Comanda Copy (Copiere) si Paste (Lipire)

copiere

 

Copy (Copiere) este comanda la care trebuie să vă gândiţi ori de câte ori doriţi să faceţi o copie a unui fişier în altă parte. „În altă parte” poate însemna orice mediu de stocare care permite scrierea de fişiere şi care oferă suficient spaţiu de stocare pentru fişierul ales.

Copierea se realizează într-o ordine cât se poate de logică:

 1.Specificaţi ce doriţi să copiaţiselectare

Selectaţi cu un clic fişierul pe care doriţi să-l copiați, folositi tastele SHIFT sau CONTROL pentru selectie multipla.

Faceţi apoi un clic pe iconiţa Copy sau Copiere din bara de instrumente pusa la dispozitie de Windows Explorer. Putem folosi la fel de bine si   tastatura pentru a da comanda de copiere, prin combintia de taste CTRL+C.

Windows nu va reacţiona în nici un fel atunci când daţi comanda Copy, pentru că încă nu aţi specificat unde doriţi să realizeze copierea.

 2. Specificaţi adresa la care doriţi să faceţi copierea .

Este de ajuns sa navigaţi către adresa dorită. Dacă doriţi ca o copie  a fişierului selectat să ajungă în dosarul My Documents, deschideţi dosarul My Documents. În mod similar, deschideţi orice alt dosar unde doriţi să se realizeze copierea. Daca, de exemplu, de aflam pe discul C: in folderul My Documents si dorim sa copiem pe discul D: in folderul Arhiva e suficient sa accesam acest folder.

 3. Paste

Pina acum doar am selectat un fisier, am apasat butonul Copy sau am folosit combinatia de taste CTRL+C. E posibil sa ne fi luat cu altele si sa uitam de primii pasi pe care i-am facut. In acest caz nu se va intampla nimic.

Pentru a finaliza procedura de copiere fie apasam buton Paste, sau lipire, fie apasam combinatia de taste CTRL + V.

 4. Se copie…

În funcţie de mărimea fişierului care urmează să fie transferat pe un mediu de stocare, dar şi în funcţie de performanţa pe ansamblu a calculatorului, procesul de copiere se poate realiza extrem de rapid sau poate dura minute bune.

Copierea unui fişier de 100 kilobaiţi se realizeaza instantaneu, în timp ce copierea unui fişier de 300 de megabaiţi durează câteva zeci de secunde sau chiar mai mult.

Performanţele componentelor hardware implicate în procesul de copiere influenţează în mod direct durata procesului de copiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *