI IMI CER SCUZE PENTRU SCRIS!

 20. Pe ce taste trebuie sa apas ,pentru a schimba in cadrul unui text caracterele , din majuscule in minuscule?

 21. Textul scris pe un forum sau in orice alta caseta de text furnizata de Windows nu se poate schimba din majuscule in minuscule sau invers. Acesta optiune o gasim la programe precum Microsoft Word. In interiorul acestui program putem folosi combinatii de taste precum – Ctrl+Shift+K – pentru a schimba tipul textului.

 22. Am o problema cu tastaura,cand apas backspace imi deschide „My computer” si cand apas tasta delete imi apare o pagina de cautare.Nu stiu ce sa-i fac.Am desfacut-o si am curatat plasticul acela din interior,dupa aceea a mers numai imi facea probleme,iar a2a zi imi facea la fel.Trebuie sa cumpar alta tastatura sau am un virus ceva?Ms anticipat.

 23. salut,
  am si eu o problema am avut un laptop defect, l-am reparat 🙂 dar nu am reusit sa fac si mausul, as vrea sa instalez windows-ul dar am nevoie de click-ul de la maus.
  Cu ce taste de pe tastatura inlocuiesc mausul ?
  imi cere sa bifez la inceput una din cele 3 (recovery, etc.) problema este ca nu e nici una bifata altfel o luam cu TAB-ul.
  se poate ? rog help urgent ca am incercat toate stickurile din casa si nu vrea si nu prea vreau sa-l inchid, mai ales acum dupa ca l-am facut.
  pls 🙂

 24. Am si eu un notebook lenovo 3000 n200 si am o problema: am instalat windowsul si nu mai imi apare ce tastez (de exemplu daca vreau sa tastez o mie imi aparrae 4 samd) ce as putea sa fac? Va multumesc

 25. ce reprezinta diferenta dintre marimea unui fisier descarcat din retea si cantitatea de bytes primita de calculator pe durata descarcarii?

 26. In cazul in care nu va merge print screen-ul nici cu ALT + Print Screen incercati sa folositii tasta de langa CTRL – fn se numeste- apoi Print Screen. Mie fara sa tin tasta „fn” apasata nu-mi merge. La fel si cu semnele de pe tastele F (pt cei care sunt interesati – tineti tasta „fn” apasata dupa care tastele de la f2 la f12, depinde pe care vreti sa o folositi-). Bafta la tastat!

 27. Buna, am un laptop packard bell IGO2491, nu mai afiseaza cifrele 1,2,5,6,9,0, am activat tastatura virtuala, asa merge dar tastele I,O,P,etc. care au in dreapta sus cifre pe care acum nu le mai pot dezactiva, respectiv cind vreau sa scriu I,O,P,etc. scrie cifre. Cum pot dezactiva aceste taste ca sa scrie normal I,O,P,etc. Va multumesc

 28. Laptopurile din cauza spatiului limitat folosesc in general tastaturi cu un numar mai mic de taste decat contine o tastura de sine statatoare. Din aceste motive unele taste indeplinesc mai multe functii. Pentru a activa/dezactiva functiile suplimentare trebuie sa folosim de regula tasta “Fn”, acesta este plasta in mod obisnuit in colt langa tastele Ctrl, Alt. Tasta Fn este colorata diferit (albastru, portocaliu) si atunci cand este apasata permite activarea comenzilor/functiilor simbolizate cu aceiasi culoare pe anumite taste.

  In cazul tau probabil ai activat tastura in modul numeric, iar unele taste functioneaza ca taste numerice pentru a facilita introducerea de cifre. Un led “numlock” trebuie sa semnalizeze ca tastura este in acest mod. Foloseste tasta FN si cauta o tasta din care se activeaza/dezactiveaza acest mod.

 29. Buna.
  Am un laptop Packard Bell si nu stiu cum se activeaza cele doua taste aflate sub touchpad pt a corespunde comenzilor left click si right click pentru a nu mai folosi un mouse extern. Ma puteti ajuta?
  Multumesc.

 30. Am urmatoarea problema : tastez m imi apare 6m, tastez t imi apare bt, tastez v imi apare 5v.Ce combinatie trebuie sa tastez pentru resetarea tastaturii ? Ar putea fi o problema cu driverul tastaturii?

 31. am tastatura delux dlk-7016uo si miam instalato si numi merg f1 f2 f3 f4 f5 f6 f7 f8 f9 f1 0f11 f12…………..ajutatima pls ma puteti contacta pe id skate_boy614

 32. salutare! cine stie sa mi zica si mie cum pot sa atribui unei singure taste o functie… exemplu: CTRL+C = COPY… ma rog.. adica sa nu mai apas 2 taste si doar una… deci sa i dau functia de copy unei singure taste….

 33. aș dori să vă întreb despre microsoft exel , într-un doc. exel tasta enter din opțiuni exel se poate selecta să facă când apeși enter :la stânga,dreapta,sus, jos. întrebarea mea este că aș dori dacă există ca după mai multe selecții enter să știe să coboare automat jos rândul următor. exemplu ; am de introdus sume pe 3 coloane iar apoi vreau să trec la rândul următor.stiu că merge cu enter iar apoi cu săgeată la sânga dar este mai complicat.

 34. salut..
  deschid PC-ul si nu imi porneste pana cand nu apas comanda task manager(ctrl+alt+del)
  Vreau sa stiu de ce face asta si vreau pasii sa nu se mai deschida cu aceasta comanda …ci pur si simplu sa se deschida automat …fara nici o comanda
  Multumesc..astept raspunsul de la voi.

 35. Daca stie cineva pasii …..vreau sa mii-i spuna si mie …….ca eu cred ca nu e ceva foarte grav …deoarece PC-ul in rest merge ok ……………inceputul e ‘”naspa”

  Imi zice cineva ca e virusat dar am avast si cand scanez nu gaseste nici un virus .

 36. nu imi ia comanda la „ctrl”…nu imi ia comanda in nici o combinatie cu alte butoane si nici singur.Butunonul nu are nimic,e functionabil dar nu stiu ce are…:|care ma poate ajuta sa rectific aceasta problema?

 37. tastatura imi face cateva figuri: uneori cand apas pe o anumita litera imi apare altceva……..de ex : dak apas tasta «m » imi baga fereastra deschisa in bara de start…apoi cand apas tasta «l » imi apare sa aleg …adik sa dau clik p Administrator ca sa poata intra in meniu…nush sa explic…ajutati-ma… sunt mai multe de genu asta care mi s intampla…

 38. CE COMBINATIE DE TASTE SE FOLOSESTE PTR.MEMORAREA UNUI USER NAME(PE PLAN PROFESIONAL IN ANUMITE APLICATII) ?

 39. buna, am si eu o problema, un prieten de al meu are un laptop aceer cu keypad model zd1, si de fiecare data cand apasa pe anumite butone imi apare alt ceva in loc , si tind sa cred ca au fost schimbate functiile la keypad, dar am incercat sa schimb functiile si tot nu marge exmp: apas tasta*j* si imi are *I * in loc si nu pot sa imi dau sema ce este sau cum ash putea sa resetez tastatura cum a fost la inceput, si de mentionat este ca tastatura este dupa us standard. multumesc mult sau cum sa remediez problema ..

 40. buna. am un notebook samsung.acuma sriu de pe ”on screen keyboard” dar cand sriu normal de pe tastatura,imi apare ceva de genu” qwert1yu5i7o9pasd”ce poate fi?sau cum sa il setez?

 41. @John ai activata tastatura numerica, care din motive de spatiu nu este prezenta fizic separat, ci este prezenta ca o a treia optiune peste anumite taste obisnuite alfanumerice. (doar la anumite laptopuri, in special cele cu display mai mare exista si tastatura numerica separata ca la o tastatura normala.)

  Altfel spus pentru a introduce numere mai usor usor o serie de taste au primit si o functie numerica si au fost asezate unele sub altele intr-o portiune distincta. Poate parea o prostie… dar cand ai de introdus multe numere (in niste table de exemplu) e foarte folositor.

  Pentru a dezactiva modul numeric foloseste tasta Fn + tasta specifica activarii/dezactivarii acestui mod. (difera de la un laptop la altul) Foarte posibil ca acest mod sa fie semnalizat de un martor.

 42. Am vazut mai sus cum se poate schimba un text scris cu caractere mici in caractere mari dar invers cum se realizeaza ?
  Va multumesc.

 43. Buna ziua, daca am un BIOS de Gigabyte unde trebuie sa imi fac setarea sa imi boteze de pe dvd? cumva la Advanced Bios Features iar daca da care ar fi pasul urmator pt a finaliza acea schimbare sa buteze de pe cd/dvd?
  Va multumesc frumos anticipat

 44. Am o problema cu tastele numerice pe care sunt caracterele secundare.Tastatura numerica din dreapta merge perfect, dar cea de deasupra nu functioneaza, functioneaza doar 2 taste…chiar nu imi dau seama de ce, ptr ca seara cand am inchis pc mergea perfect pc-u.Am formatat tot pc-u si am pus windowsu…tot degeaba.Dati-mi o idee va rog frumos

 45. Salutare
  am si eu o mare rugaminte,
  eu sunt General Manager pe un site ( http://crestin3d.net )
  problema este ca le cer membrilor sa imi trimita PRINT SCREEN cu cei care deranjeaza

  foarte multi ma intreaba ,, cum e face ”
  imagineaza-ti ce inseamna sa stau sa le explic la 10 useri pe zi fiecare pas care trebuie sa il faca ptr a face un print screen
  rugamintea mea , este , daca ai putea sa faci un astfel de blog si sa imi trimiti un link pentru al oferi tuturor celor care ma intreaba ,,cum se face.. ”

  de asemenea mentionez faptul ca as dori pentru cel putin 3 feluri de tastatura daca este posibil ( germana , spaniola si engleza ) acestea sunt cel mai de intalnite si la unele chiar nu stiu tastele

  adresa mea d contact este fredy_hh4life@yahoo.com
  as fi foarte recunoscator

 46. am o problema:-ss cand dau pe fn se aprinde luminita ca si cum ar merge dar nu mai apar setarile care le vrei :-s de unde se activeaza / dezactiveaza FN |?

 47. buna nu stiu dece dar nu imi merge sageata in jos si in dreapta dar numai cateodata este cand merge este cand nu nu imi putetzi spune din c cauza?

 48. BUNA LA TOTI!
  Am un laptop LENOVO 3000 N200 am instalat windows XP pe el si acum cateva taste nu mai merg,in loc de *O* scrie *4* si multe altele tot asa fac! Driverele le-am cautat peste tot dar nu am reusit sa le gasesc.
  Daca stie cineva va rog dati un raspuns.
  Multumesc anticipat!

 49. Nu stiu ce taste am apasat, cert e ca pagina site-ului a devenit de dimensiune foarte mica, neputand sa mai descifrez continutul; la fel s-a intimplat cu o alta care s-a marit in dimensiune. Cum fac sa le readuc la dimensiunile normale? Precizez ca am inchis si redeschis paginile respective dar nu au mai revenit la normal.Cine ma poate ajuta, il rog tare mult si ii multumesc anticipat!

 50. Salut am si eu o problema cu un labtop.Am resetat parola biosului si am incercat sa formatez si sa instalez Xp dar in momentul cand ajung in faza de a selecta/modifica partitia dorita nu mai am control pe tastatura dar pana in momentul mentionat o pot folosi intrand in bios si asa mai departe.Vreo sugestie?
  Multumesc

 51. Buna,
  Am niste degete mai „butucanoase” xi cand bat A de multe ori activez Caps iar in pozitia actuala a tastaturii nu vad ledul aprins.
  La servici am gasit cumva o setare care face sa se produca un zgomot la activare/dezactivare caps insa nu mai gasesc acea setare.
  Ma puteti cumva ajuta?
  Va multumesc!.

 52. va rog frumos sa ma ajutati! nu-mi merg tastele numerice din partea dreapta. am schimbat windows-ul si mi-a trebuit o tastatura model vechi.si acum nu mere tastele numerice..multumesc.ajutati-ma .

 53. Folosesc laptopul-ul la vizionarea programelor TV,dar folosesc un monitor alaturat.
  As vrea sa nu am activ si ecranul de la laptop.
  Cred ca trebuie sa apas tasta F5 sau F7 (laptop Toshiba Satellite A500 ),
  dar aceste taste nu functioneaza !?
  Stiti ce pot face ?

 54. Am o problema.Am o tastatura ps/2 iar cand apas o tasta oricare ar fi ea trebuie sa astept aproximativ 2 secunde ca semnalul sa fie receptionat.
  Ce sa fac?

 55. Dintr-o data m-am „trezit” k nu-mi mai merge tasta ESC. Nu am varsat niciodata nimic pe tastatura pentru ca nu obisnuiesc sa folosesc lichide la pc.
  Cand apas pe ESC e ca si cum nu as apasa pe nimic deorece nu reactioneaza in nici un fel. Am scos capacelul tastei si am vazut k nu este praf. Exista vreo rezolvare fara ca sa fac drum pana la servis? Multumesc!

 56. Am o problema. Nu mai pot intra an windows 7 . Pc ramane blocat cu ecranul la monitor plin de scris . pc a fost deconectat de la restart.Cum al pornesc? Multumesc.

 57. din greseala piticuta mi+a schimbat tastatura si nu mai pot scrie normal, va rog sa imi spuneti cum o schimb la loc pe romana. va multumesc

 58. Salut!
  Am, o problema la, tastatura..
  De fiecare data cand apas space se pune virgula….cand, apas2 puncte se pune Ș…
  De la ce este??Daca, puteti sa, ma ajutati spunetimi si mie!!plzz
  Am windows 7!
  Merci!

 59. Salut! ce ar trebui sa setez ca sa nu-mi mai apara doua semne de pe aceeasi tasta. Exemplu… cind apas tasta „#k” imi exact cum vedeti cu diez in fata si altele.mc

 60. Primesc wireless semnal full si imi scrie sa resetez routerul care e langa baterie nu inteleg bine si mai bine zis nu stiu ce sa fac semnal am dar imi zice no internet acces si ca acest laptop nu poate sa se conecteze la reteaua respectiva

 61. 🙁 nu stiu cum am stat pe tastatura si pe ce taste am apasat din greseala dar eram in email si mi s-a marit imaginea asa mult….nu stiu cum sa micsorez imaginea!
  imaginea marita e doar in email, in rest orice alta pagina deschid sau desktopul au marimea normala.Ma poate ajuta cineva, va rog?:(

 62. Cand folosesc tastatura raspunde foarte greu, trbuie efectiv sa tin apasat foarte tare si mult pentru a reusi sa scriu…..care ar putea fi solutia? multumesc!

 63. Ce taste trebuie sa apas ca sa dau o fereastra in bara???? Si mai am o intrebare: De ce numai cateodata imi apare in My Computer toate discurile,si nu tot timpul?? Exemplu: imi apar numai dicurile D,C si E…si cand vreau sa bag in unitate un adaptor nu merge(adica nu imi apare discul H) si nu pot sa pun muzica,imagini etc etc pe el…Ma puteti ajuta,va rog???

 64. am si eu o intrebare am un pc mac si nu se mai deschide imi apare un folder cu semnul intrebari ce se poate face dak stie cineva?

 65. Am o problemă cu tastatura literele u,i,o,p,j,k,l,m cand apăs pe ele imi scriu nr 456*230,Poti rezolva?SFAT

 66. Draga Emy,
  Si eu am avut problema ta si pentru ca alta solutie nu am stiut am dat system restore (Start- All Programs-Accessories-System Tools-System Restore) o zi in urma, macar asa a mers si am reusit sa imi termin treaba in seara respectiva.
  Astept sa vad ce raspunsuri iti dau cei care stiu mai multe, sa invat si eu pe viitor.

 67. Am o problema cu tastatura unui laptop HP. Nu-mi merg tastele numerice de sus, in afara de 5 si 6 care functioneaza, tasta doi dintre tastele numerice din dreapta si tasta sageata spre dreapta. Am curatat tastatura, am cautat dupa drivere si sunt toate la zi. Ce poate sa fie? E nevoie de o tastatura noua?

 68. salutare am si eu o problema am luat un windows de pe net si la tastatura cand apas SHIFT + ? apare _ bara jos.
  multi miau spus ca este din windows pt. ca acest windows este espaniol limba am scimbato.dar cum fac ca si tastatura

  exemplu apas tasta z si apare y … si cand apas y apare z

  si toate semnele acelea @ # $ % ^ & * ( ) [ ] : ” ? |~ nu iasa apasand shift si tasta apare alceva

  va rog daca se poate si este o solutie?

  nu vreau sa renunt la windowws pt ca este foarte bun

 69. cum pot face semnul intrebarii…nu reusesc in nici un fel daca apas tasta shift si apoi tasta pe care este semnul intrebarii sus imi apare;;; adica punct si virgula iar daca apas ALT GR si semnul intrebarii apare <<< asa ca chiar nu stiu ce sa fac….

 70. Salut !
  Am mare nev de un sfat,ce-mi va fi de folos si in viitor,problema mea fiind legata de computerele noi,din magazin,sau cu Linux .
  Spunemi si mie te rog ce combinatie de butoanea trebuiesc apasata pentru a-mi intra in BIOS…
  O zi buna iti urez ! Multumesc anticipat !

 71. vreau si eu sa stiu cum pot dezactiva functia alt+tab in windows 7. am incercat in din optiunile pc-ului dar nu am gasit nimic rlationat cu asta. va rog frumos daca stit cum pot dezactiva functia, sami ziceti si mie cum. mersi frumos 🙂

 72. vreau si eu sa stiu cum pot dezactiva functia alt+tab in windows 7. am incercat in din optiunile pc-ului dar nu am gasit nimic rlationat cu asta. va rog frumos daca stit cum pot dezactiva functia, sami ziceti si mie cum. mersi frumos

  mia mancat o litera din nume :P…in comentariul anterior ;))
  scz

 73. sladjan…..nu conteaza ca ai schimbat limba windowsului…….windowsul e spaniol si isi pastreaza limba natala
  ar trebui sati reformatezi pc-ul si sa bagi un windows englez
  sau sati cumperi o tastatura spaniola
  eu am windos spaniol ….dar am s tastatura spaniola.ar fi sa alegi intre astea 2 variante

 74. hei! cred ca am apasat pe ceva din greseala si acum in locul semnelor de punctuatie imi apar diacritice! foarte enervant! va rog sa imi spuneti ce sa fac

 75. buna ziuafolosesc o tastatura separata de laptop,dar nu imi mai merg tastele numerice de sus si pgdn.care poate fi problema?o zi buna,si va multumesc anticipat.

 76. Eu vreau sa folosesc si diacriticile, dar si semnele de punctuatie. Am schimbat limba pe romanian standard. Unde s-au dus semnele de punctuatie si parantezele?

 77. am un laptop asus x54l, nou, am avut instalat pe el windows 7 pe 30 de zile, functiona totul ok.nu am vrut sa cumpar liceenta si ptr ca nu imi prea placea windows 7 si am reinstalat xp-ul. de atunci, nu mai functioneaza toate tastele de f1-12, functia de derulare pagina cu 2 degete pe pad, si poate inca si altele pe care nu le-am descoperit inca. ce poate fi? multumesc.

 78. Salut , am un lenovo 3000 n200 si nu stiu cum sa dezactivez tastatura numerica care nu e separata de tastatura normala , cum as putea as o dezactivez? help pls
  ps ; acum scriu tinand apasat FN

 79. am un laptop DELL inspiron1521 si mi-a aparut pe ecran sa fac o combinatie: ctrl-alt-del,dar eu nu stiu care este tasta del pe laptopul meu.va rog sa ma ajutati!

 80. ce combinatie de taste folosesc pentru a modifica cursorul ( | ) din windows/word, nu e vorba de forma cursorului mouse-ului. Acum imi apare ceva de genul ….. ||||.

 81. am o prob.am intrat fara sa vreau intr-o aplicatie wizard si mi-a marit ecranul si iconitele,si acum nsh zum sa le fac la loc,am intrat la screen resolution am dat less,dar degeaba.ce sa fac?ajutati-ma va rog?

 82. mi.am dezactivat tastatura(laptop) si nu stiu sa o repun in functie. abea am gaasit tasttura on.screen. multumesc

 83. Am un COMPAQ …am varsat lichid pe tastatura…nu mai functioneaza…Care este rezolvarea ? Se poate curata tastatura? Multumesc!

 84. Cel mai probabil trebuie sa schimbi tastatura. (costa in jur de 100 RON)

  Tastaturile de laptop nu sunt standard – au diverse forme, culori, grosimi sau conectori. Din fericire pentru marcile populare, Compaq de exemplu, gasesti de cumparat tastura originala sau compatibila. Pe spatele ei ar trebui sa aiba o eticheta cu codul. (daca nu reusesti sa o scoti cauta pe net ce model de tastura se potriveste la laptopul tau)

 85. buna:) asi avea si eu nevoie de putin ajutor.am facut ceva in microsoft word si asi dori sa o deschid cumva in paint …sa salvez imaginea cumva sa o pun acolo sau sa modific documentul incat sa il pot deschide cu paint-ul,,,,am modificat de la .DOC la .jpg , arata ca e imagine acum dar totusi nu o pot deschide nici ca poza nici in paint.va rooog am mare nevoie de ajutor cat mai urgeeeent.

 86. nu pot mari pagina web pe mozila o meresc de la vizualizare cat si cu Ctrl + da la schimbarea pagini iar revine la format mic si ca latime si ca scris ce sa fac va rog un raspuns ce pot face ..

 87. Buna ziua, am de copiat niste texte de pe un site, dar nu imi da voie sa le copii, efectiv imi copie toata pagina, mie imi trebuie numai textul… ma puteti ajuta..
  Multumesc

 88. buna,am si eu o problema….bara de start inainte era in josul paginii…nj ce am facut si acum imi apare in partea drapta ecranului..cum sa o fac la loc ..??sa fie dinnou jos???

 89. SALUT,AM SI EU O PROBLEMA.AM LAPTOP SI DE IERI NUMI FUNCTIONEAZA CITEVA LITERE LA TASTATURA.SPUNETIMI CE SA FAC?

 90. Am schimbat o piesa in calculator si de atunci copy-paste nu mai este ca inainte. Adica nu imi mai copiaza EXACT TOT si nici clear formatting nu mai este ca inainte. Desi dau clear formatting totul ramane pe normal. Ce sa-i fac???

 91. cum pot falosi pot folosi insemnele două puncte și punct și virgulă care sint pe aceeași tastă ? i-mi apare numai Ș ,ș

 92. mi am micsorat fara sa vreau scrisul pe facebook si nu stiu cu m sa il dau inapoi . te rog sa ma ajuti

 93. Elena cauta in meniul browserului setarile pentru „zoom”. Eu de exemplu folosesc Mozilla si am setarile pentru ZOOM in meiul VIEW. De acolo dai reset la zoom si ai scriscul cu litere de marime standard. Bafta!

 94. Buna ziua! Fetita mea a apasat pe mai multe taste deodata, si nu mai imi apare in youtube tasta de volum, am tot incercat sa+i dau de cap, dar nu reusesc. Va multumesc!!!

 95. buna am un dell 1564 si imi da pe ecran strg+alt+entf si nu stiu unde e entf si nu pot sa il pornesc ma ajuta cineva tastatura e in engleza

 96. dupa fiecare litera:a,s,d,f,j,k,l,imi apare a1,s2,d3,f4,j7,k8,l9,ce pot face sa mi dispara cifra ?va multumesc

 97. buna am si eu lapt asus si tot timpul knd ating ceva din greseala am skrisul f mare si nu stiu kum sa l fak din nou la aceeasi marime ma puteti ajuta ku un sfat va rog frumos:)

 98. Buna. Eu nu gasesc unele semne de pe tastatura romaneasca cum ar fi sau { } Imi puteti spune cum sa le fac? Multumesc.

 99. @ Alexandra

  Cauta in meniurile browserului o setare pentru „ZOOM”. De exemplu in Firefox, o gasesti in meniul „VIEW” > „ZOOM” > „Reset” – si ca prin minune „scrisul” revine la normal.

 100. Nu pot sa gasesc prt scrn..:(((((Îl caut disperata!….Au u laptop lenovo…Si nu sunt chiar toate tastele..:((((((

 101. @ alexandra

  Hei daca nu are prinscreen foloseste tastura virtuala din Windows! O gasesti la accesorii pe acolo unde Paintul!

  Bafta!

 102. buna as vrea sa stiu si eu cum pot sa dau full screen din tastatura la un film de pe internet .ma poti contacta pe mess ca nu prea stau pe aici plzzzzzz

 103. am si eu o problema la tastatura poate ma ajutati si pe mine
  cand apas tasta (minus) apare pe ecran VOLUM la tasta minus volumul in scadere, iar la tasta plus volum in crestere , nu stiu ce sa fac , poate este setat ceva gresit

 104. Buna ziua,
  va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am vrut sa sterg o litera cu Backspace pe cautare Google si, din greseala, am tastat F12. Imediat calculatorul s-a inchis. Cand l-am redeschis, am observat ca nu nai pot intra pe internet, nu mai apare in bara stanga jos Start, organizarea fisierelor difera…Ce s-a intamplat si cum pot rezolva aceasta problema? Ce trebuie sa fac?
  Va multumesc anticipat.

 105. @ Iuliana vezi sa nu fi intrat in modul FULL SCREEN al browserului. Aceasta se activeaza si se dezactiveaza cu F11.

  Partea inxeplicabila e cu inchisul brusc. Asta e o situatie particulara ce trebuie tratata la fata locului. Totusi, daca la pornire nu-ti apare bara de start poti sa incerci urmataroarea reteta:

  1. CTRL + ALT + Del
  2. Start Task Manager (in Win 7)
  3. Alegi din coltul ferestrei ce-ti apare NEW TASK – apoi scrii EXPLORER si apesi Enter.

 106. La tasta caps lock am un led, care se aprindea cand scriam cu litere mari.
  Acum nu mai functioneaza… cum se poate remedia ?
  Multumesc ….

 107. Salut! ajutati-ma si pe mine cu ceva..de curand nu imi m ai merg 2 taste mai precis n si b nu stiu de ce si tastatura mai mult de 1-2 ani nu are e vreo problema la windows sau de la tastatura.
  P.S. acum dau copy paste
  P.S.1. am tastatura din plastic
  P.S.2. am windows xp
  va rog ajutatima..ma chinui deult sa rezolv si e foarte greu cu copy-paste mereu pt ca aproape toate cuvintele contin aceste 2 taste..deci va rog mult datimi add la plescanadrian daca ma puteti ajuta..va rog! Mersi anticipat

 108. BUNA SEARA ,
  AM SI EU O MICA PROBLEMA dupa ce copilul a umblat pe la tot felul de jocuri comenzile de pe tastatura sunt praf adica nu mai pot scie arond de la sift si tasta 2 , nu mai pot schimba direct scrisul mare in scris mic si invers cu shift si F3.

 109. oameni buni, cand apas tasta SHIFT se deschide WINDOWS MEDIA PLAYER,stiti cat de incomod este, dar mai rau este ca nu reusesc sa dezactivez aceasta comanda.Va rog sa ma luminati cum?

 110. Cum pot sa fac sa mearga tastele F1,F2,F3,F4,F5,……F9,F10,F11,F12 cine imi spune cum pot sa le fac sa mearga?

 111. @Danielsociu

  Daca ai o tastatura care stie sa faca mai multe lucruri decat una obisnuita, atunci cauta un buton special care activeaza anumite functii gen copy, cut, paste etc. In mod normal ar trebui sa fie simbolizat cu un led.

 112. V-as ruga sa-mi spuneti cum revin la literele standard dinainte,deoarece s-au micsorat tare mult literele ???? Cu multumiri,M.C.

 113. V-as ruga sa-mi spuneti cum revin la literele standard dinainte,deoarece s-au micsorat tare mult literele la mail???? Cu multumiri,M.C.

 114. baietelul meu mi-a scos tasta space de pe laptop.stie careva cu care tasta o pot inlocui ca-mi vine tare greu cand scriu ceva…

 115. buna ziua,
  As avea nevoie de putin ajutor, desi nu sunt sigura ca e vorba de o pb legata de tastatura…..insa sper sa ma puteti ajuta.
  Nu stiu din ce cauza atunci cand dau sa vad filmuletele de pe youtube in fullscreen imi schimba culorile in tenta de verde-albastru. Nu face schimbarea asta de culori la alte filme indiferent de sursa lor. Presupun ca e vorba de o setare ceva dar nu ma prind unde trebuie sa umblu. Ma puteti ajuta va rog?
  multumesc

 116. Buna,
  Am o problema cu o tastatura la un laptop dell inspiron 1750. Cand apas tasta Num Lock se deschide automat opticul… deci partea numerica a tastaturii nu o pot folosi. Mentionez ca tastatura este noua, am inlocuit-o recent.
  Sper sa ma ajutati cu un sfat.
  Multumesc.

 117. Am si eu o problema am umblat la setarile monitorului si acum unitatea se deschide dar monitorul se aprinde dor Windous XP si ata nu mai vrea ce taste ar trebui sa folosesc sau alt mod?

 118. Salutare! Intampin o grava problema la pc-ul meu. Nu stiu ce se intampla de 2 zile de nu pot introduce cifrele sau parolele pe un site. pUR SI SIMPLU NU MI LE CITESTE. Acest lucru mi se intampla pe orice pagina de internet. Va rog sa-mi ziceti cum pot rezolva aceasta problema, deoarece am mare nevoie.
  Cu stima,
  Lazarescu

 119. Salutare! Intampin o grava problema la pc-ul meu. Nu stiu ce se intampla de 2 zile de nu pot introduce cifrele sau parolele pe un site. PUR SI SIMPLU NU MI LE CITESTE. Acest lucru mi se intampla pe orice pagina de internet. Va rog sa-mi ziceti cum pot rezolva aceasta problema, deoarece am mare nevoie.
  Cu stima,
  Lazarescu

 120. -din greseala sau virus nu mai am nimic pe dekstop,nici sart sa dau restart nici CD.
  -ce trebuie facut sa dau restart la o partitie de ex, D care nu se sterge .ca sa apara startul si minim de iconite,internet explorer,antivirusul …
  -va multumesc-astept o informatie pas cu pas sant incepator.

 121. Buna tuturor cand apas pe liniuta „-” in loc sa o puna imi apare volum care scade cu o liniuta de fiecare data cand apas exact ca la TV. Ce fac sa scap de el?

 122. Va rog am nevoie de ajutor tastatura mea are o eroare daca apas butonu underline imi apre ” pentru underline ca sa imi trec id de mes a trebuit sa il iau de pe un site iam dat copy si aici paste iar daca apas y sau z mi se scriu inver si alte butoane merg inver si nu pot sa sa le folosesc in modu asta pliz sami zica cnv ce problema am

 123. Salut am o intrebare : cand dau click o data pe mouse imi deschide Internet Explorer de 2 ori , la fel imi face si cu iconitele de pe Desktop , normal dai dublu click ca sa deschizi fisierul , dar dau o data si imi intra direct in continutul fisierului , mentionez ca NU AM UMBLAT LA SETARILE MOUSELUI , am si GOOGLE CHROME si tot asa imi face , daca stie cineva care este problema va rog sa ma ajutati. Va Multumesc Anticipat.

 124. Salut.am si eu o problema cu Tasta SHIFT.Deci,tasta SHIFT de sub ENTER nu merge combinata cu o litera,litera aceea fiind a.Daca tin apasat pe SHIFT si apas si pe ,,a” ca sa scriu litera A mare nu merge,in schimb celelalte litere merg perfect.Am observat ca celelalt SHIFT de sub CAPS LOCK merge combinat cu ,,a”.Ce se intampla?

 125. Am si reinstalat windowsul acum 20 de minute,credeam ca e de la el.Tot asa face.Poate fi de la tastatura?Tastatura este de tip PS2

 126. am aceeasi problema ca si danielsociu .Cum pot sa fac sa mearga tastele F1,F2,F3,F4,F5,……F9,F10,F11,F12 si in plus backspace si combinatiile de litere pentru copy, paste etc

 127. @ Dan

  Dupa cum s-a mai scris aici, daca tastele cu Functii par sa nu fuctioneze, atunci este posibil ca acestea sa fi intrat intr-un mod „utilitar” ca sa-i spune-i asa. Unele tastaturi aloca acestor taste, mai putin folosite astazi, functii precum – inainte, inapoi, stop, pauza – in playerele multimedia etc. Pentru asta verifica daca ai un buton care activeaza aceste functii non stadandard. (Fn de exemplu) In mod normal acestui buton ar trebui sa-i corespunda un led.

 128. Buna dimineata,

  Am o problema cu tastatura. Nu poate tine pasul cu mine cand scriu. Aceasta problema nu o aveam ieri. Abia apar caracterele, de parca imi caut literele pe tastatura. La final, sau chiar si in timp ce scriu calculatorul imi mai face cate un beep, ca si cum ar mai fi si alte taste apasate, desi nu sunt.

  Ce ar putea avea?

 129. @ Zuzana

  Problema tine starea generala a calculatorului. Virusri, drivere, sau alte disfunctionalitati ale sistemului de operare. Daca problema iti apare in timp ce folosesti browserul de internet, incearca sa apelezi la serviciile Chrome, Firefox in defavoarea Internet Explorer, browserul care vine la pachet cu Windowsul.

 130. Salut.Brusc.nu`mi.mai.merg.urmatoarele.taste:space,backspace.si.enter`ul…(deodata.toate.cele.3.taste)……habar.nu.am.ce.am.putut.sa`ii.fac.tastaturii……..ma.poate.ajuta.cineva.in.aceasta.privinta?………………….I`as.fi.recunoscator….Multumesc.anticipat!

  Apropo…..am.un.Laptop.HP.Pavilion.G6

 131. Doctore, laptopul meu are grave probleme pe emisfera dreapta, privita dinspre mine. Tastele : „m , . / \ shift AltGr” si… or mai fi si altele, dar nu se vaita saracul, nu reactioneaza in niciun fel la stimulul extern, oricat de ferm ar fi. Credeti ca necesita o operatie la service sau… e din mentalul interlocutorului? Daca ii interiorizez impulsul, folosind tastatura virtuala si mausul, totul pare in regula.

  Va multumesc anticipat pentru o eventuala reteta virtuala!

 132. sal am o problema la tastatura leptopului atunci cand apas pe unele literi le dubleaza sau ex daca apas liera A SELECTEAZA DACA APAS L APARE SI LP

 133. tastele shift+2 shift+3nu arata @ si diez
  . imi arata ” £ . de ce? ce trebuie sa fac sa le aduc la normal?

 134. Buna ziua, lucrez pe un laptop de care este indragostit la maxim cotoiul meu. S-a asezat pe tastatura , a apasat pe nu stiu ce si nu mai imi apare bara cu instrumente de la internet explorer decat daca ma duc in zona respectiva cu mousul…..este fff enervant. Ce pot face sa apara la loc?
  Multumesc anticipat

 135. salutare……am un laptop asus….de ceva timp
  nu mi mai funczioneaza toate tastele….tastatura numerica mica din dreapta nu scrie cifra 4, nu mai sterge si nu mai scrie litera p. in rest totul ok…..ajutati ma sa repar …..va multumesc anticipat.

 136. In loc de h apare hy …in loc de g apare gt ….in loc de t apare gt…ce sa fac??? HELP PLEASE!!

 137. Salut,

  Am scris un text in word si nu stiu ce am facut dar langa cursorul de pe ecran imi apare o fata trista si nu-mi permite sa dau click dreapta sau stanga .
  Va rog ajutati-ma… ce e de facut
  Multumesc

 138. te rog ajutama sa maresc scrisul de pe o fereastra. am trimis mesaj de pe chat si mi s-a micsorat scrisul, cum il pot marii? multumesc anticipat.

 139. Salut. Am o problema groaznica. Mi-am facut curat pe tastatura si nu stiu ce am apasat, dar nu mai preia conanda ctrl+c ctrl+v si de fiecare data cand sunt in browser si vreau sa dau paste la ceva sau copy apas ctrl si nici nu apuc sa dau c sau v ca el ma duce direct pe home la orice apasare a tastei ctrl. ce sa ii fac?

 140. va rog sa ma ajutati…. nu imi mai scrie litera E si ghilimele,,, ca sa pot scrie e mrg la parte dr. , si imi sar cuvinte de la capatul cursorului in mijlocul frazei

 141. va rog sa ma ajutati…. nu imi ma i scrie litera E dcit daca folossc tast din dreapt in locul cifrei e8 si sare cursorul de la capat in mijlocul frazei

 142. cum se poate schimba limba tastaturii?
  am incercat si cu control panel,dar cand scriu la messenger e schimbata,spuneti-mi va rog

 143. Buna seara! Am o rugaminte…. Am folosit tastatura romanian legasy. Si am incercat diferite combinatii de taste sa vad de comenzi au. Din pacate am folosit combinatia : crl + shift + ? si mi s-a misorat fereastra de la mail (deoaorece pe aceea o aveam deschisa). Stiti care ar fi comanda inversa? Va multumesc!

 144. Am si eu o rugaminte. Nu stiu pe ce am apasat si am ecran complet la calculator. Nu mai imi apare casuta sa fac imaginea mai mica, sau mai mare, sa o pot lasa in bara, doar ecran complet. Eu stiam sa apas pe tasta F 11, dar cred ca nu este ok. Am Windows 2008. Va rog sa mi raspundeti si mie. Cu multumiri!

 145. nu imi merge litera z, semnul ? si tastele sageti…oare mi s-au stricat sau sunt oprite cumva? as fii recunoscatoare daca m-ar ajuta cnva

 146. am o tastatura genius fara butoane media.exista vreo posibilitate sa setez alte butoane de pe tastatura sa le inlocuiasca?

 147. buna va rog din suflet sa ma ajutati mi-am luat un leptop toshiba si nu stiu pe unde am umblat k nu mai imi merge tastatura bine.ca sa scriu trebuie sa tin apasat mult pe taste.cum sa fac sa revin la setariile lui.ajutati-ma va rog.va multumesc

 148. o serie de taste alfanumerice OIP etc au primit si o functie numerica sau alte semne, acestea sunt activate dintr-o eroare cum sa le dezactivez? am incercat prin tasta Fn +NUM Lk si nu fuctioneaza, am un laptop de dimensiune mai mica SONY VAIO

 149. O intrebare scurta ! De ce nu pot tasta arond ,deci nu-mi pot scrie adresa de yahoo mail ? Merci ,cui se-ndura de mine !

 150. Buna ziua ! I Cu intentia de a copia un mesaj scris prin ”compose” intr-un folder, am apasat tastele Strg-c si tot scrisul din fereastra de e-mail s-a micsorat si nu se mai poate citi nimic,nici cu lupa.Folosesc web.de in browserul modzila.Va rog mult sa ma ajutati sa il readuc la normal.Va multumesc!

 151. Buna ziua ! I Cu intentia de a copia un mesaj scris prin ”compose” intr-un folder, am apasat tastele Strg-c si tot scrisul din fereastra de e-mail s-a micsorat si nu se mai poate citi nimic,nici cu lupa.Folosesc web.de in browserul modzila.Va rog mult sa ma ajutati sa il readuc la normal.Va multumesc!

 152. buna ziua,
  cum fac sa mi apara martorul caps lock pe desktop?
  nu am buton cu led.

  astept un rsp… ms

 153. Salut miam cumparat un joc numit need for speed mw 2012 dar ma puna sa apas tasta num 6 eu nu am num lok la leptop ce comenzi ar trebui sa apas ca sa pot folosi num look

 154. Am un laptop asus k53s. Am avut instalat pe el windows 7 si tastele albastre cat si combinatiile dintre ele functionau. De cand am schimbat sistemul de operare si am instalat windows 8.1 tatele albastre nu mai functioneaza.

 155. am scrisul foarte mic la facebook,si nu stiu ce sa fac ca sa isi revina va rog sa ma ajutati.

 156. Am o problema de cateva zile cu tastatura si mouse-ul. Pornesc PC-ul si se intampla doua chestii. Prima: nu pot folosi nici mouse-ul nici tastatura deoarece nu raspunde la comenzi sau a doua: le pot folosi, dar la mouse daca vreau sa folosesc scroll-ul da back in loc sa miste pagina sus jos, daca selectez un fisier pe desktop se mai selecteaza inca 3,4 fisiere odata si nu le pot deselecta. in browser daca dau click pe orice link automat il deschide in fereastra noua si tastatura se comporta ca si cum ar fi Shift apasat: scrie cu litere mari, in loc de numere punu semne, in loc de , . pune etc. Ddupa cateva minute incepe sa isi revina, dar greu mai intai incepe sa functioneze alternativ cand normal cand eronat (cateva litere mari, cateva mici, semne amestecate) si doar dupa aceea is revine complet. Ce ar putea fi?

 157. de ce imi scrie doua taste cand aspas un anumit buton de exemplu:
  a:as
  z:zx,x:zx
  q:qw
  1:12
  2:12
  !:!@
  @:!@
  tab:caps lk
  caps lk:tab?
  atata

 158. Bună. Am o problema cu leptopul. Nu imi merge enter.ul si mi s.a descarcat uitandu.ma la ceva si imi apare sa dau resume si nu pot daca nu imi merge enter.ul. ce pot face?

 159. Buna tuturor.Un specialist as dori sa ma lamureasca. Am tastatura waireles A4 TECH si dupa un transport nu-mi mai functioneaza pe partea stinga cifrele cu ce au deasupra.De exemplu ca sa mai pun @ trebuie sa apas Shift 6 4. Ce poate fi ? Multumesc

 160. Cand incerc sa scriu pe laptop imi apare o fereastra si nupot scrie .Este defect laptopul sau am apasat o tasta gresit .Va multumesc!

 161. Am incercat sa intru pe laptop si nu mai merge adica il aprind si totul e negru cred ca am apasat din greseala pe niste butoane imi puteti spune cum pot face sa imi apara din nou imagine

 162. Aveam deschis pe facebook si mia apasat baiatu pe tastatura,mi sa micsorat pagina ca abia mai pot citi…e totul in miniatura.Va raog sa ma ajute cineva!

 163. Va rog sa-mi spuneti daca exista driver pentru imprimanta HP laserjet 1010
  compatibil ci windows 7 si windows 8.
  Va multumesc.

 164. Va rog sa-mi spuneti daca exista driver pentru imprimanta HP laserjet 1010
  compatibil cu windows 7 si windows 8.
  Va multumesc.

 165. Buna! Am si eu o problema. Mi-am udat tastatura de la laptop cu apa, in partea din dreapta(la numere) si acum am observat ca nu-mi merg butoanele f4, f6 si f12.( Nu-mi merg combinatiilen : fn+f6, fn+f12, si alt+f4). Daca m-ati putea ajuta ar fi grozav! Multumesc!

 166. Buna seara.
  Exista vreo combinatie de litere care sa faca tastatura functionala?Am atins ceva la tastatura si de atunci nu mai pot scrie nimic cu tastatura unui Dell 1555 ci doar cu cea virtuala. Mersi anticipat

 167. buna! am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajute cineva cu vreun raspuns .acum folosesc onscreen keboard, zilele trecute am fost plecat de acasa si computerul a fost oprit iar cand am ajuns acasa si l-am pornit am observat ca la tastatura nu mai funciona space si literele b si n.am incercat sa schimb portul usb am iscat cabllul in timp ce butonam sa vad daca este intrerupt sau ceva am restartat calculatorul de cateva ori am dezinstalat si reinstalat driverul nimik… la fel deci concluzia alta tastatura. doar ca ieri asa din senin calculatorul fiind pornit de vreo 2 zile si resemnanduma cu ideea ca trebuie sa folosesc onscreen keyboard pana ajung sami iau alta ,cum spuneam uitanduma la un film din obisnuinta am apasat space la tastatura sal pun pe pauza si a mers dupa ce miam dat seama ca defapt am folosit tastatura am incercat si celelalte taste adica b si n si mergea totul normal. dar bucuria a tinut cam putin pentru ca azi dimineata am gasit calculatorul oprit banuiesc ca din cauza vreunei pene de curent peste noapte iar cand l-am pornit din nou aceeasi problema nu merg aceleasi taste.am mai cautat pe google dar nu am gasit nimic.daca are cineva vreo idee ….va multumesc

 168. Buna am un laptop Toshiba satellite L850-1LE ,iar in dreapt la tastele numarice tast p.unct imi arata virgula,cum se poata modifica

 169. Buna am un laptop Toshiba satellite L850-1LE ,iar in dreapta la tastele numerice tasta pt punct imi arata virgula,cum se poata modifica ?

 170. Buna am un laptop Toshiba satellite L850-1LE ,iar in dreapta la tastele numerice tasta pt punct imi arata virgula,cum se poate modifica ?

 171. am o tastatura ce are langa bara spatiu inca o bara, care, in mod normal e ca tasta backspace, dar nu stiu prin ce modalitate,asdeodata s-au inversat functiile si bara spatiu e ca backspace, si cea de langa ea a devenit bara spatiu
  multumesc de ajutor

 172. Am si eu o problema.Fetita mea cea mica mi-a apasat la intamplare tastatura de la comp meu apple si mi-a micsorat scrisul pe youtube.De fapt totul a devenit mic de tot.Si scrisul si imaginile.Cum sa procedez sa readuc site-ul la forma initiala?.Multumesc anticipat pt ajutor.

 173. am o problema nu stiu pe ce am apasat la tastatura dar cand apas CTRL+ALT+DELETE si vreau dupa sa scot nu mai imi apare bara de sus si nu pot sa scot doar cu ALT+F4 dar imi trebuie bara

 174. Buna< am o problema cu tastatura< dupa ce apas @ imi scrie numai cu litere mari si se cam blocheaza comenzile< ca sa scriu cu litere mici trebuie sa activez caps lock< laptopul este un hp micut< nu prea ma pricep la calculatoareMultumesc>

 175. Cand apas pe tasta shift face si un spatiu adica :Sebastian _ungureanu inainte de _ nu am apasat space

 176. Buna ziua!
  Am sters din greseala iconita mozilla de pe ecranul laptopului, si nu stiu cum s-o pun inapoi.
  In bara de jos o am, dar pe ecran nu.
  Va multumesc!!!!

 177. Buna ziua. Am o problema la laptop, dupa ce am reinstalat windows-ul (windows 7), cand apas tasta A se activeaza automat tasata caps lock.

 178. Am si eu op problema: am un laptop Asus EH 200 si cu Ubuntu 16.10 instalat si orice tasta apas imi apare o fereastra cu optiunea de power management: power off, restart, suspend.
  Cum pot rezolva aceasta problema?
  Multumesc.

 179. SALUT…AM UN LENOVO SI DINTR-O DATA SCRIE CU MAJUSCULE FARA A ACTIVA CAPS LOCK-UL….CAND IL ACTIVEZ SCRIE CU LITERE MICI….CUM POT REVENI LA NORMAL …MULTUMESC !

 180. Howdy pinzaru.ro

  SEO Link building is a process that requires a lot of time.
  If you aren’t using SEO software then you will know the amount of work load involved in creating accounts, confirming emails and submitting your contents to thousands of websites in proper time and completely automated.

  With THIS SOFTWARE the link submission process will be the easiest task and completely automated, you will be able to build unlimited number of links and increase traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you.
  With the best user interface ever, you just need to have simple software knowledge and you will easily be able to make your own SEO link building campaigns.

  The best SEO software you will ever own, and we can confidently say that there is no other software on the market that can compete with such intelligent and fully automatic features.
  The friendly user interface, smart tools and the simplicity of the tasks are making THIS SOFTWARE the best tool on the market.

  IF YOU’RE INTERESTED, CONTACT ME ==> MoneyRobotSubmitter@mail.com

  Regards, John Goodlet
  Switzerland, NA, Vex, 1981, Via Stauffacher 59

 181. Howdy

  SEO Link building is a process that requires a lot of time fo pinzaru.ro
  If you aren’t using SEO software then you will know the amount of work load involved in creating accounts, confirming emails and submitting your contents to thousands of websites in proper time and completely automated.

  With THIS SOFTWARE the link submission process will be the easiest task and completely automated, you will be able to build unlimited number of links and increase traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you.
  With the best user interface ever, you just need to have simple software knowledge and you will easily be able to make your own SEO link building campaigns.

  The best SEO software you will ever own, and we can confidently say that there is no other software on the market that can compete with such intelligent and fully automatic features.
  The friendly user interface, smart tools and the simplicity of the tasks are making THIS SOFTWARE the best tool on the market.

  IF YOU’RE INTERESTED, CONTACT ME ==> seosubmitter@mail.com

  Regards,
  Ricky

 182. Buna ziua,
  Am o problema cu o tastatura, mi se aprinde in timp ce bat un beculeț din dreapta sus, cat timp bat nu se mai imprima literele, tot timpul trebuie sa verific pentru ca frazele sunt incomplete, dupa care se stinge singur. Am incercat sa apas tasta Fn si NumLk deodata ca asa am mai citit pe net ca sa-l fac sa nu se mai aprinda dar degeaba, pe aceeasi tasta am și NumLk și ScrLk. Nu stiu ce sa fac. Lucrez foarte mult cu texte si este foarte neplacut ca ma tine in loc, plus ca trebuie sa verific dupa fiecare propozitie sa vad daca e completa.

 183. Buna ziua,
  Am o problema cu o tastatura, mi se aprinde in timp ce bat un beculeț din dreapta sus, cat timp bat nu se mai imprima literele, tot timpul trebuie sa verific pentru ca frazele sunt incomplete, dupa care se stinge singur. Am incercat sa apas tasta Fn si NumLk deodata ca asa am mai citit pe net ca sa-l fac sa nu se mai aprinda dar degeaba, pe aceeasi tasta am și NumLk și ScrLk. Nu stiu ce sa fac. Lucrez foarte mult cu texte si este foarte neplacut ca ma tine in loc, plus ca trebuie sa verific dupa fiecare propozitie sa vad daca e completa.
  Am gresit adresa de e-mail, il mai introduc o data si retransmit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *